U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kruidenvakvrouw

Kruidenvakvrouw worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kruidenvakvrouw? Lees de functieomschrijving.

De Kruidenvakvrouw is gespecialiseerd in de werking van kruiden, heeft een deskundige en brede kennis van de diverse kruiden en hun toepassingen. De Kruidenvakvrouw is een ware professional op het gebied van kruiden.

 

Kruiden

Kruiden zijn alle planten met een aangename geur. Sommige kruiden worden gebruikt voor het bereiden van gerechten, andere kruiden worden gebruikt voor het bereiden van geurstoffen en sommige kruiden hebben een geneeskrachtige werking. Met deze laatste soort kruiden houdt de Kruidenvakvrouw zich meestal bezig.

 

Geneeskrachtige werking

Kruiden kunnen een geneeskrachtige werking hebben. Het vakgebied dat zich hiermee bezighoudt wordt de kruidengeneeskunde genoemd. De kruidengeneeskunde behandelt ziekten en gezondheidsklachten met plantaardige middelen. De kruidengeneeskunde wordt vooral binnen de diverse natuurgeneeswijzen gebruikt en maar in beperkte mate bij de regulier geneeswijze. Veel kennis van kruiden en kruidengeneeskunde is eeuwenlang bewaard gebleven en doorgegeven.

 

De Kruidenvakvrouw weet door haar kennis van kruiden alles over het telen van de kruiden en hoe deze kruiden het beste toegepast kunnen worden. De Kruidenvakvrouw weet bij welke klachten je wel kruiden kan inzetten en welke invloed deze op je lichaam en geest hebben. De Kruidenvakvrouw past vaak de kruidengeneeskunde toe en probeert haar kennis over kruiden weer zoveel mogelijk door te geven.

Mensen vonden ons op: Job Kruidenvakvrouw, Baan Kruidenvakvrouw, Kruidenvakvrouw Worden, Functie-eisen Kruidenvakvrouw, Verantwoordelijkheden Kruidenvakvrouw, Functieprofiel Kruidenvakvrouw, Wat doet een Kruidenvakvrouw, Werken als Kruidenvakvrouw.

Kruidenvakvrouw worden: Opleiding tot kruidenvakvrouw

Er zijn speciale opleidingen en cursussen die gericht zijn op de kruidengeneeskunde. Dit zijn vaak specialistische cursussen. De meeste informatie over kruiden wordt echter in de praktijk en via doorgeven verworven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kruidenvakvrouw, Kruidenvakvrouw Worden, Opleidingsniveau Kruidenvakvrouw, Scholing Kruidenvakvrouw, Studie Kruidenvakvrouw, Bijscholing Kruidenvakvrouw, Omscholing Kruidenvakvrouw.

Organisaties waar een kruidenvakvrouw doorgaans werkzaam is

De Kruidenvakvrouw werkt eigenlijk altijd als zelfstandige. De Kruidenvakvrouw kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kruidenvakvrouw, Kruidenvakvrouw Worden, Opleidingsniveau Kruidenvakvrouw, Scholing Kruidenvakvrouw, Studie Kruidenvakvrouw, Bijscholing Kruidenvakvrouw, Omscholing Kruidenvakvrouw.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kruidenvakvrouw

Over het salaris van de Kruidenvakvrouw is vrij weinig bekend. Dit is ook afhankelijk van het type bedrijf dat de Kruidenvakvrouw heeft.

Mensen vonden ons op: Salaris Kruidenvakvrouw, Loon Kruidenvakvrouw, Wat verdien je als Kruidenvakvrouw, Salarisschaal Kruidenvakvrouw, Salarisindicatie Kruidenvakvrouw, Bonus Kruidenvakvrouw, CAO Kruidenvakvrouw, Brutoloon Kruidenvakvrouw, Nettoloon Kruidenvakvrouw, Vakantiedagen Kruidenvakvrouw, Pensioen Kruidenvakvrouw.

Competenties, skills & vaardigheden kruidenvakvrouw

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Visie
 • Onafhankelijkheid
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Kruidenvakvrouw, Vaardigheden Kruidenvakvrouw, Attitude Kruidenvakvrouw, Kwalificaties Kruidenvakvrouw, Competentieprofiel Kruidenvakvrouw.

Boeken voor het beroep kruidenvakvrouw

Wil je meer weten over het beroep kruidenvakvrouw? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kruidenvakvrouw bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kruidenvakvrouw te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Kruidenvakvrouw, Kruidenvakvrouw ebooks, boek Kruidenvakvrouw.

Persoonstypen kruidenvakvrouw

De Kruidenvakvrouw heeft vaak een ingetogen persoonlijkheid, maar is wel uitgesproken in haar kennis en toepassing van kruiden. De Kruidenvakvrouw gaat energiek en doelgericht te werk (Succesvolle werker). Daarnaast is de Kruidenvakvrouw ook gevoelig voor de behoeften van anderen (Gever) en probeert anderen zo goed mogelijk te helpen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kruidenvakvrouw, Karakter Kruidenvakvrouw.

Netwerk kruidenvakvrouw

De Kruidenvakvrouw werkt voornamelijk zelfstandig en heeft daardoor meestal alleen contact met klanten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kruidenvakvrouw, Medewerkers Kruidenvakvrouw.

Is het beroep kruidenvakvrouw iets voor jou?

Zou je graag kruidenvakvrouw willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kruidenvakvrouw bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kruidenvakvrouw, beroepskeuzetest Kruidenvakvrouw, beroep Kruidenvakvrouw kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kruidenvakvrouw

Er is niet veel vraag naar Kruidenvakvrouwen. Door cursussen te volgen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelen kan de Kruidenvakvrouw door groeien binnen haar vakgebied.

Arbeidsmarktperspectief score kruidenvakvrouw

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kruidenvakvrouw. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kruidenvakvrouw, Promotie mogelijkheden Kruidenvakvrouw, Carriere Kruidenvakvrouw.

Solliciteren op de functie kruidenvakvrouw

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kruidenvakvrouw dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kruidenvakvrouw belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kruidenvakvrouw. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kruidenvakvrouw, CV Kruidenvakvrouw, sollicitatie Kruidenvakvrouw.

Interviews met kruidenvakvrouw

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kruidenvakvrouw

Vacatures kruidenvakvrouw

Op zoek naar een nieuwe baan als Kruidenvakvrouw? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kruidenvakvrouw. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Kruidenvakvrouw is gespecialiseerd in de werking van kruiden, heeft een deskundige en brede kennis van de diverse kruiden en hun toepassingen. De Kruidenvakvrouw is een ware professional op het gebied van kruiden.   Kruiden Kruiden zijn alle planten met een aangename geur.

Beoordeling Kruidenvakvrouw

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kruidenvakvrouw' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kruidenvakvrouw

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep