U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Klantadviseur

Klantadviseur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een klantadviseur? Lees de functieomschrijving.

De Klantadviseur beantwoordt vragen van klanten en adviseert de klanten over de producten en diensten die de organisatie aanbiedt. Diverse soorten organisaties beschikken over Klantadviseurs en de exacte taken van een Klantadviseur zijn daarom ook afhankelijk van het type organisatie waar de Klantadviseur werkzaam is.

De Klantadviseur beantwoordt persoonlijk, telefonisch en per e-mail vragen van de klanten. Dit kan gaan over bestellingen of meer informatie over een product of dienst. Ook klachten komen vaak bij de Klantadviseur binnen en moeten afgehandeld worden. Daarnaast kan de Klantadviseur in een gesprek de klant ook attenderen op het afnemen van extra producten of diensten. Het verkopen van diensten en producten is niet het hoofddoel, maar kan in een goed gesprek wel naar voren komen.

De Klantadviseur moet hiervoor beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden omdat er veel contact met de klant is. Zowel telefonisch als per e-mail moeten vragen en klachten deskundig en professioneel afgehandeld worden. Daarnaast moet de Klantadviseur ook beschikken over goede computervaardigheden. Vaak vallen onder de taken van de Klantadviseur ook administratieve werkzaamheden. 

Mensen vonden ons op: Job Klantadviseur, Baan Klantadviseur, Klantadviseur Worden, Functie-eisen Klantadviseur, Verantwoordelijkheden Klantadviseur, Functieprofiel Klantadviseur, Wat doet een Klantadviseur, Werken als Klantadviseur.

Klantadviseur worden: Opleiding tot klantadviseur

Voor de functie van Klantadviseur wordt vaak MBO werk- en denkniveau als eis gesteld. Een specifieke opleiding wordt meestal niet gevraagd. Ervaring en beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden zijn meestal belangrijk. Daarnaast is ook vaak mogelijk om een interne opleiding tot Klantadviseur te volgen. De Klantadviseur begint dan als Klantadviseur in opleiding en stroomt zo door tot Klantadviseur.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Klantadviseur, Klantadviseur Worden, Opleidingsniveau Klantadviseur, Scholing Klantadviseur, Studie Klantadviseur, Bijscholing Klantadviseur, Omscholing Klantadviseur.

Organisaties waar een klantadviseur doorgaans werkzaam is

De Klantadviseur kan bij allerlei typen organisaties werkzaam zijn. Veel organisaties beschikken over een contactcenter waar vragen en klachten van klanten binnenkomen. Hier zijn vaak diverse Klantadviseur werkzaam.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Klantadviseur, Klantadviseur Worden, Opleidingsniveau Klantadviseur, Scholing Klantadviseur, Studie Klantadviseur, Bijscholing Klantadviseur, Omscholing Klantadviseur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden klantadviseur

Het salaris van een beginnende Klantadviseur of Klantadviseur in opleiding ligt vaak rond de 1700 euro. Het salaris kan stijgen als meer werkervaring wordt opgedaan. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Klantadviseur werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Klantadviseur, Loon Klantadviseur, Wat verdien je als Klantadviseur, Salarisschaal Klantadviseur, Salarisindicatie Klantadviseur, Bonus Klantadviseur, CAO Klantadviseur, Brutoloon Klantadviseur, Nettoloon Klantadviseur, Vakantiedagen Klantadviseur, Pensioen Klantadviseur.

Competenties, skills & vaardigheden klantadviseur

 • Klantgerichtheid
 • Conflicten beheersen
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Klantadviseur, Vaardigheden Klantadviseur, Attitude Klantadviseur, Kwalificaties Klantadviseur, Competentieprofiel Klantadviseur.

Boeken voor het beroep klantadviseur

Wil je meer weten over het beroep klantadviseur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je klantadviseur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken klantadviseur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Klantadviseur, Klantadviseur ebooks, boek Klantadviseur.

Persoonstypen klantadviseur

De Klantadviseur krijgt vragen en klachten van klanten. De Klantadviseur moet deze vragen en klachten professioneel afhandelen en de klant goed adviseren. Goede sociale vaardigheden en inzicht in de behoeften en wensen van de klant zijn daarom voor deze functie belangrijk (gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Klantadviseur, Karakter Klantadviseur.

Netwerk klantadviseur

De Klantadviseur heeft vooral veel contact met de klant. Daarnaast zal er ook contact zijn met andere Klantadviseurs om ervaringen uit te wisselen. Om de vragen van de klanten te kunnen beantwoorden zal soms ook contact gezocht worden met andere medewerkers binnen de organisatie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Klantadviseur, Medewerkers Klantadviseur.

Is het beroep klantadviseur iets voor jou?

Zou je graag klantadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als klantadviseur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Klantadviseur, beroepskeuzetest Klantadviseur, beroep Klantadviseur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden klantadviseur

Veel (grotere) organisaties beschikken over een contactcenter waar diverse Klantadviseurs werkzaam zijn. Er is daarom voldoende vraag naar Klantadviseurs.

Om te beginnen kan men eerst Klantadviseur in opleiding worden en later doorstromen naar de functie van Klantadviseur.

Arbeidsmarktperspectief score klantadviseur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep klantadviseur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Klantadviseur, Promotie mogelijkheden Klantadviseur, Carriere Klantadviseur.

Solliciteren op de functie klantadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als klantadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor klantadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als klantadviseur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Klantadviseur, CV Klantadviseur, sollicitatie Klantadviseur.

Interviews met klantadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen klantadviseur

Vacatures klantadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Klantadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Klantadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Klantadviseur beantwoordt vragen van klanten en adviseert de klanten over de producten en diensten die de organisatie aanbiedt. Diverse soorten organisaties beschikken over Klantadviseurs en de exacte taken van een Klantadviseur zijn daarom ook afhankelijk van het type organisatie waar de Klantadviseur werkzaam is. De Klantadviseur beantwoordt persoonlijk, telefonisch en per e-mail vragen van de klanten.

Beoordeling Klantadviseur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Klantadviseur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Klantadviseur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep