U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Lasser

Lasser worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een lasser? Lees de functieomschrijving.

De Lasser maakt verbindingen tussen stukken metaal, om zo producten of onderdelen van producten te creëren. Allereerst stelt de Lasser vast welke onderdelen aan elkaar gelast moeten worden, kijkt hij of deze gaaf zijn en maakt hij ze schoon. Bij het lassen maakt hij gebruik van een lasapparaat een, waarmee hij het metaal of het verbindingsmateriaal op de juiste temperatuur brengt om het aan elkaar te kunnen verbinden. Hij moet langdurig in het licht van het lasapparaat kijken, waarvoor hij een speciale lasbril dragen moet. Na het lassen maakt hij het product of onderdeel schoon. Het onderhoud van lasapparatuur hoort vaak ook tot zijn taken.

Er zijn verschillende soorten klussen en specialisaties die een Lasser kan doen, en voor elk van die mogelijkheden is weer een ander soort laswerk nodig. Het kan zijn dat hij hele constructies moet lassen, auto-onderdelen moet repareren of gaten moet vullen. De Lasser moet verschillende lastechnieken beheersen en met verschillende lasapparaten kunnen werken. 

Mensen vonden ons op: Job Lasser, Baan Lasser, Lasser Worden, Functie-eisen Lasser, Verantwoordelijkheden Lasser, Functieprofiel Lasser, Wat doet een Lasser, Werken als Lasser.

Lasser worden: Opleiding tot lasser

Om Lasser te kunnen worden moet men op de Middelbare School de Technische Beroepsopleiding volgen, en daarna via cursussen of een lasschool de benodigde vaardigheden onder de knie krijgen. Dit is echter niet verplicht. Sommige Lassers zijn auto-didacten.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Lasser, Lasser Worden, Opleidingsniveau Lasser, Scholing Lasser, Studie Lasser, Bijscholing Lasser, Omscholing Lasser.

Organisaties waar een lasser doorgaans werkzaam is

De Lasser werkt bij een bedrijf dat met metaal werkt, wat betekent dat men in vele verschillende bedrijven en sectoren terecht kan komen. Ook kan men ervoor kiezen als zelfstandig ondernemer te werken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Lasser, Lasser Worden, Opleidingsniveau Lasser, Scholing Lasser, Studie Lasser, Bijscholing Lasser, Omscholing Lasser.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden lasser

Het salaris van een Lasser ligt voor de ongespecialiseerde beginner op ca. €900 per maand. Als men verder zeer deskundig wordt, in de goede baan terechtkomt of voor zichzelf gaat werken, kan men uiteindelijk tot €2500 per maand gaan verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Lasser, Loon Lasser, Wat verdien je als Lasser, Salarisschaal Lasser, Salarisindicatie Lasser, Bonus Lasser, CAO Lasser, Brutoloon Lasser, Nettoloon Lasser, Vakantiedagen Lasser, Pensioen Lasser.

Competenties, skills & vaardigheden lasser

 • Discipline
 • Omgaan met details
 • Zelfsturing
 • Accuratesse
 • Anticiperen
 • Resultaatgericht
 • Energie
Mensen vonden ons op: Kennis Lasser, Vaardigheden Lasser, Attitude Lasser, Kwalificaties Lasser, Competentieprofiel Lasser.

Boeken voor het beroep lasser

Wil je meer weten over het beroep lasser? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je lasser bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken lasser te komen.

Insecten onder de loep | Francois Lasserre

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789044832068 | 59 pagina's

Een groot boek over kleine diertjes. Levensecht geïllustreerd en grappig geschreven. Voor natuurvorsers vanaf 8 jaar. Met of zonder vleugels, eetbaar of jakkie, gevaarlijk of gevoelig, thuisblijvers of wereldreizigers, om te zoenen of om te vrezen: dit ge...

Value Innovation Portfolio Management | Sheila Mello

Achieving Double-Digit Growth Through Customer Value - Engels | E-book | 9781604276350

The quest for successful products - along with a simple, effective, and predictable way to determine in advance which ones will be successful - is a major concern for nearly every company out there. Most firms use traditional financial projections to sele...

Lees je slim 2 - Later word ik | Moniek Vermeulen

weerman kok lasser verpleger dierenarts wielrenner schrijver - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789058389404 | 32 pagina's

Een speels informatief beroepenboek voor kinderen vanaf 7 jaar. De jonge lezer komt heel wat te weten over zeven boeiende beroepen. Met een aantrekkelijke en overzichtelijke vormgeving. Vanaf 7 jaar. Weet jij al wat je later wil worden? Wil je iets met di...

Mensen vonden ons op: boeken voor Lasser, Lasser ebooks, boek Lasser.

Persoonstypen lasser

De Lasser is er in het lassen constant op gericht om een zo succesvol mogelijk eindresultaat neer te zetten. Dit kan op esthetisch gebied, maar ook de best mogelijke verbinding zijn.  De Lasser moet een duidelijk eindresultaat voor ogen hebben om naartoe te werken (Succesvolle werker). Om dit goed te kunnen doen, moet de lasser goed met metaal om kunnen gaan, en nauwkeurig kunnen werken (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Lasser, Karakter Lasser.

Netwerk lasser

De Lasser werkt vaak samen met andere metaalbewerkers. Verder wordt de Lasser aangestuurd door een leidinggevende, tenzij hij voor zichzelf werkt. Als de Lasser zelfstandig werkt heeft hij vaak direct contact met de klanten en zijn de andere metaalbewerkers geen collega's maar kennissen die hetzelfde werk ergens anders doen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Lasser, Medewerkers Lasser.

Is het beroep lasser iets voor jou?

Zou je graag lasser willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als lasser bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Lasser, beroepskeuzetest Lasser, beroep Lasser kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden lasser

Er is voldoende werk voor Lassers te vinden, als zij voor een ander willen werken. Een zelfstandige onderneming opzetten is de enige manier om door te groeien, maar is dan ook een stuk moeilijker om te verwezenlijken.

Arbeidsmarktperspectief score lasser

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep lasser. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Lasser, Promotie mogelijkheden Lasser, Carriere Lasser.

Solliciteren op de functie lasser

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als lasser dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor lasser belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als lasser. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Lasser, CV Lasser, sollicitatie Lasser.

Interviews met lasser

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen lasser

Vacatures lasser

Op zoek naar een nieuwe baan als Lasser? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lasser. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Lasser maakt verbindingen tussen stukken metaal, om zo producten of onderdelen van producten te creëren. Allereerst stelt de Lasser vast welke onderdelen aan elkaar gelast moeten worden, kijkt hij of deze gaaf zijn en maakt hij ze schoon. Bij het lassen maakt hij gebruik van een lasapparaat een, waarmee hij het metaal of het verbindingsmateriaal op de juiste temperatuur brengt om het aan elkaar te kunnen verbinden.

Beoordeling Lasser

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Lasser' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Lasser

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

ik ben heel goed in lasser , ik wil mee doen 

Door: Eric

eerst,je school afmaken Eric en goed opletten.Gr.

Door: Benno

Ik ben heel goed in lassen ik heb 8 en 9 april 2015 lasexamen voor niveau 3 mag lassen. Ik heb ook al verschillende certificaten. 1 pf v-naad dikke plaat 15 mm. 1pb dikke plaat multi layer 15 mm. 1 pc v-naad dikke plaat 15 mm. 1 pa dunne plaat 2 mm. En 1 dunne plaat pb hoeklas single layer.

Door: kevin

Geachte ls,

Wij zijn reuze benieuwd wat een lasr met ervaring e geiplomeerd in  Nederland bruto kan verdienen. Het gaat om een in Engeland wonende persoon, die eventueel naar Neerland wi komen met gezin (Nederlands sprekend).

Wij kunnen de beloning nergen op internet vinden.

Bij  voorbaat dank voor antwoord

 

 

 

Door: Cath

Beste Cath,het is denk ik het beste en de snelste manier om via de Nationale vacaturebank antwoord op jou vragen te krijgen.Dit kan via deze site.Klik op Nationale vacaturebank,vul Lasser in en de vacatures rollen er uit.Sucses le

Door: John

Hallo Kevin,ben je al aan het werk?Gr.

Door: Simon

Bezoek de NATIONALE VACATURE BANK,volop lassers gevraagd.

Door: Victor

Victor,bedankt voor je tip.Gr.

Door: Hans

Ik ben inmiddels weer aan het werk.Gr.

Door: Hans

Ik ben net 17 geworden en doe een metaal opleiding. Ik werk in de staal bouw ik heb niv 1 las diploma en werk nu aan niv 2 mig/mag ik doe veel meer dan lassen. Ik heb 2dagen (betaald) school en 3dagen werk alles van 8tot5 en verdien ongeveer 700/800 euro per 4weken bruto

 

Door: Emmanuel

Prima Emmanuel,investeer in je zelf.Je krijgt er geen spijt van H.gr.

Door: Frank

Als ik zie wat je allemaal moet leren en kunnen dan is het salaris aan de lage kant

Door: Ellen

Het is meestal werken en leren .Gr.

Door: Benno

Reageer op dit beroep