U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leestenmaker

Leestenmaker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leestenmaker? Lees de functieomschrijving.

Een Leestenmaker houdt zich bezig met het maken van leesten die de basis vormen bij het maken van orthopedische schoenen. Een leest is de mal waarop een schoen gemaakt wordt. Deze mal wordt gemaakt naar de vorm van de voet van de klant en naar de aard van de klacht of afwijking aan de voet. Op basis hiervan wordt een leest ontworpen, vaak met behulp van de computer. Vervolgens maakt een Leestenmaker de leest van hout, kunststof of gips. Een Leestenmaker past ook bestaande leesten aan en onderhoudt leesten. Hij werkt veel met machines en met verschillende materialen.

Mensen vonden ons op: Job Leestenmaker, Baan Leestenmaker, Leestenmaker Worden, Functie-eisen Leestenmaker, Verantwoordelijkheden Leestenmaker, Functieprofiel Leestenmaker, Wat doet een Leestenmaker, Werken als Leestenmaker.

Leestenmaker worden: Opleiding tot leestenmaker

De opleiding Leestenmaker is een MBO opleiding op niveau 3.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leestenmaker, Leestenmaker Worden, Opleidingsniveau Leestenmaker, Scholing Leestenmaker, Studie Leestenmaker, Bijscholing Leestenmaker, Omscholing Leestenmaker.

Organisaties waar een leestenmaker doorgaans werkzaam is

Een Leestenmaker is werkzaam in een praktijk voor orthopedische schoentechniek of in een winkel voor orthopedische hulpmiddelen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leestenmaker, Leestenmaker Worden, Opleidingsniveau Leestenmaker, Scholing Leestenmaker, Studie Leestenmaker, Bijscholing Leestenmaker, Omscholing Leestenmaker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leestenmaker

Het salaris van een Leestenmaker is afhankelijk van leeftijd, opleiding en ervaring. Gemiddel verdient een Leestenmaker €1400 tot €1800 bruto per maand.

De arbeidsvoorwaarden van een Leestenmaker zijn meestal conform CAO Orthopedische schoentechniek.

Mensen vonden ons op: Salaris Leestenmaker, Loon Leestenmaker, Wat verdien je als Leestenmaker, Salarisschaal Leestenmaker, Salarisindicatie Leestenmaker, Bonus Leestenmaker, CAO Leestenmaker, Brutoloon Leestenmaker, Nettoloon Leestenmaker, Vakantiedagen Leestenmaker, Pensioen Leestenmaker.

Competenties, skills & vaardigheden leestenmaker

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Conceptueel denken
 • Innovatief
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Leestenmaker, Vaardigheden Leestenmaker, Attitude Leestenmaker, Kwalificaties Leestenmaker, Competentieprofiel Leestenmaker.

Boeken voor het beroep leestenmaker

Wil je meer weten over het beroep leestenmaker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leestenmaker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leestenmaker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Leestenmaker, Leestenmaker ebooks, boek Leestenmaker.

Persoonstypen leestenmaker

Een Leestenmaker werkt erg nauwkeurig (Perfectionist). Hij is ook kritisch en onafhankelijk (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leestenmaker, Karakter Leestenmaker.

Netwerk leestenmaker

Een Leestenmaker werkt grotendeels zelfstandig. Hij ontvangt gegevens over de voeten en de gewenste schoenen van een specialist, bijvoorbeeld de Podotherapeut. Hiermee gaat de Leestenmaker aan de slag om een ontwerp te maken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Leestenmaker, Medewerkers Leestenmaker.

Is het beroep leestenmaker iets voor jou?

Zou je graag leestenmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leestenmaker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leestenmaker, beroepskeuzetest Leestenmaker, beroep Leestenmaker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leestenmaker

Het aantal mensen dat de opleiding tot Leestenmaker volgt komt ongeveer overeen met het aantal vacatures voor Leestenmaker. Het arbeidsmarktperspectief is dus goed.

Een Leestenmaker met ervaring en/of aanvullende opleidingen kan doorgroeien tot paskamermedewerker, orthopedisch schoentechnicus of vestigingsleider.

Arbeidsmarktperspectief score leestenmaker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leestenmaker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leestenmaker, Promotie mogelijkheden Leestenmaker, Carriere Leestenmaker.

Solliciteren op de functie leestenmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leestenmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leestenmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leestenmaker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leestenmaker, CV Leestenmaker, sollicitatie Leestenmaker.

Interviews met leestenmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures leestenmaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Leestenmaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leestenmaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Leestenmaker houdt zich bezig met het maken van leesten die de basis vormen bij het maken van orthopedische schoenen. Een leest is de mal waarop een schoen gemaakt wordt. Deze mal wordt gemaakt naar de vorm van de voet van de klant en naar de aard van de klacht of afwijking aan de voet.

Beoordeling Leestenmaker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leestenmaker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leestenmaker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep