U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kinderoncoloog

Kinderoncoloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kinderoncoloog? Lees de functieomschrijving.

Een kinderoncoloog is geen internist maar kinderarts van origine die zich heeft gespecialiseerd in de oncologie en werkzaam is op de afdeling kindergeneeskunde. 

De kinderoncoloog heeft zich gespecialiseerd in de oncologie en heeft daarom veel medische kennis van de ziekte kanker en hoe deze te behandelen. Hij  is werkzaam in een ziekenhuis.

Een kinderoncoloog diagnosticeert de ziekte kanker en andere gerelateerde ziektes bij patiënten. Hij schrijft de patiënten de chemokuur voor, onderzoekt de ethische vragen rondom de kankerzorg, houdt de kankerpatiënten na behandeling onder controle (en zorgt voor de nazorg bij genezing) en is verantwoordelijk voor de palliatieve zorg (de pijn zowel fysiek als mentaal proberen te verzachten en verlichten bij ongeneeslijk zieke patiënten). 

De kinderoncoloog werkt in een team van specialisten dat verantwoordelijk is voor de optimale en juiste diagnose, zorg, behandeling en nazorg. Het team is afhankelijk van het type kanker en vraagstelling. De oncoloog houdt zich bezig met de oncologie en doet daarnaast onderzoek naar de oorzaken van de ziekte kanker en naar de huidige behandelmethode en doet onderzoek naar nieuwe behandelmethodes.

De kinderoncoloog is gespecialiseerd in de ziekte kanker en weet hier daarom veel van af. Daarnaast kan de kinderoncoloog goed omgaan met kinderen en weet hij deze op een juiste manier en geruststellende manier uit te leggen wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren om beter te worden. De kinderoncoloog werkt samen met de specialisten en verpleegkundigen kinderoncologie om de kinderen ondanks hun ziekte een zo normaal mogelijk leven te laten leiden door bijvoorbeeld educatie in het ziekenhuis te geven of ervoor te zorgen dat ze wel naar school toe kunnen. 

Mensen vonden ons op: Job Kinderoncoloog, Baan Kinderoncoloog, Kinderoncoloog Worden, Functie-eisen Kinderoncoloog, Verantwoordelijkheden Kinderoncoloog, Functieprofiel Kinderoncoloog, Wat doet een Kinderoncoloog, Werken als Kinderoncoloog.

Kinderoncoloog worden: Opleiding tot kinderoncoloog

Voor het beroep van kinderoncoloog moet een WO studie Geneeskunde worden gevolgd. De studie Geneeskunde duurt 6 jaar en daarna ben je basisarts. Hierna ga je je specialiseren richting interne geneeskunde. Je kan dan kiezen voor de richting oncologie en daarna kan je je specialiseren als kinderoncoloog. Deze vervolgopleiding duurt ook 6 jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kinderoncoloog, Kinderoncoloog Worden, Opleidingsniveau Kinderoncoloog, Scholing Kinderoncoloog, Studie Kinderoncoloog, Bijscholing Kinderoncoloog, Omscholing Kinderoncoloog.

Organisaties waar een kinderoncoloog doorgaans werkzaam is

De kinderoncoloog is werkzaam in een ziekenhuis.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kinderoncoloog, Kinderoncoloog Worden, Opleidingsniveau Kinderoncoloog, Scholing Kinderoncoloog, Studie Kinderoncoloog, Bijscholing Kinderoncoloog, Omscholing Kinderoncoloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kinderoncoloog

Het salaris van een kinderoncoloog is afhankelijk van het aantal jaren werkervaring. De kinderoncoloog begint bijvoorbeeld als arts assistent oncologie. Het salaris kan daarom verschillen van €2800,- per maand tot €20.000,- per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Kinderoncoloog, Loon Kinderoncoloog, Wat verdien je als Kinderoncoloog, Salarisschaal Kinderoncoloog, Salarisindicatie Kinderoncoloog, Bonus Kinderoncoloog, CAO Kinderoncoloog, Brutoloon Kinderoncoloog, Nettoloon Kinderoncoloog, Vakantiedagen Kinderoncoloog, Pensioen Kinderoncoloog.

Competenties, skills & vaardigheden kinderoncoloog

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Oordeelsvorming
 • Doorzettingsvermogen
 • Accuratesse
 • Aanpassingsvermogen
 • Inzicht in omgeving
 • Leervermogen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Kinderoncoloog, Vaardigheden Kinderoncoloog, Attitude Kinderoncoloog, Kwalificaties Kinderoncoloog, Competentieprofiel Kinderoncoloog.

Boeken voor het beroep kinderoncoloog

Wil je meer weten over het beroep kinderoncoloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kinderoncoloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kinderoncoloog te komen.

Leerboek kinderoncologie | Tijdstroom, Uitgeverij de

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789058983190 | 512 pagina's

Boek Leerboek Kinderoncologie uitgegeven door Tijdstroom Uitgeverij De Medische handboeken (professioneel)...

Werkboeken Kindergeneeskunde - Werkboek Ondersteunende behandeling in de Kinderoncologie | W. Kamps

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789053839713 | 189 pagina's

Werkboeken Kindergeneeskunde - Werkboek Ondersteunende behandeling in de Kinderoncologie 1e druk is een boek van W. Kamps uitgegeven bij VU uitgeverij. ISBN 9789053839713 De begeleiding van kinderen met een maligne aandoening kent tijdens de verschillende...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kinderoncoloog, Kinderoncoloog ebooks, boek Kinderoncoloog.

Persoonstypen kinderoncoloog

De kinderoncoloog onderzoekt de behandelingsmethode en onderzoekt en geeft de diagnose aan patiënten (waarnemer). 

Het beroep van kinderoncoloog is een zeer zwaar en verantwoordelijk beroep. De kinderoncoloog mag geen fouten maken en moet ten alle tijden accuraat werkzaam zijn (waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kinderoncoloog, Karakter Kinderoncoloog.

Netwerk kinderoncoloog

Het netwerk van de kinderoncoloog bestaat uit de patiënten, de familie van patiënten en het team van artsen, specialisten en verpleegkundigen kinderoncologie waarbinnen hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kinderoncoloog, Medewerkers Kinderoncoloog.

Is het beroep kinderoncoloog iets voor jou?

Zou je graag kinderoncoloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kinderoncoloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kinderoncoloog, beroepskeuzetest Kinderoncoloog, beroep Kinderoncoloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kinderoncoloog

Het arbeidsmarktperspectief voor een kinderoncoloog is hoog omdat ziekenhuizen veel op zoek zijn naar gespecialiseerde medische oncologen om zoveel mogelijk mensen met kennis in het ziekenhuis werkzaam te hebben.

Arbeidsmarktperspectief score kinderoncoloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kinderoncoloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kinderoncoloog, Promotie mogelijkheden Kinderoncoloog, Carriere Kinderoncoloog.

Solliciteren op de functie kinderoncoloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kinderoncoloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kinderoncoloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kinderoncoloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kinderoncoloog, CV Kinderoncoloog, sollicitatie Kinderoncoloog.

Interviews met kinderoncoloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kinderoncoloog

Overzicht

Vacatures kinderoncoloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Kinderoncoloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kinderoncoloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een kinderoncoloog is geen internist maar kinderarts van origine die zich heeft gespecialiseerd in de oncologie en werkzaam is op de afdeling kindergeneeskunde.  De kinderoncoloog heeft zich gespecialiseerd in de oncologie en heeft daarom veel medische kennis van de ziekte kanker en hoe deze te behandelen. Hij  is werkzaam in een ziekenhuis.

Beoordeling Kinderoncoloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kinderoncoloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kinderoncoloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

de info over het beroep kinderoncoloog is op essentiele onderdelen onjuist.

Door: rob pieters

Kun je misschien iets specifieker zijn Rob?

 

Door: Jasper

Hallo,

Ik roep al jaren lang dat ik kinderoncloog wil worden. Nu moeten wij bij Nederlands een project maken over het beroep maar, daar heb ik ook een interview bij inzitten. Alleen ken ik niemand met dit beroep kan iemand van jullie mij helpen.

 

Groetjes Annieke Kuijpers

anniekekuijpers@live.nl gaag snel een ractie

Door: Annieke Kuijpers

Beste Annieke,probeer via een bekende b.v.of iemand die in een ziekenhuis werkt in contact te komen met een oncoloog.het is mij gelukt.Sucses

Door: Simone

Nee, ik krijg het maar niet voor elkaar jammer genoeg.

Door: Annieke

hebben jullie een tip voor mij

 

Door: Annieke

Ik wil graag kinderoncoloog worden maar hoe lang duurt de studie en moet je je ook specialiseren want er staat alleen vwo gevolgd door geneeskunde en is er echt veel vraag naar want ik kan er bijna niks over vinden

Door: roos

Beste Roos,het staat hierboven goed omschreven.Advies,eerst je studie medicijnen af maken.M.vr.gr.

Door: Henri

De informatie is gedeeltelijk onjuist. Een kinderoncoloog is géén internist, maar kinderarts van origine. De studies die moeten worden gevild zijn daarom Geneeskunde (6jr), , daarna specialisatie Kindergeneeskunde (5jr), en daarna superspecialisatie kinderoncologie (3jr).

Door: X

Reageer op dit beroep