U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Lader en Losser

Lader en Losser worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een lader en Losser? Lees de functieomschrijving.

Een Lader / Losser laadt of lost goederen, meestal uit / van een vrachtwagen of -schip. De werkzaamheden van een Lader / Losser worden vaak verlicht door gebruik te maken van een stapelaar, heftruck of elektrische palletwagen. Om die reden is het kundig kunnen besturen van een heftruck soms een vereiste bij dit werk.

Een Lader / Losser werkt vaak onregelmatig, in ploegendiensten en soms in een gekoelde omgeving als het bijvoorbeeld om producten gaat die aan bederf onderhevig zijn.

Mensen vonden ons op: Job Lader en Losser, Baan Lader en Losser, Lader en Losser Worden, Functie-eisen Lader en Losser, Verantwoordelijkheden Lader en Losser, Functieprofiel Lader en Losser, Wat doet een Lader en Losser, Werken als Lader en Losser.

Lader en Losser worden: Opleiding tot lader en Losser

Er zijn geen opleidingen voor een Lader / Losser. Meestal vragen werkgevers naar lichamelijk sterke personen of naar ervaring. Het behalen van een heftruck- en/of reachtruckcertificaat is ook vaak een pré.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Lader en Losser, Lader en Losser Worden, Opleidingsniveau Lader en Losser, Scholing Lader en Losser, Studie Lader en Losser, Bijscholing Lader en Losser, Omscholing Lader en Losser.

Organisaties waar een lader en Losser doorgaans werkzaam is

Een Lader / Losser werkt voor een profit organisatie, gericht op het maken van winst. Vaak worden bedrijven die Lader / Lossers in dienst hebben ingehuurd door andere bedrijven. Dat kunnen ook overheden zijn, zoals gemeentes en het rijk. Maar meestal zijn dat ook bedrijven, zoals de Rotterdamse haven of Schiphol, die winst willen maken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Lader en Losser, Lader en Losser Worden, Opleidingsniveau Lader en Losser, Scholing Lader en Losser, Studie Lader en Losser, Bijscholing Lader en Losser, Omscholing Lader en Losser.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden lader en Losser

Het inkomen van een Lader / Losser ligt tussen de € 1.900 en € 2.800, afhankelijk van de grootte van het bedrijf, de opdracht, ervaring en opleiding.

Mogelijke secundaire voorwaarden zijn: een vakantietoeslag van 8% op het gemiddelde maandinkomen, studiedagen, studiekostenregeling, een collectief pensioen en een collectieve ziektekostenverzekering met eventueel aanvullende verzekeringen.

 

Mensen vonden ons op: Salaris Lader en Losser, Loon Lader en Losser, Wat verdien je als Lader en Losser, Salarisschaal Lader en Losser, Salarisindicatie Lader en Losser, Bonus Lader en Losser, CAO Lader en Losser, Brutoloon Lader en Losser, Nettoloon Lader en Losser, Vakantiedagen Lader en Losser, Pensioen Lader en Losser.

Competenties, skills & vaardigheden lader en losser

 • Energie
 • Samenwerken
 • Discipline
 • Doorzettingsvermogen
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Lader en Losser, Vaardigheden Lader en Losser, Attitude Lader en Losser, Kwalificaties Lader en Losser, Competentieprofiel Lader en Losser.

Boeken voor het beroep lader en losser

Wil je meer weten over het beroep lader en losser? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je lader en losser bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken lader en losser te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Lader en Losser, Lader en Losser ebooks, boek Lader en Losser.

Persoonstypen lader en Losser

Een Lader / Losser is steeds met eigendommen van anderen bezig en moet daarom gevoelig voor de behoeften van anderen zijn. Denk aan een verhuizer bijvoorbeeld die moet luisteren naar de instructies van zijn opdrachtgever.

Daarnaast moet een Lader / Losser energiek en gedreven zijn om het fysiek zware, en soms als geestdodend ervaren, werk tot een goed einde te brengen. De Lader / Losser moet ijverig presteren en doelgericht te werk gaan.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Lader en Losser, Karakter Lader en Losser.

Netwerk lader en Losser

Een Lader / Losser doet uitvoerend werk onder een direct leidinggevende. Samen met collega Lader / Lossers is de Lader / Losser verantwoordelijk voor het laden en lossen van goederen in of uit een vrachtwagen of op of vanaf een schip. De Lader / Losser heeft dan ook te maken met een schipper of chauffeur, die de nodige aanwijzingen kan geven. Bovendien moet de Lader / Losser rekening houden met (schriftelijke of mondelinge) instructies van klanten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Lader en Losser, Medewerkers Lader en Losser.

Is het beroep lader en Losser iets voor jou?

Zou je graag lader en Losser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als lader en Losser bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Lader en Losser, beroepskeuzetest Lader en Losser, beroep Lader en Losser kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden lader en Losser

Het arbeidsmarktperspectief voor een Lader / Losser is gemiddeld, er zijn voldoende vacatures, bijvoorbeeld in een havenstad als Rotterdam of op Schiphol. Nederland is bij uitstek een transportland. Wel is het zo dat het aanbod van Lader / Lossers vrij groot is omdat er voor dit werk weinig tot geen opleiding is vereist.

De doorgroeimogelijkheden zijn heel beperkt voor een Lader / Losser. Ook weer vanwege het lage opleidingsniveau is het moeilijk om binnen een bedrijf door te groeien of daar buiten ander werk te vinden.

Arbeidsmarktperspectief score lader en Losser

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep lader en Losser. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Lader en Losser, Promotie mogelijkheden Lader en Losser, Carriere Lader en Losser.

Solliciteren op de functie lader en Losser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als lader en Losser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor lader en Losser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als lader en Losser. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Lader en Losser, CV Lader en Losser, sollicitatie Lader en Losser.

Interviews met lader en Losser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen lader en Losser

Vacatures lader en losser

Op zoek naar een nieuwe baan als Lader en Losser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lader en Losser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Lader / Losser laadt of lost goederen, meestal uit / van een vrachtwagen of -schip. De werkzaamheden van een Lader / Losser worden vaak verlicht door gebruik te maken van een stapelaar, heftruck of elektrische palletwagen. Om die reden is het kundig kunnen besturen van een heftruck soms een vereiste bij dit werk.

Beoordeling Lader en Losser

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Lader en Losser' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Lader en Losser

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep