U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Koperslager

Koperslager worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een koperslager? Lees de functieomschrijving.

 

Een Koperslager is een ambachtsman die koperen voorwerpen vervaardigt, repareert, monteert, restaureert en bewerkt. Een Koperslager kan ook andere zachte metalen bewerken.

De Koperslager maakt en monteert bijvoorbeeld metalen dakbedekkingen, maar hij kan ook ketels, sier- en gebruiksvoorwerpen en monumentale ornamenten vervaardigen. Ook kan de Koperslager onderdelen voor apparaten, bruggen en machines maken. De Koperslager gebruikt verschillende technieken, zoals buigen, solderen, boren, knippen en felsen. Een Koperslager maakt een bepaalde vorm in een koperen plaat door deze in een houten mal te slaan.

Vroeger kreeg een Koperslager de opdracht om keukengerei zoals borden te maken, evenals voorwerpen die op de boerderij worden gebruikt, zoals melkemmers. Soms maakte de Koperslager een waar kunstwerk van de voorwerpen door er diverse versieringen op aan te brengen.

Tegenwoordig worden vele werkzaamheden van de Koperslager overgenomen door machines. Soms is hier wel een Koperslager bij betrokken. Hij bedient dan (door computer aangestuurde) machines. 

Mensen vonden ons op: Job Koperslager, Baan Koperslager, Koperslager Worden, Functie-eisen Koperslager, Verantwoordelijkheden Koperslager, Functieprofiel Koperslager, Wat doet een Koperslager, Werken als Koperslager.

Koperslager worden: Opleiding tot koperslager

 

Er is voor zover bekend geen opleiding tot Koperslager. Wel is een MBO-opleiding in de richting van metaalbewerking een goede basis. Voorbeelden van relevante opleidingen zijn Metaalbewerker, Metaal & Techniek en Werktuigbouwkunde. Dan moet daarnaast echter wel een goede cursus Koperslagen gedaan worden. Dit kan bijvoorbeeld bij diverse Koperslagerijen. Tevens kan een ‘Meisterausbildung’ gehaald worden in Duitsland.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Koperslager, Koperslager Worden, Opleidingsniveau Koperslager, Scholing Koperslager, Studie Koperslager, Bijscholing Koperslager, Omscholing Koperslager.

Organisaties waar een koperslager doorgaans werkzaam is

 

Een Koperslager werkt bij een Koperslagerij. Een Koperslagerij streeft naar winst en hoort dus bij de profitsector. Tevens kan een Koperslager als zelfstandige werken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Koperslager, Koperslager Worden, Opleidingsniveau Koperslager, Scholing Koperslager, Studie Koperslager, Bijscholing Koperslager, Omscholing Koperslager.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden koperslager

 

Een Koperslager kan rekenen op zo’n €1300,- tot €2500,- bruto per maand. Dit bedrag hangt onder andere af van zijn gevolgde opleiding, zijn leeftijd en zijn ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Koperslager werkt. Doorgaans gelden zo’n 24 vrije dagen per jaar met doorbetaling van het loon bij een werkaanstelling van minimaal 38 uur per week, een vakantietoeslag en soms een auto van de zaak.

Mensen vonden ons op: Salaris Koperslager, Loon Koperslager, Wat verdien je als Koperslager, Salarisschaal Koperslager, Salarisindicatie Koperslager, Bonus Koperslager, CAO Koperslager, Brutoloon Koperslager, Nettoloon Koperslager, Vakantiedagen Koperslager, Pensioen Koperslager.

Competenties, skills & vaardigheden koperslager

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Discipline
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Ambitie
 • Netwerken
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Koperslager, Vaardigheden Koperslager, Attitude Koperslager, Kwalificaties Koperslager, Competentieprofiel Koperslager.

Boeken voor het beroep koperslager

Wil je meer weten over het beroep koperslager? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je koperslager bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken koperslager te komen.

De koperslager en het grauw | Guus Bauer

kort verhaal - Nederlands | Druk: 1 | E-book | 9789044971293 | 77 pagina's

In De koperslager en het grauw hebben de communisten letterlijk elke kleur in het dorp verboden. De steenhouwer en doodgraver Clemens en zijn schoonvader Domin, een koperslager, komen hiertegen in opstand nadat ze filmrollen hebben gevonden met opnames ui...

Mensen vonden ons op: boeken voor Koperslager, Koperslager ebooks, boek Koperslager.

Persoonstypen koperslager

 

Persoonstypen die passen bij een Koperslager zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Koperslager moet veel energie hebben, want zijn vak is fysiek erg zwaar. Ook moet hij beschikken over doorzettingsvermogen, ambitieus zijn en doelgericht en efficiënt werken (Succesvolle Werker).

Tevens is een Koperslager heel nauwkeurig. De Koperslager moet heel precies te werk gaan, zodat het resultaat voldoet aan de wensen van de opdrachtgever. De Koperslager moet precies weten wat hij moet doen en welke technieken hij daarvoor moet gebruiken. Hij kijkt steeds met een kritisch oog naar zijn werk (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Koperslager, Karakter Koperslager.

Netwerk koperslager

 

Het netwerk van een Koperslager bestaat uit Opdrachtgevers, een Leidinggevende, Collega Koperslagers en vaak ook andere Metaalbewerkers en Plaatwerkers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Koperslager, Medewerkers Koperslager.

Is het beroep koperslager iets voor jou?

Zou je graag koperslager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als koperslager bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Koperslager, beroepskeuzetest Koperslager, beroep Koperslager kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden koperslager

 

Het arbeidsmarktperspectief van een Koperslager is niet heel goed. Er zijn weinig vacatures te vinden. Veel werkzaamheden van de Koperslager zijn inmiddels overgenomen door machines. Om toch een baan als Koperslager te vinden, moet iemand heel veel vakkennis en ervaring hebben.

Bij goed functioneren kan een Koperslager meer taken krijgen toegewezen. Zo kan de Koperslager leidinggevende worden of later zelfs de eigenaar van de Koperslagerij worden.

Arbeidsmarktperspectief score koperslager

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep koperslager. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Koperslager, Promotie mogelijkheden Koperslager, Carriere Koperslager.

Solliciteren op de functie koperslager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als koperslager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor koperslager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als koperslager. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Koperslager, CV Koperslager, sollicitatie Koperslager.

Interviews met koperslager

Joop van Dijk (71) is lid van het Koperslagersgilde ’s-Hertogenbosch en heeft veel verstand van het koperslagersambacht.
 
  
 
 
Waarom is het Koperslagersgilde opgericht?
“Eind jaren 80 van de vorige eeuw besloot een aantal *VNI-leden dat het koperslagersambacht te veel in de vergetelheid kwam en dat het behouden moest blijven, zeker voor wat betreft vakkennis en vakervaring. Het oude handambacht werd steeds minder toegepast door mechanisering, automatisering en specialisering in onderdelen van het ambacht. De leden waren (kleine) ondernemers zoals loodgieters, smeden, sanitairbedrijven, verwarmingsbedrijven, installateurs etcetera.”  
 
*VNI, nu UNETO...

Lees de rest van het interview

Verwante beroepen koperslager

Vacatures koperslager

Op zoek naar een nieuwe baan als Koperslager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Koperslager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Koperslager is een ambachtsman die koperen voorwerpen vervaardigt, repareert, monteert, restaureert en bewerkt. Een Koperslager kan ook andere zachte metalen bewerken. De Koperslager maakt en monteert bijvoorbeeld metalen dakbedekkingen, maar hij kan ook ketels, sier- en gebruiksvoorwerpen en monumentale ornamenten vervaardigen.

Beoordeling Koperslager

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Koperslager' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Koperslager

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Kijk eens op www.koperslagersgilde.nl of neem contact op met info@koperslagersgilde.nl

Door: Joop van Dijk, secretaris Koperslagersgilde 's-Hertogenbosch e.o.

Reageer op dit beroep