U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar Altviool

Leraar Altviool worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar Altviool? Lees de functieomschrijving.

 

De altviool leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument altviool bespelen. De altviool leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De altviool leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de altviool leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.                

Daarnaast is het aan de altviool leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De altviool leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de altviool leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de altviool leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een altviool leraar gaat die op een hoger niveau zit.               

Mensen vonden ons op: Job Leraar Altviool, Baan Leraar Altviool, Leraar Altviool Worden, Functie-eisen Leraar Altviool, Verantwoordelijkheden Leraar Altviool, Functieprofiel Leraar Altviool, Wat doet een Leraar Altviool, Werken als Leraar Altviool.

Leraar Altviool worden: Opleiding tot leraar Altviool

 

Als de altviool leraar de altviool goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de altviool leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de altviool leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de altviool leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel altviool leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de altviool leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de altviool leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat altviool leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De altviool leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                        

 

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar Altviool, Leraar Altviool Worden, Opleidingsniveau Leraar Altviool, Scholing Leraar Altviool, Studie Leraar Altviool, Bijscholing Leraar Altviool, Omscholing Leraar Altviool.

Organisaties waar een leraar Altviool doorgaans werkzaam is

 

De altviool leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De altviool leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de altviool  leraar voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.                

 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar Altviool, Leraar Altviool Worden, Opleidingsniveau Leraar Altviool, Scholing Leraar Altviool, Studie Leraar Altviool, Bijscholing Leraar Altviool, Omscholing Leraar Altviool.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar Altviool

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de altviool leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De altviool leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.              

Als het bekend is dat een altviool leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De altviool leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.       

Het is als altviool leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de altviool leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

 

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar Altviool, Loon Leraar Altviool, Wat verdien je als Leraar Altviool, Salarisschaal Leraar Altviool, Salarisindicatie Leraar Altviool, Bonus Leraar Altviool, CAO Leraar Altviool, Brutoloon Leraar Altviool, Nettoloon Leraar Altviool, Vakantiedagen Leraar Altviool, Pensioen Leraar Altviool.

Competenties, skills & vaardigheden leraar altviool

 • Discipline
 • Creativiteit
 • Coachen
 • Motiveren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar Altviool, Vaardigheden Leraar Altviool, Attitude Leraar Altviool, Kwalificaties Leraar Altviool, Competentieprofiel Leraar Altviool.

Boeken voor het beroep leraar altviool

Wil je meer weten over het beroep leraar altviool? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar altviool bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar altviool te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Een cursus in wonderen | Foundation for Inner Peace

tekstboek; werkboek; handboek voor leraren; aanvullingen - Nederlands | Druk: 10 | Hardcover | 9789020211641 | 1344 pagina's

Een cursus in wonderen is wereldwijd voor miljoenen mensen hun levensboek. Grote spirituele leiders als Eckhart Tolle, Deepak Chopra en Marianne Willamson verwijzen allemaal naar de cursus als hun belangrijkste inspiratiebron. Een cursus in wonderen is de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar Altviool, Leraar Altviool ebooks, boek Leraar Altviool.

Persoonstypen leraar Altviool

 

De altviool leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de altviool leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de altviool leraar  overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.               

Ook is het belangrijk dat de altviool leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de altviool leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.               

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar Altviool, Karakter Leraar Altviool.

Netwerk leraar Altviool

 

Elke altviool leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de altviool leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de altviool leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.   

Als de altviool leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere altviool leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de altviool leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de altviool leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega altviool leraar.  

Op een muziekschool heeft de altviool leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever altviool wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar Altviool, Medewerkers Leraar Altviool.

Is het beroep leraar Altviool iets voor jou?

Zou je graag leraar Altviool willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar Altviool bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar Altviool, beroepskeuzetest Leraar Altviool, beroep Leraar Altviool kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar Altviool

 

Het is voor de altviool leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van altviool  spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de altviool leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De altviool leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

 

 

Arbeidsmarktperspectief score leraar Altviool

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leraar Altviool. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar Altviool, Promotie mogelijkheden Leraar Altviool, Carriere Leraar Altviool.

Solliciteren op de functie leraar Altviool

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar Altviool dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar Altviool belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar Altviool. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar Altviool, CV Leraar Altviool, sollicitatie Leraar Altviool.

Interviews met leraar Altviool

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leraar Altviool

Vacatures leraar altviool

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar Altviool? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar Altviool. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De altviool leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument altviool bespelen. De altviool leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De altviool leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt.

Beoordeling Leraar Altviool

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar Altviool' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar Altviool

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep