U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leisure & Hospitality Assistent

Leisure & Hospitality Assistent worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leisure & Hospitality Assistent? Lees de functieomschrijving.

Een Leisure & Hospitality Assistent, ook wel Recreatiemedewerker, is meestal werkzaam in de verblijfsrecreatie. Dit houdt in dat de recreant voor een bepaalde tijd (in ieder geval een nacht) in het recreatiegebeid verblijft. Zo kan een Leisure & Hospitality Assistent werkzaam zijn op bijvoorbeeld een camping of een bungalowpark. Soms is hij ook werkzaam in de dagrecreatie bij bijvoorbeeld indoor- of outdoorcentra of een sportbedrijf.

De Leisure & Hospitality Assistent assisteert bij het organiseren, begeleiden en uitvoeren van recreatieactiviteiten, zoals sport, spel, animatie of toeristische activiteiten. Een belangrijke rol van de Leisure & Hospitality Assistent is het ontvangen en informeren van de gasten. Hij houdt de gasten op de hoogte van de activiteiten en faciliteiten die het bedrijf biedt. Niet alleen het op de hoogte houden van de gasten, maar ook het promoten van de activiteiten is belangrijk. Ook andere frontoffice werkzaamheden zoals het verhuren of verkopen van producten of diensten en het afhandelen van klachten van gasten behoren tot de taken van een Leisure & Hospitality Assistent.
Daarnaast bereidt de hij aan de hand van een draaiboek de geplande activiteiten voor. Tijdens de activiteit zelf begeleidt hij de deelnemers. Na afloop van de activiteiten is het de taak van de Leisure & Hospitality Assistent om alles op de ruimen en schoon achter te laten.

De taakinvulling is verder afhankelijk van het soort organisatie waar men werkzaam is en de grootte daarvan. Een Leisure & Hospitality assistent wordt vaak ingezet op verschillende gebieden en verricht dus uiteenlopende werkzaamheden binnen de accomodatie. Hij heeft hierbij echter steeds een assisterende rol.

Mensen vonden ons op: Job Leisure & Hospitality Assistent, Baan Leisure & Hospitality Assistent, Leisure & Hospitality Assistent Worden, Functie-eisen Leisure & Hospitality Assistent, Verantwoordelijkheden Leisure & Hospitality Assistent, Functieprofiel Leisure & Hospitality Assistent, Wat doet een Leisure & Hospitality Assistent, Werken als Leisure & Hospitality Assistent.

Leisure & Hospitality Assistent worden: Opleiding tot leisure & Hospitality Assistent

Om te gaan werken als Leisure & Hospitality Assistent is er de aansluitende opleiding Leisure & Hospitality Assistant op MBO niveau 2. Deze opleiding duurt twee jaar en is gericht op het assisteren bij het organiseren en uitvoeren van recreatieactiviteiten. Daarna is het eventueel mogelijk om door te leren voor Leisure & Hospitality Host (niveau 3) of Leisure & Hospitality Executive (niveau 4).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leisure & Hospitality Assistent, Leisure & Hospitality Assistent Worden, Opleidingsniveau Leisure & Hospitality Assistent, Scholing Leisure & Hospitality Assistent, Studie Leisure & Hospitality Assistent, Bijscholing Leisure & Hospitality Assistent, Omscholing Leisure & Hospitality Assistent.

Organisaties waar een leisure & Hospitality Assistent doorgaans werkzaam is

Een Leisure & Hospitality Assistent werkt in de verblijfsrecreatie of dagrecreatie. Bij verblijfsrecreatie kan men denken aan een camping of bungalowpark, terwijl dagrecreatie bijvoorbeeld een attractiepark, speeltuin of sportbedrijf kan zijn. Hij kan dus bij heel verschillende organisaties terecht. Algemeen is dat de gasten geëntertaind willen worden en gebruik willen maken van voorzieningen en activiteiten. Soms is het werk van een Leisure & Hospitality Assistent binnen het bedrijf seizoensgebonden.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leisure & Hospitality Assistent, Leisure & Hospitality Assistent Worden, Opleidingsniveau Leisure & Hospitality Assistent, Scholing Leisure & Hospitality Assistent, Studie Leisure & Hospitality Assistent, Bijscholing Leisure & Hospitality Assistent, Omscholing Leisure & Hospitality Assistent.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leisure & Hospitality Assistent

Een Leisure & Hospitality Assistent verdient tussen de €1400 en €1800 bruto per maand. In de CAO Recreatie zijn een zondag-, feestdag- en nachttoeslag opgenomen. De vakantietoeslag is 8%. Meer informatie over arbeidsvoorwaarden is te vinden in de CAO (zie bronnen).

Mensen vonden ons op: Salaris Leisure & Hospitality Assistent, Loon Leisure & Hospitality Assistent, Wat verdien je als Leisure & Hospitality Assistent, Salarisschaal Leisure & Hospitality Assistent, Salarisindicatie Leisure & Hospitality Assistent, Bonus Leisure & Hospitality Assistent, CAO Leisure & Hospitality Assistent, Brutoloon Leisure & Hospitality Assistent, Nettoloon Leisure & Hospitality Assistent, Vakantiedagen Leisure & Hospitality Assistent, Pensioen Leisure & Hospitality Assistent.

Competenties, skills & vaardigheden leisure & hospitality assistent

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Samenwerken
 • Sociabiliteit
 • Presenteren
 • Energie
 • Motiveren
 • Stressbestendigheid
 • Creativiteit
Mensen vonden ons op: Kennis Leisure & Hospitality Assistent, Vaardigheden Leisure & Hospitality Assistent, Attitude Leisure & Hospitality Assistent, Kwalificaties Leisure & Hospitality Assistent, Competentieprofiel Leisure & Hospitality Assistent.

Boeken voor het beroep leisure & hospitality assistent

Wil je meer weten over het beroep leisure & hospitality assistent? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leisure & hospitality assistent bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leisure & hospitality assistent te komen.

Eng b1 tlh | L. Braam

Engels B1-niveau voor Travel, Leisure & Hospitality - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789400224919

Van dit artikel is nog geen omschrijving beschikbaar....

engels a2 voor travel, leisure & hospitality (eng a2 tlh) | L. Braam

Nederlands | Onbekende bindwijze | 9789400224797

Van dit artikel is nog geen omschrijving beschikbaar....

LHH ENG / 2 Engels niveau B1 + CD | E. Bartels

leisure & hospitality - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789087106294

LHH ENG / 2 Engels niveau B1 + CD...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leisure & Hospitality Assistent, Leisure & Hospitality Assistent ebooks, boek Leisure & Hospitality Assistent.

Persoonstypen leisure & Hospitality Assistent

Voor een Leisure & Hospitality Assistent is het belangrijk om voor andere mensen klaar te staan. Hij ondersteunt collega's maar ook gasten op allerlei gebieden. Hij is zorgzaam en enthousiast (Gever).

De Leisure & Hospitality Assistent assisteert tijdens activiteiten. Ook komt het dat hij de leidinggevende helpt met het bedenken van nieuwe activiteiten. Zijn creativiteit en originaliteit  komen daarbij goed van pas, evenals zijn expressiviteit bij het entertainen van de gasten en het uitvoeren van de activiteiten (Romanticus).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leisure & Hospitality Assistent, Karakter Leisure & Hospitality Assistent.

Netwerk leisure & Hospitality Assistent

Een Leisure & Hospitality Assistent werkt veel samen met andere mensen. Een van de voornaamste taken is het assisteren van collega's. Hij volgt instructies op van een leidinggevende, vaak een Leisure & Hospitality Executive of Host en voert, soms samen met andere assistenten, de werkzaamheden uit.Tevens is hij veel in contact met de gasten van de accomodatie waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Collega’s Leisure & Hospitality Assistent, Medewerkers Leisure & Hospitality Assistent.

Is het beroep leisure & Hospitality Assistent iets voor jou?

Zou je graag leisure & Hospitality Assistent willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leisure & Hospitality Assistent bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leisure & Hospitality Assistent, beroepskeuzetest Leisure & Hospitality Assistent, beroep Leisure & Hospitality Assistent kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leisure & Hospitality Assistent

Als Leisure & Hospitality Assistent heb je verschillende doorgroeimogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld doorleren voor Leisure & Hospitality Host en uiteindelijk voor Leisure & Hospitality Executive. Als Host ligt de nadruk vooral op organiseren, terwijl een Executive ook leiding geeft aan andere Leisure & Hospitality medewerkers. Ook doorstromen naar beroepen in andere richtingen binnen de sector toerisme en recreatie is mogelijk.

Het arbeidsperspectief is goed. Verwacht wordt dat er een toenemende vraag naar recreatieproducten ontstaat, waardoor ook de vraag naar werknemers hiervoor stijgt.

Arbeidsmarktperspectief score leisure & Hospitality Assistent

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leisure & Hospitality Assistent. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leisure & Hospitality Assistent, Promotie mogelijkheden Leisure & Hospitality Assistent, Carriere Leisure & Hospitality Assistent.

Solliciteren op de functie leisure & Hospitality Assistent

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leisure & Hospitality Assistent dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leisure & Hospitality Assistent belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leisure & Hospitality Assistent. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leisure & Hospitality Assistent, CV Leisure & Hospitality Assistent, sollicitatie Leisure & Hospitality Assistent.

Interviews met leisure & Hospitality Assistent

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leisure & Hospitality Assistent

 • Leisure & Hospitality Host
 • Leisure & Hospitality Executive

Vacatures leisure & hospitality assistent

Op zoek naar een nieuwe baan als Leisure & Hospitality Assistent? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leisure & Hospitality Assistent. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Leisure & Hospitality Assistent, ook wel Recreatiemedewerker, is meestal werkzaam in de verblijfsrecreatie. Dit houdt in dat de recreant voor een bepaalde tijd (in ieder geval een nacht) in het recreatiegebeid verblijft. Zo kan een Leisure & Hospitality Assistent werkzaam zijn op bijvoorbeeld een camping of een bungalowpark.

Beoordeling Leisure & Hospitality Assistent

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leisure & Hospitality Assistent' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leisure & Hospitality Assistent

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep