U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kotteraar

Kotteraar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kotteraar? Lees de functieomschrijving.

De Kotteraar vervaardigt onderdelen of producten voor diverse industriesectoren. De Kotteraar gebruikt hiervoor een verspaningstechniek en werkt met een kotterbank. Naast de vervaardiging van producten en onderdelen houdt de Kotteraar zich ook bezig met nabewerking. De Kotteraar valt in de beroepsgroep verspaning en kotteren is hierbij een specifiek werkveld.

De Kotteraar gebruikt de verspaningstechniek kotteren. Dit is een vorm van draaien waarbij het product stilstaat en het gereedschap draait. Er zijn hierbij twee verschillende vormen van kotteren, het langskotteren en het vlakkotteren. Bij het langskotteren blijft de cirkel die het gereedschap beschrijft gelijk en wordt het gereedschap steeds verder een bestaand gat ingevoerd. Bij het vlakkotteren wordt het gereedschap steeds verder naar buiten gedrukt. Hierdoor ontstaat een steeds groter wordend rond vlak. De Kotteraar heeft kennis van en ervaring met beide vormen en weet wanneer welke vorm toegepast moet worden.

De Kotteraar werkt tegenwoordig veelal met computergestuurde machines. Het is dan ook belangrijk dat de Kotteraar tekeningen kan lezen en vertalen naar het computergestuurde programma. De Kotteraar krijgt een werktekening of opdracht aangeleverd, vervaardigd het product en doet tevens de nabewerking en aflevering. 

Mensen vonden ons op: Job Kotteraar, Baan Kotteraar, Kotteraar Worden, Functie-eisen Kotteraar, Verantwoordelijkheden Kotteraar, Functieprofiel Kotteraar, Wat doet een Kotteraar, Werken als Kotteraar.

Kotteraar worden: Opleiding tot kotteraar

Om te kunnen gaan werken als Kotteraar kan de opleiding Machinaal Verspaner (MBO niveau 2) gevolgd worden. Binnen deze opleiding kan gekozen worden voor de richting Kotteraar. De opleiding kan als BBL-opleiding gevolgd worden. Dit houdt in dat er één dag in de week les is en de overige vier dagen gewerkt wordt bij een bedrijf. Hierdoor wordt het vak vooral in de praktijk geleerd. De opleiding duurt twee tot drie jaar.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kotteraar, Kotteraar Worden, Opleidingsniveau Kotteraar, Scholing Kotteraar, Studie Kotteraar, Bijscholing Kotteraar, Omscholing Kotteraar.

Organisaties waar een kotteraar doorgaans werkzaam is

De Kotteraar is meestal werkzaam bij bedrijven die producten en diensten aanleveren voor de industriële sector. Deze bedrijven zijn allen werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kotteraar, Kotteraar Worden, Opleidingsniveau Kotteraar, Scholing Kotteraar, Studie Kotteraar, Bijscholing Kotteraar, Omscholing Kotteraar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kotteraar

Het startsalaris van een Kotteraar ligt rond de 1700 euro en kan oplopen tot ongeveer 2300 euro. Ervaring is in dit vakgebied erg belangrijk. De overige arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van de organisatie waar de Kotteraar werkt.

Mensen vonden ons op: Salaris Kotteraar, Loon Kotteraar, Wat verdien je als Kotteraar, Salarisschaal Kotteraar, Salarisindicatie Kotteraar, Bonus Kotteraar, CAO Kotteraar, Brutoloon Kotteraar, Nettoloon Kotteraar, Vakantiedagen Kotteraar, Pensioen Kotteraar.

Competenties, skills & vaardigheden kotteraar

 • Energie
 • Resultaatgerichtheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Kotteraar, Vaardigheden Kotteraar, Attitude Kotteraar, Kwalificaties Kotteraar, Competentieprofiel Kotteraar.

Boeken voor het beroep kotteraar

Wil je meer weten over het beroep kotteraar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kotteraar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kotteraar te komen.

Onze ijsberg smelt! | John Kotter

succesvol veranderen in moeilijke omstandigheden - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789047000921 | 144 pagina's

Onze ijsberg smelt! laat op levendige wijze zien hoe je als team of organisatie om kunt gaan met crisissituaties en veranderingen en zo nieuwe kansen kunt creëren. Dit boek beschrijft de paniek die een kolonie van 286 pinguïns overvalt, als duidelijk word...

Academic Service economie en bedrijfskunde - Leiderschap bij verandering | John Kotter

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789052612317 | 219 pagina's

Academic Service economie en bedrijfskunde - Leiderschap bij verandering 1e druk is een boek van John Kotter uitgegeven bij Boom Uitgevers Amsterdam. ISBN 9789052612317 Organisaties moeten leren inspelen op veranderingen. Daarbij is management onvoldoende...

Leading Change | John Kotter

With a New Preface by the Author - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781422186435 | 208 pagina's

The international bestseller--now with a new preface by author John Kotter. Millions worldwide have read and embraced John Kotter's ideas on change management and leadership. From the ill-fated dot-com bubble to unprecedented M&A activity to scandal, gree...

Mensen vonden ons op: boeken voor Kotteraar, Kotteraar ebooks, boek Kotteraar.

Persoonstypen kotteraar

De Kotteraar moet gedreven en doelgericht te werk gaan (succesvolle werker). De Kotteraar moet productief zijn en energiek en praktisch te werk gaan.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kotteraar, Karakter Kotteraar.

Netwerk kotteraar

De Kotteraar werkt vaak samen met andere Kotteraars. Ook heeft de Kotteraar te maken met een leidinggevende en een opdrachtgever. Ook krijgt de Kotteraar binnen de organisatie te maken met andere vakmensen zoals de CNC Draaier en de Frezer. Deze beroepen hangen nauw samen met de Kotteraar.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kotteraar, Medewerkers Kotteraar.

Is het beroep kotteraar iets voor jou?

Zou je graag kotteraar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kotteraar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kotteraar, beroepskeuzetest Kotteraar, beroep Kotteraar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kotteraar

De Kotteraar begint vaak met een BBL-opleiding en leert zo al werkende het vak. Dit is belangrijk omdat ervaring in dit vak belangrijk is. Doorgroeimogelijkheden zijn er ook, zo kunnen andere technieken zoals frezen en draaien aangeleerd worden om zo de vaardigheden te verbeteren. Ook kan na de opleiding Machinaal Verspaner doorgestroomd worden naar de opleiding Programmeur Verspaner. Binnen deze opleiding wordt het programmeren van de computer die gebruikt wordt bij de kotterbanken aangeleerd.

Arbeidsmarktperspectief score kotteraar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kotteraar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kotteraar, Promotie mogelijkheden Kotteraar, Carriere Kotteraar.

Solliciteren op de functie kotteraar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kotteraar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kotteraar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kotteraar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kotteraar, CV Kotteraar, sollicitatie Kotteraar.

Interviews met kotteraar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kotteraar

 • CNC Draaier

Vacatures kotteraar

Op zoek naar een nieuwe baan als Kotteraar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kotteraar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Kotteraar vervaardigt onderdelen of producten voor diverse industriesectoren. De Kotteraar gebruikt hiervoor een verspaningstechniek en werkt met een kotterbank. Naast de vervaardiging van producten en onderdelen houdt de Kotteraar zich ook bezig met nabewerking.

Beoordeling Kotteraar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kotteraar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kotteraar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep