U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar Akoestische gitaar

Leraar Akoestische gitaar worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar Akoestische gitaar? Lees de functieomschrijving.

 

De akoestische gitaar leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument akoestische gitaar bespelen. De akoestische gitaar leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De akoestische gitaar leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de akoestische gitaar leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.                

Daarnaast is het aan de akoestische gitaar leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De akoestische gitaar leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de akoestische gitaar leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de akoestische gitaar leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een akoestische gitaar leraar gaat die op een hoger niveau zit.               

Mensen vonden ons op: Job Leraar Akoestische gitaar, Baan Leraar Akoestische gitaar, Leraar Akoestische gitaar Worden, Functie-eisen Leraar Akoestische gitaar, Verantwoordelijkheden Leraar Akoestische gitaar, Functieprofiel Leraar Akoestische gitaar, Wat doet een Leraar Akoestische gitaar, Werken als Leraar Akoestische gitaar.

Leraar Akoestische gitaar worden: Opleiding tot leraar Akoestische gitaar

 

Als de akoestische gitaar leraar de akoestische gitaar goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de akoestische gitaar leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de akoestische gitaar leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de akoestische gitaar leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel akoestische gitaar leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de akoestische gitaar leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de akoestische gitaar leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat akoestische gitaar leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De akoestische gitaar leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                        

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar Akoestische gitaar, Leraar Akoestische gitaar Worden, Opleidingsniveau Leraar Akoestische gitaar, Scholing Leraar Akoestische gitaar, Studie Leraar Akoestische gitaar, Bijscholing Leraar Akoestische gitaar, Omscholing Leraar Akoestische gitaar.

Organisaties waar een leraar Akoestische gitaar doorgaans werkzaam is

 

 

De akoestische gitaar leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De akoestische gitaar leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de akoestische gitaar  leraar voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.                

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar Akoestische gitaar, Leraar Akoestische gitaar Worden, Opleidingsniveau Leraar Akoestische gitaar, Scholing Leraar Akoestische gitaar, Studie Leraar Akoestische gitaar, Bijscholing Leraar Akoestische gitaar, Omscholing Leraar Akoestische gitaar.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar Akoestische gitaar

 

 Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de akoestische gitaar leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De akoestische gitaar leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.              

Als het bekend is dat een akoestische gitaar leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De akoestische gitaar leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.       

Het is als akoestische gitaar leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de akoestische gitaar leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar Akoestische gitaar, Loon Leraar Akoestische gitaar, Wat verdien je als Leraar Akoestische gitaar, Salarisschaal Leraar Akoestische gitaar, Salarisindicatie Leraar Akoestische gitaar, Bonus Leraar Akoestische gitaar, CAO Leraar Akoestische gitaar, Brutoloon Leraar Akoestische gitaar, Nettoloon Leraar Akoestische gitaar, Vakantiedagen Leraar Akoestische gitaar, Pensioen Leraar Akoestische gitaar.

Competenties, skills & vaardigheden leraar akoestische gitaar

 • Discipline
 • Creativiteit
 • Coachen
 • Motiveren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar Akoestische gitaar, Vaardigheden Leraar Akoestische gitaar, Attitude Leraar Akoestische gitaar, Kwalificaties Leraar Akoestische gitaar, Competentieprofiel Leraar Akoestische gitaar.

Boeken voor het beroep leraar akoestische gitaar

Wil je meer weten over het beroep leraar akoestische gitaar? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar akoestische gitaar bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar akoestische gitaar te komen.

Slaggitaar Deel 1 (Boek met Cd) (Methode voor akoestische en elektrische gitaar) | Merkies

Nederlands | Druk: 1 | Bladmuziek | 9789074924047 | 40 pagina's

Slaggitaar 1 & 2 zijn speciaal bedoeld voor gitaristen die zichzelf of een ander willen begeleiden of van plan zijn om in een combo of popgroep te gaan spelen. Deel 1 van deze methode start met de basistechniek van het slaggitaarspel. Daarbij ligt de......

Slaggitaar Deel 2 (Boek met Cd) (Methode voor akoestische en elektrische gitaar) | M. Merkies

Nederlands | Druk: 1 | Bladmuziek | 9789043107846 | 36 pagina's

Slaggitaar Deel 2 (Boek met Cd) (Methode voor akoestische en elektrische gitaar) 1e druk is een boek van M. Merkies uitgegeven bij Hal Leonard. ISBN 9789043107846 Slaggitaar 1 & 2 zijn speciaal bedoeld voor gitaristen die zichzelf of een ander willen bege...

Gids voor gitaarspelen | P. Capone

een beginnershandboek om akoestisch en elektrisch gitaar te leren spelen - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789059209107 | 256 pagina's

Leer op een gemakkelijke, snelle manier gitaarspelen met eenvoudige, duidelijk geïllustreerde lessen over het kiezen van een gitaar, het lezen van tabulatuur, vele tokkels en powerchords, en veel meer. Akkoordenschema’s en riffs zijn geïllustreerd met beh...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar Akoestische gitaar, Leraar Akoestische gitaar ebooks, boek Leraar Akoestische gitaar.

Persoonstypen leraar Akoestische gitaar

 

 

De akoestische gitaar leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de akoestische gitaar leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de akoestische gitaar leraar  overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.               

Ook is het belangrijk dat de akoestische gitaar leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de akoestische gitaar leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.              

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar Akoestische gitaar, Karakter Leraar Akoestische gitaar.

Netwerk leraar Akoestische gitaar

 

Elke akoestische gitaar leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de akoestische gitaar leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de akoestische gitaar leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.   

Als de akoestische gitaar leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere akoestische gitaar leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de akoestische gitaar leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de akoestische gitaar leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega akoestische gitaar leraar.  

Op een muziekschool heeft de akoestische gitaar leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever akoestische gitaar wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar Akoestische gitaar, Medewerkers Leraar Akoestische gitaar.

Is het beroep leraar Akoestische gitaar iets voor jou?

Zou je graag leraar Akoestische gitaar willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar Akoestische gitaar bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar Akoestische gitaar, beroepskeuzetest Leraar Akoestische gitaar, beroep Leraar Akoestische gitaar kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar Akoestische gitaar

 

Het is voor de akoestische gitaar leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van akoestische gitaar  spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de akoestische gitaar leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De akoestische gitaar leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Arbeidsmarktperspectief score leraar Akoestische gitaar

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leraar Akoestische gitaar. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar Akoestische gitaar, Promotie mogelijkheden Leraar Akoestische gitaar, Carriere Leraar Akoestische gitaar.

Solliciteren op de functie leraar Akoestische gitaar

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar Akoestische gitaar dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar Akoestische gitaar belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar Akoestische gitaar. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar Akoestische gitaar, CV Leraar Akoestische gitaar, sollicitatie Leraar Akoestische gitaar.

Interviews met leraar Akoestische gitaar

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leraar Akoestische gitaar

 • Leraar gitaar
 • Leraar piano
 • Leraar blokfluit

Vacatures leraar akoestische gitaar

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar Akoestische gitaar? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar Akoestische gitaar. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De akoestische gitaar leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument akoestische gitaar bespelen. De akoestische gitaar leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De akoestische gitaar leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt.

Beoordeling Leraar Akoestische gitaar

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar Akoestische gitaar' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar Akoestische gitaar

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep