U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Krantenbezorger

Krantenbezorger worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een krantenbezorger? Lees de functieomschrijving.

Een krantenbezorger bezorgt de krant. Hij krijgt van zijn werkgever een wijk en straten toebedeeld waar hij de kranten moet gaan bezorgen. De krantenbezorger loopt meestal dezelfde bezorgroute en loopt de route met behulp van een looplijst waarop alle abonnees in bezorgvolgorde staan vermeld.

Voordat de krantenbezorger de kranten kan gaan bezorgen moet hij ze eerst gaan ophalen. Dit is meestal bij het dichtsbijzijnde depot. Vervolgens kan hij de kranten gaan bezorgen. De kranten worden over het algemeen doordeweeks 's ochtends vroeg voor zeven uur of 's middags voor zes uur bezorgd. Op de zaterdag moet de ochtendkrant voor half acht 's ochtends en de middagkrant voor één uur 's middags bezorgd worden.

Een krantenbezorger bezorgt de kranten meestal met de fiets, brommer of scooter. Hij stopt de kranten in een speciale fietstas die hij achterop de fiets, brommer of scooter bevestigd en gaat vervolgens de route rijden. 

Het beroep van krantenbezorger is een verantwoordelijk en accuraat beroep. De juiste kranten moeten op de juiste adressen worden bezorgd omdat er anders klachten over onbezorgde kranten kunnen komen. Daarnaast moet de krantenbezorger over een goede conditie bezitten en het niet erg vinden om 's ochtends vroeg op te staan.

Het beroep van krantenbezorger is door de korte werktijden (met een wijk is de bezorger zo'n uur tot anderhalf uur bezig) een ideale baan voor scholieren, studenten en mensen die op zoek zijn naar een extra bijverdienste.  

Mensen vonden ons op: Job Krantenbezorger, Baan Krantenbezorger, Krantenbezorger Worden, Functie-eisen Krantenbezorger, Verantwoordelijkheden Krantenbezorger, Functieprofiel Krantenbezorger, Wat doet een Krantenbezorger, Werken als Krantenbezorger.

Krantenbezorger worden: Opleiding tot krantenbezorger

Voor het beroep van krantenbezorger is geen opleiding vereist. Hierdoor is het de ideale baan voor studenten, scholieren en mensen die op zoek zijn naar een extra bijverdienste.

Wel moet je voor dit beroep over een goede conditie beschikken, moet je accuraat en nauwkeurig kunnen werken en het niet vervelend vinden om vroeg op te staan omdat de kranten 's ochtends vroeg bezorgd moeten worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Krantenbezorger, Krantenbezorger Worden, Opleidingsniveau Krantenbezorger, Scholing Krantenbezorger, Studie Krantenbezorger, Bijscholing Krantenbezorger, Omscholing Krantenbezorger.

Organisaties waar een krantenbezorger doorgaans werkzaam is

De krantenbezorger werkt voor een bedrijf dat in dienst is voor specifieke krant(en) als bijvoorbeeld de Volkskrant of de Leeuwarder Courant.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Krantenbezorger, Krantenbezorger Worden, Opleidingsniveau Krantenbezorger, Scholing Krantenbezorger, Studie Krantenbezorger, Bijscholing Krantenbezorger, Omscholing Krantenbezorger.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden krantenbezorger

Het salaris van een krantenbezorger hangt over het algemeen af van de grootte van de wijk en het aantal kranten dat hij moet bezorgen. Het netto loon ligt over het algemeen tussen de €80,00 en €150,00 per maand. Dit kan oplopen als de bezorger meer wijken op zich neemt of meer kranten moet bezorgen.

Mensen vonden ons op: Salaris Krantenbezorger, Loon Krantenbezorger, Wat verdien je als Krantenbezorger, Salarisschaal Krantenbezorger, Salarisindicatie Krantenbezorger, Bonus Krantenbezorger, CAO Krantenbezorger, Brutoloon Krantenbezorger, Nettoloon Krantenbezorger, Vakantiedagen Krantenbezorger, Pensioen Krantenbezorger.

Competenties, skills & vaardigheden krantenbezorger

 • Energie
 • Doorzettingsvermogen
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Krantenbezorger, Vaardigheden Krantenbezorger, Attitude Krantenbezorger, Kwalificaties Krantenbezorger, Competentieprofiel Krantenbezorger.

Boeken voor het beroep krantenbezorger

Wil je meer weten over het beroep krantenbezorger? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je krantenbezorger bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken krantenbezorger te komen.

Tom en de krantenbezorger | Louis Laurent

een kort homo-erotisch verhaal - Nederlands | E-book | 1230001000504

Zijn vrije ochtenden besteedt Tom voor een belangrijk deel aan de krant. Als ie pas tegen de middag naar zijn werk moet, doet ie lang over de koffie, ontbijt wat en wacht op de bezorger van de krant. En die bezorgt meer dan je van een krantenjongen mag ve...

Mensen vonden ons op: boeken voor Krantenbezorger, Krantenbezorger ebooks, boek Krantenbezorger.

Persoonstypen krantenbezorger

Als krantenbezorger moet je accuraat en nauwkeurig werken. De krantenbezorger moet er goed op letten of de kranten bij het juiste adres worden bezorgd zodat de kranten op tijd bij de juiste abonnee bezorgd worden. Hiervoor moet de krantenbezorger de adressen en de huisnummers goed lezen (waarnemer).

Daarnaast werkt de krantenbezorger zelfstandig, moet hij in een kort tijdsbestek kunnen werken en is hij verantwoordelijk voor zijn eigen wijk (succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Krantenbezorger, Karakter Krantenbezorger.

Netwerk krantenbezorger

De krantenbezorger heeft het meest te maken met de abonnees, die een vraag stellen als de krantbezorger bij hen de krant komt bezorgen en met zijn werkgever, die hij vragen kan stellen en die hem erop wijst als er fouten zijn gemaakt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Krantenbezorger, Medewerkers Krantenbezorger.

Is het beroep krantenbezorger iets voor jou?

Zou je graag krantenbezorger willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als krantenbezorger bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Krantenbezorger, beroepskeuzetest Krantenbezorger, beroep Krantenbezorger kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden krantenbezorger

Er zijn voor deze baan geen doorgroeimogelijkheden. Wel is er veel arbeidsperspectief omdat veel werkgevers op zoek zijn naar krantenbezorgers.

Arbeidsmarktperspectief score krantenbezorger

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep krantenbezorger. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Krantenbezorger, Promotie mogelijkheden Krantenbezorger, Carriere Krantenbezorger.

Solliciteren op de functie krantenbezorger

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als krantenbezorger dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor krantenbezorger belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als krantenbezorger. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Krantenbezorger, CV Krantenbezorger, sollicitatie Krantenbezorger.

Interviews met krantenbezorger

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen krantenbezorger

 • Postbode
 • Folderloper
 • Tijdschriftenbezorger

Vacatures krantenbezorger

Op zoek naar een nieuwe baan als Krantenbezorger? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Krantenbezorger. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een krantenbezorger bezorgt de krant. Hij krijgt van zijn werkgever een wijk en straten toebedeeld waar hij de kranten moet gaan bezorgen. De krantenbezorger loopt meestal dezelfde bezorgroute en loopt de route met behulp van een looplijst waarop alle abonnees in bezorgvolgorde staan vermeld.

Beoordeling Krantenbezorger

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Krantenbezorger' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Krantenbezorger

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

ik vind het een goed beroep om wat extra's te verdienen en de tijd te doden maar ik wil niet zo vroeg opstaan om ze te bezorgen en ik wil ook dat je al rond je 13de mag bezorgen

Door: hidde tibosch

Beste Hidde,breng een middagkrant rond of folders.En geloof mij voordat je het door hebt,ben je 15 jr.

Door: krantenbezorger

En hidde,veel geld aan het verdienen?

Door: Ben

Ik heb van mijn bezorgwerk,mijn eerste bromfiets gekocht.

Door: Benno

Ik ga er van op vacantie.

Door: Valentijn

En Hidde,al wat leuks met je verdiende geld gedaan?

Door: Ivo

Hidde,is met zijn verdiende geld op wereldreis.Gr.

Door: Dirk

1 nadeel zelf belasting betalen en ziekenfonds want je bent voor dit bedrag niet sociaal verzekerd moet anders kunnen want je komt als je bijstand hebt na invullen inkomsten belasing sterk in de min te staan terwijl als je paar uur werkt voor uitzendbureau dit voor je gedaan word

Door: hille

Reageer op dit beroep