U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Koning

Koning worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een koning? Lees de functieomschrijving.

De Koning is het (mannelijk) staatshoofd van een koninkrijk. Een koninkrijk wordt vaak aangeduid als een monarchie. Maar niet elke monarchie heeft een Koning als staatshoofd. In Nederland bestaat de titel van Koning sinds 1806. In dat jaar werd Lodewijk Napoleon aangesteld als Koning van het koninkrijk Holland.

Nederland is een koninkrijk. De Koning is daarom het staatshoofd en het onschendbare deel van de regering. De Koning heeft twee soorten taken, staatkundige taken en ceremoniële taken.

De Koning vormt samen met de ministers de regering. Tot de staatkundige taken van de Koning behoort het benoemen van ministers en staatssecretarissen. Voor het uitvaardigen van wetten en besluiten moet zowel de minister als de Koning zijn handtekening zetten, maar de minister draagt de verantwoordelijkheid. In de Grondwet is opgenomen dat de Koning onschendbaar is en niet gedwongen kan worden af te treden na een politieke handeling. De Koning ontvangt de notulen van de ministerraad en heeft regelmatig besprekingen met de ministers om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het land. Ook is de Koning betrokken bij de aanstelling van een nieuwe regering.

Naast de staatkundige taken heeft de Koning ook ceremoniële taken. De Koning vertegenwoordigt het koninkrijk tijdens bijvoorbeeld staatsbezoeken. Ook ontvangt de Koning staatshoofden van andere landen. In het eigen land gaat de Koning geregeld op werkbezoek om zo op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het land. Daarnaast verricht de Koning openingshandelingen, is aanwezig bij belangrijke jubilea en toont betrokkenheid bij rampen.

Mensen vonden ons op: Job Koning, Baan Koning, Koning Worden, Functie-eisen Koning, Verantwoordelijkheden Koning, Functieprofiel Koning, Wat doet een Koning, Werken als Koning.

Koning worden: Opleiding tot koning

Er is geen specifieke opleiding voor nodig om Koning te worden. Om Koning te kunnen worden, moet je een wettelijke erfgename van de huidige Koning zijn. Bij het aftreden van de Koning wordt de eerste in lijn van troonopvolging benoemd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Koning, Koning Worden, Opleidingsniveau Koning, Scholing Koning, Studie Koning, Bijscholing Koning, Omscholing Koning.

Organisaties waar een koning doorgaans werkzaam is

De Koning maakt onderdeel uit van de regering en is daarmee werkzaam bij de overheid.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Koning, Koning Worden, Opleidingsniveau Koning, Scholing Koning, Studie Koning, Bijscholing Koning, Omscholing Koning.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden koning

Op jaarbasis verdient de Koning in Nederland ongeveer €850.000,- per jaar belastingvrij.

Mensen vonden ons op: Salaris Koning, Loon Koning, Wat verdien je als Koning, Salarisschaal Koning, Salarisindicatie Koning, Bonus Koning, CAO Koning, Brutoloon Koning, Nettoloon Koning, Vakantiedagen Koning, Pensioen Koning.

Competenties, skills & vaardigheden koning

 • Integriteit
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Discipline
 • Sociabiliteit
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Koning, Vaardigheden Koning, Attitude Koning, Kwalificaties Koning, Competentieprofiel Koning.

Boeken voor het beroep koning

Wil je meer weten over het beroep koning? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je koning bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken koning te komen.

Professor S. en de verslaafde koning | Erik Scherder

Een reis door je brein - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789021417134 | 188 pagina's

Brian ligt al bijna te slapen als zijn beste vriendin Zhé hem belt. Haar opa – de bekende professor S. – is zoek en ze kan hem nergens vinden. Brian sluipt meteen het huis uit om hem samen met Zhé en haar hondje Pavlov te gaan zoeken. Ze belanden via opa'...

Ontdek de kracht van ademen | Mr Breath

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789021571263 | 192 pagina's

Bestel nu je exemplaar van "Ontdek de kracht van ademen' van Mr. Breath (ofwel Rob Koning) en ontvang tijdelijk, alleen bij de 1e druk, € 40,- korting op een ademsessie met Mr. Breath. Zodra je het boek ontvangt, krijg je een unieke code plus instructies ...

De wolven | Daniel Cole

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024576029 | 352 pagina's

In De wolven van Daniel Cole, de loeispannende climax van de Ragdoll-serie, worden Wolf, Baxter en Edmunds geconfronteerd met een onmogelijke nieuwe zaak. William Fawkes' zelfgekozen isolement wordt doorbroken vanwege de schijnbare zelfmoord van zijn goed...

Mensen vonden ons op: boeken voor Koning, Koning ebooks, boek Koning.

Persoonstypen koning

De Koning moet een goede algemene kennis hebben, op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het land en beschikken over goede sociale en communicatieve vaardigheden (Waarnemer). De Koning is de vertegenwoordiger van het land en moet zich goed bewust zijn van deze rol (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Koning, Karakter Koning.

Netwerk koning

De Koning vormt samen met de ministers de regering. De Koning heeft dan ook regelmatige besprekingen met de ministers en ontvangt de notulen van de ministerraad. Daarnaast is de Koning de vertegenwoordiger van het land. De Koning gaat geregeld op werkbezoek, op staatbezoek of ontvangt de staatshoofden van andere landen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Koning, Medewerkers Koning.

Is het beroep koning iets voor jou?

Zou je graag koning willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als koning bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Koning, beroepskeuzetest Koning, beroep Koning kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden koning

Om Koning te kunnen worden, moet je een wettelijke erfgename van de huidige Koning zijn. Bij het aftreden van de Koning wordt de eerste in lijn van troonopvolging benoemd.

Arbeidsmarktperspectief score koning

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep koning. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Koning, Promotie mogelijkheden Koning, Carriere Koning.

Solliciteren op de functie koning

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als koning dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor koning belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als koning. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Koning, CV Koning, sollicitatie Koning.

Interviews met koning

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen koning

Vacatures koning

Op zoek naar een nieuwe baan als Koning? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Koning. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Koning is het (mannelijk) staatshoofd van een koninkrijk. Een koninkrijk wordt vaak aangeduid als een monarchie. Maar niet elke monarchie heeft een Koning als staatshoofd.

Beoordeling Koning

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Koning' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Koning

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Heeft iemand een idee wanneer de vacature voor Koning van Nederland beschikbaar komt? Groetjes

Door: Paul

Beste Amalia,

Ik ben vanaf heden beschikbaar voor de functie als koning. Mocht je interesse hebben stuur me een DM. 

 

Groetjes,

Je Boy Mark

Door: Mark

Beste Amalia,

Ik ben vanaf heden beschikbaar voor de functie als koning. Mocht je interesse hebben stuur me een DM. 

 

Groetjes,

Je Boy Mark

Door: Mark

Reageer op dit beroep