U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Lector Kenniskring

Lector Kenniskring worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een lector Kenniskring? Lees de functieomschrijving.

Een Lector is verbonden aan een Hogeschool. Hij staat aan het hoofd van een Lectoraat, dat naast hem bestaat uit een kenniskring en externen. Het doel van een Lectoraat is het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs van de Hogeschool (op een bepaald terrein) en het versterken van de positie van de Hogeschool als kennisinstelling.

De Lector stelt de Kenniskring samen, die bestaat uit docenten van de opleidingen gelieerd aan het domein of de school waaraan het Lectoraat verbonden is. Het domein Techniek van de Hogeschool van Amsterdam heeft bijvoorbeeld vijf lectoraten, waaronder Aviation Engineering en Water in en om de Stad. De docenten uit de Kenniskring zijn verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het curriculum. Het Lectoraat gaat daarnaast samenwerkingsverbanden aan met externe organisaties en bedrijven. Externe onderzoekers leveren informatie die het voor het Lectoraat mogelijk maken om het onderwijs beter aan te passen aan de praktijk. Het Lectoraat is het orgaan dat onderzoek en praktijk verbindt aan onderzoek en onderwijs en zo de waarde en het nut van de opleidingen waarborgt.

De Lector bepaalt de strategie van het Lectoraat, draagt bij aan de vormgeving van opleidingen, vertaalt het onderzoek uit de praktijk naar onderwijsontwikkeling, zoekt samenwerkingspartners uit de praktijk en haalt subsidies binnen. Hij geeft leiding aan docenten en onderzoekers en doet zelf onderzoek. Tevens is hij verantwoordelijk voor de professionalisering van onderwijzend personeel. Tot slot onderhoudt hij een uitgebreid (internationaal) netwerk van organisaties en (wetenschappelijke) instanties die relevant zijn voor zijn onderzoeksgebied.

Mensen vonden ons op: Job Lector Kenniskring, Baan Lector Kenniskring, Lector Kenniskring Worden, Functie-eisen Lector Kenniskring, Verantwoordelijkheden Lector Kenniskring, Functieprofiel Lector Kenniskring, Wat doet een Lector Kenniskring, Werken als Lector Kenniskring.

Lector Kenniskring worden: Opleiding tot lector Kenniskring

Een Lector is gepromoveerd. Hij heeft dus eers een Universitaire opleiding (Bachelor en Master) gedaan en daarna een promotietraject doorlopen in de richting van zijn Lectoraat. Onderwijsgevende ervaring en/of  relevante publicaties kunnen ook functie-eisen zijn.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Lector Kenniskring, Lector Kenniskring Worden, Opleidingsniveau Lector Kenniskring, Scholing Lector Kenniskring, Studie Lector Kenniskring, Bijscholing Lector Kenniskring, Omscholing Lector Kenniskring.

Organisaties waar een lector Kenniskring doorgaans werkzaam is

De Lector heeft een aanstelling bij een Hogeschool wat een non-profit organisatie is. Het Lectoraat werkt echter samen met bedrijven (in de regio) en heeft dus ook een profit-kant.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Lector Kenniskring, Lector Kenniskring Worden, Opleidingsniveau Lector Kenniskring, Scholing Lector Kenniskring, Studie Lector Kenniskring, Bijscholing Lector Kenniskring, Omscholing Lector Kenniskring.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden lector Kenniskring

Een Lector zit in schaal 15 of 16 (CAO HBO) en verdient bij een volledige aanstelling bruto tussen de €5014 en €7114 per maand. De doorloopsnelheid naar het maximum van de schaal is afhankelijk van fuctioneren. Een dertiende maand en vakantietoeslag maden deel uit van het voorwaardenpakket en er is een gunstige levensloopregeling. Hogescholen mogen een deel van de arbeidsvoorwaarden zelf invullen.

Mensen vonden ons op: Salaris Lector Kenniskring, Loon Lector Kenniskring, Wat verdien je als Lector Kenniskring, Salarisschaal Lector Kenniskring, Salarisindicatie Lector Kenniskring, Bonus Lector Kenniskring, CAO Lector Kenniskring, Brutoloon Lector Kenniskring, Nettoloon Lector Kenniskring, Vakantiedagen Lector Kenniskring, Pensioen Lector Kenniskring.

Competenties, skills & vaardigheden lector kenniskring

 • Analytisch
 • Organiseren
 • Netwerken
 • Initiatief ontplooien
 • Visie
 • Kennis van ontwikkelingen in het hoger onderwijs.
 • Resultaatgericht
 • Leiderschap
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Lector Kenniskring, Vaardigheden Lector Kenniskring, Attitude Lector Kenniskring, Kwalificaties Lector Kenniskring, Competentieprofiel Lector Kenniskring.

Boeken voor het beroep lector kenniskring

Wil je meer weten over het beroep lector kenniskring? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je lector kenniskring bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken lector kenniskring te komen.

El lector de Julio Verne | Almudena Grandes

Spaanstalig | Druk: 1 | Paperback | 9788483838532 | 417 pagina's

Nino, hijo de guardia civil, tiene nueve años, vive en la casa cuartel de un pueblo de la Sierra Sur de Jaén, y nunca podrá olvidar el verano de 1947. Pepe el Portugués, el forastero misterioso, fascinante, que acaba de instalarse en un molino apartado, s...

The Diary Of A Provincial Lady | E M Delafield

Complete & Unabridged - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9789353441746 | 114 pagina's

These highly acclaimed, delightful novels are written in diary form by the Provincial Lady, who lives in a country house with her husband, two children, the children's French governess, Cook and a few assorted helpers. The era of the 1930s is wittily and ...

Lector in fabula | Umberto Eco

de rol van de lezer in narratieve teksten - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789035106086 | 333 pagina's

Lector in fabula...

Mensen vonden ons op: boeken voor Lector Kenniskring, Lector Kenniskring ebooks, boek Lector Kenniskring.

Persoonstypen lector Kenniskring

De Lector is onderzoeker. Hij weet gemakkelijk de kern uit grote hoeveelheden informatie te halen en deze toe te passen in onderwijsontwikkeling. Hij is objectief, analytisch, opmerkzaam en geïnteresseerd. Hij heeft het vermogen dingen op een eigen manier te bekijken en zo met vernieuwende ideeën te komen (Waarnemer). Ook is de Lector zelfverzekerd en gedreven, een gemotiveerde en motiverende leidinggevende. Hij heeft een duidelijk doel voor ogen en gaat daar recht op af. Hij is assertief en initiatiefrijk, toont weinig twijfel en weet mensen zo makkelijk aan zich te binden (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Lector Kenniskring, Karakter Lector Kenniskring.

Netwerk lector Kenniskring

De Lector heeft een groot netwerk. Hij stuurt docenten, onderzoekers en eventueel studenten aan. Hij voert overleg met andere Lectoren over de inhoud van het onderwijs en onderhoudt contacten met onderzoekers die actief zijn in zijn vakgebied. Verder haalt hij organisaties en ondernemingen binnen om samenwerkingsverbanden mee aan te gaan en heeft hij contact met medewerkers van samenwerkende bedrijven. Hij vormt de verbinding tussen praktijk en bedrijfsleven en onderwijs en onderzoek.

Mensen vonden ons op: Collega’s Lector Kenniskring, Medewerkers Lector Kenniskring.

Is het beroep lector Kenniskring iets voor jou?

Zou je graag lector Kenniskring willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als lector Kenniskring bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Lector Kenniskring, beroepskeuzetest Lector Kenniskring, beroep Lector Kenniskring kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden lector Kenniskring

Door stijgende studentenaantallen en toenemende vergrijzing neemt de wervingsbehoefte van Hogescholen toe. Dit is voornamelijk van toepassing voor lesgevend en ondersteunend personeel. Het aantal Lectoraten is beperkt. De Lector zit aan de top bij Hogescholen, zowel op leidinggevend als onderzoeks/inhoudelijk terrein.

Arbeidsmarktperspectief score lector Kenniskring

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep lector Kenniskring. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Lector Kenniskring, Promotie mogelijkheden Lector Kenniskring, Carriere Lector Kenniskring.

Solliciteren op de functie lector Kenniskring

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als lector Kenniskring dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor lector Kenniskring belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als lector Kenniskring. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Lector Kenniskring, CV Lector Kenniskring, sollicitatie Lector Kenniskring.

Interviews met lector Kenniskring

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen lector Kenniskring

Vacatures lector kenniskring

Op zoek naar een nieuwe baan als Lector Kenniskring? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lector Kenniskring. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Lector is verbonden aan een Hogeschool. Hij staat aan het hoofd van een Lectoraat, dat naast hem bestaat uit een kenniskring en externen. Het doel van een Lectoraat is het verbeteren van de kwaliteit van het onderwijs van de Hogeschool (op een bepaald terrein) en het versterken van de positie van de Hogeschool als kennisinstelling.

Beoordeling Lector Kenniskring

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Lector Kenniskring' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Lector Kenniskring

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep