U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Lean Consultant

Lean Consultant worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een lean Consultant? Lees de functieomschrijving.

Als Lean Consultant/Projectmanager ben je verantwoordelijk voor het aantoonbaar en meetbaar optimaliseren van processen in organisaties. De klant staat altijd centraal en continu verbeteren is de focus. Op deze manier probeer je de klantwaarde zoveel mogelijk te vergroten en tegelijkertijd verspillingen te elimineren. Hij/zij faciliteert, ondersteunt en begeleidt de organisatie in het realiseren van verbetertrajecten. Belangrijk hierbij is er voor zorgen dat leidinggevenden en medewerkers zich eigenaar voelen van de verandering om zo een echte verandercultuur te realiseren en te borgen. 
 
Een Lean Consultant/Projectmanager draagt bij aan het competitiever en wendbaarder maken van de organisatie. Dit doet hij o.a. door het in kaart brengen van waardestromen, PDCA-cyclus, Ishikawa en andere Lean-technieken. Ook heeft hij oog voor de ‘zachte’ kant.
 
Mensen vonden ons op: Job Lean Consultant, Baan Lean Consultant, Lean Consultant Worden, Functie-eisen Lean Consultant, Verantwoordelijkheden Lean Consultant, Functieprofiel Lean Consultant, Wat doet een Lean Consultant, Werken als Lean Consultant.

Lean Consultant worden: Opleiding tot lean Consultant

Een opleiding op HBO- en/of WO-niveau is gewenst. Afhankelijk van de organisatie-omgeving kunnen er specifieke wensen zijn (denk bijvoorbeeld aan technische bedrijfskunde in een productieomgeving). Daarnaast zijn aanvullingen van relevante cursussen op het gebied van Lean een vereiste (Green Belt, Black Belt, Six Sigma, etc.). 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Lean Consultant, Lean Consultant Worden, Opleidingsniveau Lean Consultant, Scholing Lean Consultant, Studie Lean Consultant, Bijscholing Lean Consultant, Omscholing Lean Consultant.

Organisaties waar een lean Consultant doorgaans werkzaam is

De Lean Consultant/Projectmanager vindt zijn oorsprong in productieomgevingen, maar is tegenwoordig in allerlei branches en zowel bij profit als bij non-profit organisaties werkzaam. De Lean-principes zijn overal toepasbaar en iedere organisatie heeft behoefte aan lerend vermogen om zo steeds beter te worden tijd. Daarom zie je ook vaak dat organisaties interne Lean Consultants (coaches/coördinatoren) aanstellen, omdat continu verbeteren structureel aandacht nodig heeft. Verder is er een trend zichtbaar dat organisaties werknemers aan een Lean-training laten deelnemen, zodat zij de Lean-principes tijdens het uitvoeren van hun functie toepassen.  

Mensen vonden ons op: Studeren voor Lean Consultant, Lean Consultant Worden, Opleidingsniveau Lean Consultant, Scholing Lean Consultant, Studie Lean Consultant, Bijscholing Lean Consultant, Omscholing Lean Consultant.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden lean Consultant

€2400 bruto per maand is het startsalaris van een Lean Consultant/Projectmanager. Dit loopt op afhankelijk van het aantal jaren ervaring als Lean Consultant/Projectmanager, of je als interne of externe consultant werkt en kwalificaties. Daarnaast spelen cao-schalen een rol.

Eventuele secundaire voorwaarden zijn: laptop, telefoon en auto van de zaak en een bonus.  

Mensen vonden ons op: Salaris Lean Consultant, Loon Lean Consultant, Wat verdien je als Lean Consultant, Salarisschaal Lean Consultant, Salarisindicatie Lean Consultant, Bonus Lean Consultant, CAO Lean Consultant, Brutoloon Lean Consultant, Nettoloon Lean Consultant, Vakantiedagen Lean Consultant, Pensioen Lean Consultant.

Competenties, skills & vaardigheden lean consultant

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Motiveren
 • Doorzettingsvermogen
 • Betrokken
 • Proactief
Mensen vonden ons op: Kennis Lean Consultant, Vaardigheden Lean Consultant, Attitude Lean Consultant, Kwalificaties Lean Consultant, Competentieprofiel Lean Consultant.

Boeken voor het beroep lean consultant

Wil je meer weten over het beroep lean consultant? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je lean consultant bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken lean consultant te komen.

Lessons from a Lean Consultant | Chris A. Ortiz

Avoiding Lean Implementation Failures on the Shop Floor - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780131584631 | 208 pagina's

Making Lean Work: In-the-Trenches Help from a World-Class Expert Lean manufacturing can improve productivity and quality, shorten lead times, reduce costs, and improve competitiveness. However, succeeding with lean is not easy. Chris A. Ortiz, one of the ...

Lessons from a Lean Consultant | Chris A. Ortiz

Avoiding Lean Implementation Failures on the Shop Floor - Engels | Druk: 1 | E-book | 9780132712842 | 208 pagina's

Making Lean Work: "In-the-Trenches" Help from a World-Class Expert Lean manufacturing can improve productivity and quality, shorten lead times, reduce costs, and improve competitiveness. However, succeeding with lean is not easy. Chris A. Ortiz, one of th...

Mensen vonden ons op: boeken voor Lean Consultant, Lean Consultant ebooks, boek Lean Consultant.

Persoonstypen lean Consultant

Persoonstypen die passen bij een Lean Consultant/Projectmanager zijn Waarnemer en Succesvolle Werker
 
Het is belangrijk dat een Lean Consultant/Projectmanager goed observeert. Op die manier komt hij te weten wat er speelt op de werkvloer (Waarnemer). Daarnaast is het van belang dat hij zijn waarnemingen omzet naar verbeteringen. Hij is doelgericht en zelfverzekerd (Succesvolle Werker).
 
Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Lean Consultant, Karakter Lean Consultant.

Netwerk lean Consultant

De Lean Consultant/Projectmanager werkt met allerlei mensen op de werkvloer samen, ook met het management. Hij verbindt de organisatie. Hij houdt het overzicht en kijkt over afdelingen heen om suboptimalisatie te voorkomen. Hij zal veelal op de werkvloer te vinden zijn om een goed beeld te krijgen van wat er speelt. Vervolgens brengt hij de processtappen in kaart. Daarnaast rapporteert hij aan het management over de voortgang van de Lean-implementaties. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Lean Consultant, Medewerkers Lean Consultant.

Is het beroep lean Consultant iets voor jou?

Zou je graag lean Consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als lean Consultant bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Lean Consultant, beroepskeuzetest Lean Consultant, beroep Lean Consultant kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden lean Consultant

Er is een zeer gunstig arbeidsmarktperspectief voor de Lean Consultant/Projectmanager. De resultaten van Lean zijn wereldwijd bekend en bedrijven willen graag Lean-management inzetten om mooie resultaten te behalen.  
Daarnaast is het een beroep waarbij volop doorgroeimogelijkheden zijn. 
 

Arbeidsmarktperspectief score lean Consultant

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep lean Consultant. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Lean Consultant, Promotie mogelijkheden Lean Consultant, Carriere Lean Consultant.

Solliciteren op de functie lean Consultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als lean Consultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor lean Consultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als lean Consultant. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Lean Consultant, CV Lean Consultant, sollicitatie Lean Consultant.

Interviews met lean Consultant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen lean Consultant

Vacatures lean consultant

Op zoek naar een nieuwe baan als Lean Consultant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lean Consultant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Lean Consultant/Projectmanager ben je verantwoordelijk voor het aantoonbaar en meetbaar optimaliseren van processen in organisaties. De klant staat altijd centraal en continu verbeteren is de focus. Op deze manier probeer je de klantwaarde zoveel mogelijk te vergroten en tegelijkertijd verspillingen te elimineren.

Beoordeling Lean Consultant

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Lean Consultant' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Lean Consultant

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep