U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leidekker

Leidekker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leidekker? Lees de functieomschrijving.

Leidekken is een oud beroep dat mindere perioden heeft gekend maar tegenwoordig weer wat meer in de aandacht is. Lei wordt van oudsher gezien als een dakbedekking voor wat luxere locaties zoals kerken, kloosters en kastelen, met een bloeiperiode tussen pakweg 1850 en 1900. De grootte van toen heeft de lei-industrie niet meer bereikt, maar verdwenen is deze ook zeker niet. Tegenwoordig wordt lei ook gewoon gebruikt voor bedrijfspanden en normale huizen.

De persoon die dit mogelijk maakt is de leidekker. Hij werkt voor een leidekkersbedrijf, waar er een paar van zijn in Nederland. Deze bedrijven voorzien meestal in advies, uitvoering van klussen én onderhoud. De werknemer aldaar, de leidekker, heeft dus veelzijdige kennis op het gebied van leisteen en kan er in principe op zelfstandige basis mee werken.

Mensen vonden ons op: Job Leidekker, Baan Leidekker, Leidekker Worden, Functie-eisen Leidekker, Verantwoordelijkheden Leidekker, Functieprofiel Leidekker, Wat doet een Leidekker, Werken als Leidekker.

Leidekker worden: Opleiding tot leidekker

Voor het beroep van leidekker is geen specifieke opleiding vereist. Lei is echter wat anders dan “normale” dakpannen, dus sollicitanten met bepaalde voorkennis over of ervaring in de lei-industrie zullen een flinke pré hebben.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leidekker, Leidekker Worden, Opleidingsniveau Leidekker, Scholing Leidekker, Studie Leidekker, Bijscholing Leidekker, Omscholing Leidekker.

Organisaties waar een leidekker doorgaans werkzaam is

De leidekker werkt voor een leidekkersbedrijf (of zelfstandig natuurlijk).

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leidekker, Leidekker Worden, Opleidingsniveau Leidekker, Scholing Leidekker, Studie Leidekker, Bijscholing Leidekker, Omscholing Leidekker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leidekker

Het salaris van de leidekker ligt naar verwachting in dezelfde richting als dat van de dakdekker (tussen de 1300 en de 1900 euro per maand), hoewel de ervaren leidekker wellicht nog iets verder dan dat door kan groeien.

Mensen vonden ons op: Salaris Leidekker, Loon Leidekker, Wat verdien je als Leidekker, Salarisschaal Leidekker, Salarisindicatie Leidekker, Bonus Leidekker, CAO Leidekker, Brutoloon Leidekker, Nettoloon Leidekker, Vakantiedagen Leidekker, Pensioen Leidekker.

Competenties, skills & vaardigheden leidekker

 • Resultaatgerichtheid
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Leidekker, Vaardigheden Leidekker, Attitude Leidekker, Kwalificaties Leidekker, Competentieprofiel Leidekker.

Boeken voor het beroep leidekker

Wil je meer weten over het beroep leidekker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leidekker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leidekker te komen.

Job Roadmap | Kars de Kaatse Dan Leidekker

jouw snelweg naar (ander) werk - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789402122305 | 78 pagina's

Persoonlijkheid en daarmee gedrag is van grote invloed op de mate waarin een sollicitant succesvol een (andere) baan zal vinden. In de Job Roadmap wordt helder uiteengezet welke persoonlijkheidstypen er zijn en op welke wijze deze een succesvolle sollicit...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leidekker, Leidekker ebooks, boek Leidekker.

Persoonstypen leidekker

Op dit beroep is geen specifiek persoonstype van toepassing. Wel moet vermeld worden dat de leidekker natuurlijk geen probleem moet hebben met de fysieke (soms klussen op moeilijk bereikbare plekken: intensief) en mentale (soms op grote hoogten werken: geen hoogtevrees) eisen van het beroep.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leidekker, Karakter Leidekker.

Netwerk leidekker

De leidekker heeft een netwerk binnen het leidekkersbedrijf, voornamelijk bestaand uit andere leidekkers (de bedrijven in kwestie zijn meestal redelijk klein). Verder behoren andere beroepen binnen het vakgebied zoals de dakdekker tot de mogelijkheden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Leidekker, Medewerkers Leidekker.

Is het beroep leidekker iets voor jou?

Zou je graag leidekker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leidekker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leidekker, beroepskeuzetest Leidekker, beroep Leidekker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leidekker

Het arbeidsmarktperspectief voor de leidekker in spe is karig. Er zijn maar weinig leidekkersbedrijven in Nederland, en deze groeien ook niet met een dusdanig tempo dat er de komende jaren heel veel banen beschikbaar zullen komen. Dakdekker is een vergelijkbaar beroep met een beter arbeidsmarktperspectief. Geen van beide heeft echter een positief perspectief qua doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score leidekker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leidekker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leidekker, Promotie mogelijkheden Leidekker, Carriere Leidekker.

Solliciteren op de functie leidekker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leidekker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leidekker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leidekker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leidekker, CV Leidekker, sollicitatie Leidekker.

Interviews met leidekker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leidekker

Vacatures leidekker

Op zoek naar een nieuwe baan als Leidekker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leidekker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Leidekken is een oud beroep dat mindere perioden heeft gekend maar tegenwoordig weer wat meer in de aandacht is. Lei wordt van oudsher gezien als een dakbedekking voor wat luxere locaties zoals kerken, kloosters en kastelen, met een bloeiperiode tussen pakweg 1850 en 1900. De grootte van toen heeft de lei-industrie niet meer bereikt, maar verdwenen is deze ook zeker niet.

Beoordeling Leidekker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leidekker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leidekker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep