U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Lepidopteroloog

Lepidopteroloog worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een lepidopteroloog? Lees de functieomschrijving.

De Lepidopteroloog houdt zich bezig met de leer van de lepidopterologie. Dit is de wetenschap die vlinders bestudeert. De Lepidopteroloog is dus een deskundige op het gebied van vlinders. De studie is een specialisatie binnen de entomologie, de studie naar insecten. Een Lepidopteroloog is niet hetzelfde als een lepidopterist. Dit is namelijk iemand die vlinders verzamelt. De deskundige kan dit wel doen, maar dat hoeft niet.

Vlinders zijn gevleugelde insecten. Er zijn ruim 180.000 soorten vlinders in de wereld. Ze leven in allerlei gebieden en zijn vaak geliefd vanwege hun uiteenlopende en bijzonder kleuren. De Lepidopteroloog bestudeert de verschillende soorten vlinders, hun leefgebieden, voedsel en gewoonten. De deskundige brengt deze in kaart en probeert hiermee inzicht te krijgen in deze gevleugelde insecten. Met deze inzichten kan hun leefomgeving verbeterd worden, worden de soorten beschermd en kan zo steeds meer kennis verzameld worden over deze gevleugeld insecten.

Mensen vonden ons op: Job Lepidopteroloog, Baan Lepidopteroloog, Lepidopteroloog Worden, Functie-eisen Lepidopteroloog, Verantwoordelijkheden Lepidopteroloog, Functieprofiel Lepidopteroloog, Wat doet een Lepidopteroloog, Werken als Lepidopteroloog.

Lepidopteroloog worden: Opleiding tot lepidopteroloog

De Lepidopteroloog heeft vaak een opleiding in de richting van de biologie of entomologie gedaan. Deze opleidingen worden op verschillende niveaus aangeboden en duren tussen de twee en de vier jaar. Hierna moet de Lepidopteroloog nog ervaring opdoen om verder te komen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Lepidopteroloog, Lepidopteroloog Worden, Opleidingsniveau Lepidopteroloog, Scholing Lepidopteroloog, Studie Lepidopteroloog, Bijscholing Lepidopteroloog, Omscholing Lepidopteroloog.

Organisaties waar een lepidopteroloog doorgaans werkzaam is

De Lepidopteroloog werkt vaak voor een instelling die insecten en de natuur in zijn algemeen onderzoekt of als zelfstandig onderzoeker. De Lepidopteroloog kan in zowel de profit als de non-profit sector werkzaam zijn.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Lepidopteroloog, Lepidopteroloog Worden, Opleidingsniveau Lepidopteroloog, Scholing Lepidopteroloog, Studie Lepidopteroloog, Bijscholing Lepidopteroloog, Omscholing Lepidopteroloog.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden lepidopteroloog

Over het salaris van de Lepidopteroloog is weinig bekend, dat is ook sterk afhankelijk van de ervaring van de deskundige en het type organisatie waar hij of zij werkzaam is.span>

Mensen vonden ons op: Salaris Lepidopteroloog, Loon Lepidopteroloog, Wat verdien je als Lepidopteroloog, Salarisschaal Lepidopteroloog, Salarisindicatie Lepidopteroloog, Bonus Lepidopteroloog, CAO Lepidopteroloog, Brutoloon Lepidopteroloog, Nettoloon Lepidopteroloog, Vakantiedagen Lepidopteroloog, Pensioen Lepidopteroloog.

Competenties, skills & vaardigheden lepidopteroloog

 • Analytisch
 • Doorzettingsvermogen
 • Omgaan met details
 • Inzicht in omgeving
 • Zelfontwikkeling
Mensen vonden ons op: Kennis Lepidopteroloog, Vaardigheden Lepidopteroloog, Attitude Lepidopteroloog, Kwalificaties Lepidopteroloog, Competentieprofiel Lepidopteroloog.

Boeken voor het beroep lepidopteroloog

Wil je meer weten over het beroep lepidopteroloog? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je lepidopteroloog bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken lepidopteroloog te komen.

Schach dem Darwinismus ! | Johannes Gustav Schilde

Studien eines Lepidopterologen - Duitstalig | Paperback | 9783743405424 | 372 pagina's

Schach Dem Darwinismus! is een boek van Johannes Schilde...

Schach Dem Darwinismus! | Johannes Schilde

Studien Eines Lepidopterologen. - Engels | Hardcover | 9781140457213 | 370 pagina's

This is a pre-1923 historical reproduction that was curated for quality. Quality assurance was conducted on each of these books in an attempt to remove books with imperfections introduced by the digitization process. Though we have made best efforts - the...

Schach Dem Darwinismus! | Johannes Schilde

Studien Eines Lepidopterologen. - Engels | Paperback | 9781140457220 | 370 pagina's

This is a pre-1923 historical reproduction that was curated for quality. Quality assurance was conducted on each of these books in an attempt to remove books with imperfections introduced by the digitization process. Though we have made best efforts - the...

Mensen vonden ons op: boeken voor Lepidopteroloog, Lepidopteroloog ebooks, boek Lepidopteroloog.

Persoonstypen lepidopteroloog

De Lepidopteroloog moet een onderzoekende en nieuwsgierige persoonlijkheid hebben. De deskundige moet graag dingen willen ontdekken en hiervoor veel geven (Waarnemer). Daarnaast moet de Lepidopteroloog passie hebben voor zijn werk en hier vol voor willen gaan (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Lepidopteroloog, Karakter Lepidopteroloog.

Netwerk lepidopteroloog

De Lepidopteroloog werkt soms samen met andere Lepidopterologen of entomologen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Lepidopteroloog, Medewerkers Lepidopteroloog.

Is het beroep lepidopteroloog iets voor jou?

Zou je graag lepidopteroloog willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als lepidopteroloog bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Lepidopteroloog, beroepskeuzetest Lepidopteroloog, beroep Lepidopteroloog kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden lepidopteroloog

Er is weinig vraag naar Lepidopterologen. Het is een vrij specialistisch beroep waar je veel doorzettingsvermogen en passie voor nodig hebt. Als je veel ervaring en kennis hebt, zijn er vaak voldoende doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score lepidopteroloog

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep lepidopteroloog. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Lepidopteroloog, Promotie mogelijkheden Lepidopteroloog, Carriere Lepidopteroloog.

Solliciteren op de functie lepidopteroloog

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als lepidopteroloog dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor lepidopteroloog belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als lepidopteroloog. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Lepidopteroloog, CV Lepidopteroloog, sollicitatie Lepidopteroloog.

Interviews met lepidopteroloog

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen lepidopteroloog

Vacatures lepidopteroloog

Op zoek naar een nieuwe baan als Lepidopteroloog? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lepidopteroloog. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Lepidopteroloog houdt zich bezig met de leer van de lepidopterologie. Dit is de wetenschap die vlinders bestudeert. De Lepidopteroloog is dus een deskundige op het gebied van vlinders.

Beoordeling Lepidopteroloog

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Lepidopteroloog' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Lepidopteroloog

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep