U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kinderbegeleider

Kinderbegeleider worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kinderbegeleider? Lees de functieomschrijving.

De kinderbegeleider begeleidt kinderen.( onder de 14) Dit kan zijn tijdens een beurs, op een creche/kinderdagverblijf of tijdens de opname van een film of televisieserie. De  kinderbegeleider is bij hen als ze r gedurende een dag waarin kinderen geen ouders hebben. Het varieert waar de kinderbegeleider voor wordt ingehuurd.. Vaak doet de  kinderbegeleider spelletjes met de kinderen of vertelt hij/zij verhaaltjes zodat de kinderen vermaakt worden op een educatieve manier. 

De  kinderbegeleider is  verantwoordelijk voor de jonge kinderen. De  kinderbegeleider moet ervoor zorgen dat zij zich niet heel erg gaan vervelen maar ook dat zij tijdens de lunch of het ontbijt iets eten. De ouders van de kinderen zijn meestal namelijk niet aanwezig dus is het belangrijk dat er goed op de kinderen gelet wordt.

Als er problemen zijn bij een van de kinderen, dient de  kinderbegeleider dit te melden aan de leider zodat er maatregelen genomen kunnen worden. Het is dus belangrijk dat de  kinderbegeleider de hele tijd bij de kinderen blijft zodat hij/zij alles kan signaleren. 

Mensen vonden ons op: Job Kinderbegeleider, Baan Kinderbegeleider, Kinderbegeleider Worden, Functie-eisen Kinderbegeleider, Verantwoordelijkheden Kinderbegeleider, Functieprofiel Kinderbegeleider, Wat doet een Kinderbegeleider, Werken als Kinderbegeleider.

Kinderbegeleider worden: Opleiding tot kinderbegeleider

Het is voor een  kinderbegeleider vooral heel belangrijk dat hij/zij goed om kan gaan met kinderen. Het zou dus wel heel waardevol zijn als de  kinderbegeleider ervaring heeft met oppassen. Daardoor weet de  kinderbegeleider een beetje wat kinderen willen of wanneer kinderen het echt niet leuk meer vinden. 

Vaak is het zo dat de kinderbegeleider wel ervaring heeft met oppassen. Door deze ervaring is het voor de kinderbegeleider ook makkelijker om bepaalde scenes te oefenen met de kinderen. Als deze ervaring er niet is, is het wel een vereiste dat de  kinderbegeleider het leuk vindt om voor de kinderen te zorgen en dit ook goed kan. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kinderbegeleider, Kinderbegeleider Worden, Opleidingsniveau Kinderbegeleider, Scholing Kinderbegeleider, Studie Kinderbegeleider, Bijscholing Kinderbegeleider, Omscholing Kinderbegeleider.

Organisaties waar een kinderbegeleider doorgaans werkzaam is

 

Het hangt er helemaal vanaf voor welke werkgever de kinderbegeleider  werkzaam is. Is dit een commerciele instantie dan zal de kinderbegeleider meer verdienen maar bij een organisatie die niet op winst uit is, is dit minder.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kinderbegeleider, Kinderbegeleider Worden, Opleidingsniveau Kinderbegeleider, Scholing Kinderbegeleider, Studie Kinderbegeleider, Bijscholing Kinderbegeleider, Omscholing Kinderbegeleider.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kinderbegeleider

Het hangt er voor het salaris van de kinderbegeleider heel erg van af of hij/zij fulltime werkt en/of een dagprijs heeft. Het is namelijk niet altijd nodig dat er een kinderbegeleider op een beurs/evenement aanwezig is. Dit is alleen nodig als er kinderen zijn die jonger dan veertien jaar zijn. Het kan dus heel goed dat de kinderbegeleider maar een paar dagen in de maand werkt.

Daarbij speelt ervaring een hele belangrijke rol. Ervaring laat namelijk zien dat de kinderbegeleider wordt terug gevraagd en dus goed is. Een werkgever vindt het heel belangrijk dat kindacteurs zich op hun gemak voelen dus zullen het liefst iemand nemen die goed is. Als dit bekend is bij de kinderbegeleider in kwestie, zal hij/zij ook een hogere prijs kunnen vragen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Kinderbegeleider, Loon Kinderbegeleider, Wat verdien je als Kinderbegeleider, Salarisschaal Kinderbegeleider, Salarisindicatie Kinderbegeleider, Bonus Kinderbegeleider, CAO Kinderbegeleider, Brutoloon Kinderbegeleider, Nettoloon Kinderbegeleider, Vakantiedagen Kinderbegeleider, Pensioen Kinderbegeleider.

Competenties, skills & vaardigheden kinderbegeleider

 • Coachen
 • Motiveren
 • Sensitiviteit
 • Visie
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Kinderbegeleider, Vaardigheden Kinderbegeleider, Attitude Kinderbegeleider, Kwalificaties Kinderbegeleider, Competentieprofiel Kinderbegeleider.

Boeken voor het beroep kinderbegeleider

Wil je meer weten over het beroep kinderbegeleider? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kinderbegeleider bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kinderbegeleider te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Kinderbegeleider, Kinderbegeleider ebooks, boek Kinderbegeleider.

Persoonstypen kinderbegeleider

Het is belangrijk dat de  kinderbegeleider de leiding durft te nemen en dat de kinderen hem/haar ook zien als de leider. De kinderen moeten namelijk wel luisteren naar de  kinderbegeleider maar moeten zich vooral ook prettig en veilig voelen bij de  kinderbegeleider. De  kinderbegeleider moet de leiding dus nemen op een leuke en niet al te dwingende manier. 

Tevens moet de kinderbegeleider veel oog hebben voor de behoeftes van de kinderen en zichzelf kunnen wegcijferen. Het kan voorkomen dat een kinderbegeleider een hele lang dag moet werken en het zelf ook zat is. Echter, het is zaak dat de kinderbegeleider dit niet laat merken aan de kinderen en er vooral voor hun is. 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kinderbegeleider, Karakter Kinderbegeleider.

Netwerk kinderbegeleider

De kinderbegeleider dient ten alle tijden verantwoording af te leggen aan de leider. De leider heeft de kinderbegeleider ook in dienst genomen en is degene die maatregelen moet ondernemen als er iets niet goed gaat met een kind.

Tevens heeft de kinderbegeleider met collega's contact. Er wordt ook wel een beetje van hem/haar verwacht dat als er voor kinderbegeleider even niks te doen is, hij/zij helpt bij haar collega's ookal hebben de collegás de verantwoordelijkheid voor een ander groepje kinderen. 

Ook zal de kinderbegeleider het eerste aanspreekpunt kunnen zijn voor de ouders.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kinderbegeleider, Medewerkers Kinderbegeleider.

Is het beroep kinderbegeleider iets voor jou?

Zou je graag kinderbegeleider willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kinderbegeleider bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kinderbegeleider, beroepskeuzetest Kinderbegeleider, beroep Kinderbegeleider kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kinderbegeleider

De kinderbegeleider zal door ervaring en zich te bewijzen door meer werkgevers gevraagd kunnen worden. Echter, de kinderbegeleider zal niet door kunnen groeien naar een hogere functie. De kinderbegeleider blijft  kinderbegeleider.

Wel kan de kinderbegeleider na veel producties stijgen in zijn/haar prijs en zal zij meer naamsbekendheid krijgen. Ook is het zo dat als hij/zij bij verschillende werkgevers bekend is en een keer iets anders wil, er wel veel ingangen zijn op de plekken waar de kinderbegeleider werkzaam is. 

Arbeidsmarktperspectief score kinderbegeleider

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kinderbegeleider. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kinderbegeleider, Promotie mogelijkheden Kinderbegeleider, Carriere Kinderbegeleider.

Solliciteren op de functie kinderbegeleider

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kinderbegeleider dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kinderbegeleider belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kinderbegeleider. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kinderbegeleider, CV Kinderbegeleider, sollicitatie Kinderbegeleider.

Interviews met kinderbegeleider

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kinderbegeleider

 • Oppas
 • Kinderjuf
 • Crechebegeleider

Vacatures kinderbegeleider

Op zoek naar een nieuwe baan als Kinderbegeleider? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kinderbegeleider. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De kinderbegeleider begeleidt kinderen.( onder de 14) Dit kan zijn tijdens een beurs, op een creche/kinderdagverblijf of tijdens de opname van een film of televisieserie. De  kinderbegeleider is bij hen als ze r gedurende een dag waarin kinderen geen ouders hebben.

Beoordeling Kinderbegeleider

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kinderbegeleider' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kinderbegeleider

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep