U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Klusjesman

Klusjesman worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een klusjesman? Lees de functieomschrijving.

De Klusjesman is iemand die handig is en die allerlei soorten klussen kan doen. Een Klusjesman wordt ook wel een manusje-van-alles genoemd of factotum. Factotum is afkomstig van het Latijnse Fac Totum, wat maak alles betekent. De Klusjesman beschikt over diverse (hand)vaardigheden bij allerhande soorten klussen die vooral in en om het huis gevonden worden. Denk hierbij onder meer aan het vervangen van sloten, aanleggen van electra en het doen van de tuin.

De Klusjesman werkt vaak als zelfstandig ondernemer. Regelmatig zijn het bouwvakkers die in hun vrije tijd als Klusjesman aan de slag gaan. Volgens de wet in Nederland moet een Klusjesman zich laten registreren. Ook zijn er wel klusbedrijven waar Klusjesmannen werkzaam zijn, maar Klusjesmannen die als zelfstandige ondernemer werken zijn er meer.

Omdat de werkzaamheden van een Klusjesman zo breed zijn, beschikt de Klusjesman over diverse vaardigheden. Over welke vaardigheden de Klusjesman precies beschikt, is afhankelijk van de Klusjesman. De ene Klusjesman doet vooral timmerwerkzaamheden terwijl de andere Klusjesman graag in de tuin werkt. Het zoeken naar de juiste Klusjesman kan hierdoor soms lastig zijn.

Mensen vonden ons op: Job Klusjesman, Baan Klusjesman, Klusjesman Worden, Functie-eisen Klusjesman, Verantwoordelijkheden Klusjesman, Functieprofiel Klusjesman, Wat doet een Klusjesman, Werken als Klusjesman.

Klusjesman worden: Opleiding tot klusjesman

Omdat de werkzaamheden van de Klusjesman zo breed zijn, is het moeilijk om een opleiding te benoemen die precies aansluit bij de Klusjesman. De opleiding hangt af van de vaardigheden en interesses van de Klusjesman. Vaak kunnen ook korte cursussen gevolgd worden om zo nieuwe vaardigheden aan te leren. Verder geldt dat voor de Klusjesman vooral ook ervaring belangrijk is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Klusjesman, Klusjesman Worden, Opleidingsniveau Klusjesman, Scholing Klusjesman, Studie Klusjesman, Bijscholing Klusjesman, Omscholing Klusjesman.

Organisaties waar een klusjesman doorgaans werkzaam is

De Klusjesman kan aan de slag bij een klusbedrijf die meerdere Klusjesmannen in dienst heeft. Het komt meer voor dat de Klusjesman als zelfstandig ondernemer aan de slag gaat. De Klusjesman regelt zelf de opdrachten en voert klusjes direct voor de klant uit. Omdat deze klusjes tegen betaling gedaan worden, is de Klusjesman werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Klusjesman, Klusjesman Worden, Opleidingsniveau Klusjesman, Scholing Klusjesman, Studie Klusjesman, Bijscholing Klusjesman, Omscholing Klusjesman.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden klusjesman

Het exacte salaris van de Klusjesman is lastig in te schatten. Veel bouwvakker klussen in hun vrije tijd bij als Klusjesman. Verschillende klussen hebben vaak verschillende tarieven en de preciese werkzaamheden bepalen dus ook de hoogte van het salaris. Een fulltime Klusjesman verdient vaak minimaal 1500 euro per maand. Afhankelijk van de ervaring en de soort klussen kan dit oplopen tot 2300 euro per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Klusjesman, Loon Klusjesman, Wat verdien je als Klusjesman, Salarisschaal Klusjesman, Salarisindicatie Klusjesman, Bonus Klusjesman, CAO Klusjesman, Brutoloon Klusjesman, Nettoloon Klusjesman, Vakantiedagen Klusjesman, Pensioen Klusjesman.

Competenties, skills & vaardigheden klusjesman

 • Resultaatgerichtheid
 • Onafhankelijkheid
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Klusjesman, Vaardigheden Klusjesman, Attitude Klusjesman, Kwalificaties Klusjesman, Competentieprofiel Klusjesman.

Boeken voor het beroep klusjesman

Wil je meer weten over het beroep klusjesman? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je klusjesman bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken klusjesman te komen.

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) | Astrid Harrewijn

Drie vrienden delen lief, leed en de voordeur met elkaar - Nederlands | Druk: 1 | Dwarsligger | 9789049807184 | 483 pagina's

dwarsligger 590 Astrid Harrewijn Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) Voor de lezers van Wij en Het Rosie Project Sommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzich...

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) | Astrid Harrewijn

Drie vrienden delen lief, leed en de voordeur met elkaar - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789402305692 | 262 pagina's

Het perfecte boek voor iedereen die Wij en Het Rosie-project al uit heeft Sommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzicht van een bruiloft inruilen voor een tijdelijke...

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) | Astrid Harrewijn

Drie vrienden delen lief, leed en de voordeur met elkaar - Nederlands | Druk: 99 | Paperback | 9789022585887 | 304 pagina's

Het perfecte boek voor iedereen die Wij en Het Rosie-project al uit heeft Sommige dingen doe je gewoon niet als je halverwege de dertig bent. Zoals je veilige vaste baan, je huis in Limburg en het vooruitzicht van een bruiloft inruilen voor een tijdelijke...

Mensen vonden ons op: boeken voor Klusjesman, Klusjesman ebooks, boek Klusjesman.

Persoonstypen klusjesman

De Klusjesman moet van aanpakken houden en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). Verder moet de Klusjesman de klant ook van advies kunnen voorzien en weten welke klusjes gedaan moeten worden. Omdat de Klusjesmaan vaak als zelfstandige ondernemer werkt zijn zelfstandigheid en zelf kunnen zien wat moet gebeuren (baas) ook belangrijke eigenschappen voor de Klusjesman.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Klusjesman, Karakter Klusjesman.

Netwerk klusjesman

De Klusjesman werkt vaak als zelfstandige ondernemer en heeft hierdoor direct contact met de klant. Contact met collega’s is er hierdoor maar weinig. Voor Klusjesmannen die bij een klusbedrijf werken, zal dit contact er wel zijn.

Mensen vonden ons op: Collega’s Klusjesman, Medewerkers Klusjesman.

Is het beroep klusjesman iets voor jou?

Zou je graag klusjesman willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als klusjesman bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Klusjesman, beroepskeuzetest Klusjesman, beroep Klusjesman kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden klusjesman

In en rond het huis zijn allerlei klusjes die moeten gebeuren. Omdat de Klusjesman over veel vaardigheden beschikt, is er voldoende werk voor de Klusjesman. Toch kan het ook lastig zijn om werk te vinden omdat er veel Klusjesmannen zijn en bouwvakkers die in hun vrije tijd bijklussen als Klusjesman. Het is belangrijk dat de Klusjesman zich weet te onderscheiden en een goede klantenkring weet op te bouwen.

De Klusjesman kan zichzelf verbeteren door extra cursussen te volgen en zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en vaardigheden. Hierdoor blijft de kwaliteit van het werk goed en de klant tevreden.

Arbeidsmarktperspectief score klusjesman

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep klusjesman. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Klusjesman, Promotie mogelijkheden Klusjesman, Carriere Klusjesman.

Solliciteren op de functie klusjesman

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als klusjesman dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor klusjesman belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als klusjesman. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Klusjesman, CV Klusjesman, sollicitatie Klusjesman.

Interviews met klusjesman

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen klusjesman

Vacatures klusjesman

Op zoek naar een nieuwe baan als Klusjesman? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Klusjesman. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Klusjesman is iemand die handig is en die allerlei soorten klussen kan doen. Een Klusjesman wordt ook wel een manusje-van-alles genoemd of factotum. Factotum is afkomstig van het Latijnse Fac Totum, wat maak alles betekent.

Beoordeling Klusjesman

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Klusjesman' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Klusjesman

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep