U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Landbouwwetenschapper

Landbouwwetenschapper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een landbouwwetenschapper? Lees de functieomschrijving.

Als Landbouwwetenschapper kan je verschillende kanten op. Landbouwkunde gaat namelijk niet alleen in op de natuurlijke wetenschappen maar ook op de economische en sociale wetenschappen uit de landbouw. Agronomie of landbouwkunde is gericht op onderzoek naar de ontwikkeling en verbetering van landbouw.

Je kunt je als Ingenieur Landbouwwetenschappen meer richten op productietechnieken, kwaliteit en kwantiteit vergroten, het proces van basisproduct tot eindproduct, preventie en ombuigen van ongunstige milieueffecten. Vaak is het geheel gericht op lokale gebieden en de daar aanwezige omstandigheden.

Het uiteindelijke doel van een Landbouwwetenschapper is dat er genoeg voedsel wordt geproduceerd zonder dat het de veiligheid negatief beïnvloed en/of de omgeving eronder lijdt.

Mensen vonden ons op: Job Landbouwwetenschapper, Baan Landbouwwetenschapper, Landbouwwetenschapper Worden, Functie-eisen Landbouwwetenschapper, Verantwoordelijkheden Landbouwwetenschapper, Functieprofiel Landbouwwetenschapper, Wat doet een Landbouwwetenschapper, Werken als Landbouwwetenschapper.

Landbouwwetenschapper worden: Opleiding tot landbouwwetenschapper

Om Landbouwwetenschapper te kunnen worden heb je een HBO of WO opleiding nodig in de Landbouwwetenschappen of Landbouwkunde. De studie besteedt onder andere aandacht aan de basiswetenschappen fysica, scheikunde en biologie. Meer vakspecifieke kennis komt aan bod in onderwerpen als bodemkunde, biochemie, erfelijkheid, entomologie en plantenveredeling. De studie kent verschillende afstudeerrichtingen die bijvoorbeeld meer focus leggen op techniek, dieren, bodem of milieu.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Landbouwwetenschapper, Landbouwwetenschapper Worden, Opleidingsniveau Landbouwwetenschapper, Scholing Landbouwwetenschapper, Studie Landbouwwetenschapper, Bijscholing Landbouwwetenschapper, Omscholing Landbouwwetenschapper.

Organisaties waar een landbouwwetenschapper doorgaans werkzaam is

Als Landbouwwetenschapper houd je je bezig met het perfectioneren van de sector. De sector waar je onder valt en waar je onderzoek zich op richt hoort thuis onder de noemer van profit.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Landbouwwetenschapper, Landbouwwetenschapper Worden, Opleidingsniveau Landbouwwetenschapper, Scholing Landbouwwetenschapper, Studie Landbouwwetenschapper, Bijscholing Landbouwwetenschapper, Omscholing Landbouwwetenschapper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden landbouwwetenschapper

Als Ingenieur Landbouwwetenschappen hangt je salaris niet alleen af van leeftijd en ervaring, maar ook van welke taken en werkzaamheden je mag vervullen. Gemiddeld gezien ligt het salaris ergens tussen de €4500 en €8000 bruto per maand.

Mogelijke extra's zijn een auto van de zaak of regeling voor gemaakte kilometers, een laptop van de zaak en soms een dertiende maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Landbouwwetenschapper, Loon Landbouwwetenschapper, Wat verdien je als Landbouwwetenschapper, Salarisschaal Landbouwwetenschapper, Salarisindicatie Landbouwwetenschapper, Bonus Landbouwwetenschapper, CAO Landbouwwetenschapper, Brutoloon Landbouwwetenschapper, Nettoloon Landbouwwetenschapper, Vakantiedagen Landbouwwetenschapper, Pensioen Landbouwwetenschapper.

Competenties, skills & vaardigheden landbouwwetenschapper

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Omgaan met details
 • Accuratesse
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Landbouwwetenschapper, Vaardigheden Landbouwwetenschapper, Attitude Landbouwwetenschapper, Kwalificaties Landbouwwetenschapper, Competentieprofiel Landbouwwetenschapper.

Boeken voor het beroep landbouwwetenschapper

Wil je meer weten over het beroep landbouwwetenschapper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je landbouwwetenschapper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken landbouwwetenschapper te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Landbouwwetenschapper, Landbouwwetenschapper ebooks, boek Landbouwwetenschapper.

Persoonstypen landbouwwetenschapper

Als Landbouwwetenschapper doe je divers onderzoek. Gedisciplineerd werken is dan belangrijk en uiteindelijk moet je met een eerlijk en betrouwbaar resultaat komen. Iets waar anderen van op aan kunnen en op verder kunnen bouwen (Perfectionist).

Een belangrijk deel van het doen van onderzoek is waarnemen. Objectief waarnemen en oog voor detail hebben zodat niets over het hoofd wordt gezien is essentieel (Waarnemer)

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Landbouwwetenschapper, Karakter Landbouwwetenschapper.

Netwerk landbouwwetenschapper

Als  Landbouwwetenschapper  krijg je mogelijk te maken met andere adviseurs en Landbouwwetenschappers. Mogelijk werk je met hen samen in de onderzoeken die je uitvoert. Maar je beslist niet alles zelf, want je hebt vaak ook mensen boven je staan. Dat kan een leidinggevende tussenpersoon zijn, maar ook een managementteam.

Daarnaast heb je altijd te maken met medewerkers uit de landbouwsector. Dat kan bijvoorbeeld zijn wanneer ze voor onderzoek bij je aankloppen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Landbouwwetenschapper, Medewerkers Landbouwwetenschapper.

Is het beroep landbouwwetenschapper iets voor jou?

Zou je graag landbouwwetenschapper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als landbouwwetenschapper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Landbouwwetenschapper, beroepskeuzetest Landbouwwetenschapper, beroep Landbouwwetenschapper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden landbouwwetenschapper

Er zijn niet veel vacatures voor de functie van Landbouwwetenschapper. Als je wel eenmaal aan de slag bent als Ingenieur Landbouwwetenschappen dan is groeien mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld groeien in de richting van coördinerend werk en management. Een andere optie is om over te stappen naar het onderwijs, maar daar is wel een extra studie voor nodig.

Arbeidsmarktperspectief score landbouwwetenschapper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep landbouwwetenschapper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Landbouwwetenschapper, Promotie mogelijkheden Landbouwwetenschapper, Carriere Landbouwwetenschapper.

Solliciteren op de functie landbouwwetenschapper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als landbouwwetenschapper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor landbouwwetenschapper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als landbouwwetenschapper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Landbouwwetenschapper, CV Landbouwwetenschapper, sollicitatie Landbouwwetenschapper.

Interviews met landbouwwetenschapper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen landbouwwetenschapper

Vacatures landbouwwetenschapper

Op zoek naar een nieuwe baan als Landbouwwetenschapper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Landbouwwetenschapper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Landbouwwetenschapper kan je verschillende kanten op. Landbouwkunde gaat namelijk niet alleen in op de natuurlijke wetenschappen maar ook op de economische en sociale wetenschappen uit de landbouw. Agronomie of landbouwkunde is gericht op onderzoek naar de ontwikkeling en verbetering van landbouw.

Beoordeling Landbouwwetenschapper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Landbouwwetenschapper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Landbouwwetenschapper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik was net op zoek naar op zoek naar deze info voor een tijdje. Na 6 zes uur onafgebroken Googleing, eindelijk Ik heb het in uw site. Ik vraag me af wat is het Google's probleem probleem dat niet soort informatieve sites dichter bij de top. Normaal de top sites zijn vol vuilnis.

Door: how to lose belly fat

Reageer op dit beroep