U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar BVE

Leraar BVE worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar BVE? Lees de functieomschrijving.

Een Leraar BVE geeft beroepsonderwijs aan leerlingen van 16 jaar en ouder die een middelbare opleiding volgen zoals bijvoorbeeld detailhandel, verpleegkunde of bouwkunde. Zij worden voorbereid op de uitoefening van een beroep dmv een combinatie in onderwijs van theorie en praktijk. Tevens worden de leerlingen begeleid in de beroepspraktijk. Ook kan een Leraar BVE vakken als wiskunde en Engels doceren, dat betreft dan algemeen vormende vakken. Als Leraard BVE staat men dus midden in het bedrijfsleven. Naast het beroepsonderwijs geeft een Leraar BVE volwassenen-educatie waarin het maatschappelijk functioneren centraal staat.  Te denken valtt o.m. aan taallessen voor allochtone volwassenen. Zij zijn in de race voor een (deel)diploma MAVO, HAVO, of VWO.

Mensen vonden ons op: Job Leraar BVE, Baan Leraar BVE, Leraar BVE Worden, Functie-eisen Leraar BVE, Verantwoordelijkheden Leraar BVE, Functieprofiel Leraar BVE, Wat doet een Leraar BVE, Werken als Leraar BVE.

Leraar BVE worden: Opleiding tot leraar BVE

Via de lerarenopleiding, maar ook met HBO- of WO-diploma.  Indien zonder diploma het vak wordt uitgeoefend, dan wordt in ieder geval 3 jaar praktijkervaring vereist in het vak wat men gaat doceren. Daarnaast wordt HBO/WO-denkniveau vereist.   Tweedegraads bevoegdheid is mogelijk voor algemeen vormende en/of beroepsgerichte vakken. Via lerarenopleiding van een Hogeschool.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar BVE, Leraar BVE Worden, Opleidingsniveau Leraar BVE, Scholing Leraar BVE, Studie Leraar BVE, Bijscholing Leraar BVE, Omscholing Leraar BVE.

Organisaties waar een leraar BVE doorgaans werkzaam is

Als Leraar BVE is men werkzaam in een onderwijsinstelling waar men lesgeeft aan en studenten begeleidt in het leren om zelfstandig te werken. De computer speelt daarbij ook een belangrijke rol. Het is een belangrijke maatschappelijke organisatie om studenten voor te bereiden en te begeleiden om succesvol te worden in hun leven en werk.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar BVE, Leraar BVE Worden, Opleidingsniveau Leraar BVE, Scholing Leraar BVE, Studie Leraar BVE, Bijscholing Leraar BVE, Omscholing Leraar BVE.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar BVE

Een Leraar BVE verdient zo'n € 2400 tot € 5200 bruto per maand. Het salaris hangt mede af van het aantal lesuren per maand en de diploma's en bevoegdheden die men als leraar heeft, veelal een lerarenopleiding met een tweedegraadsbevoegdheid.  Verder zijn er uitgebreide scholingsmogelijkheden, bovenwettelijke regelingen bij pensioen, ziekte of arbeidsongeschiktheid.  Ook is het mogelijk om als Leraar in deeltijd of thuis te werken.

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar BVE, Loon Leraar BVE, Wat verdien je als Leraar BVE, Salarisschaal Leraar BVE, Salarisindicatie Leraar BVE, Bonus Leraar BVE, CAO Leraar BVE, Brutoloon Leraar BVE, Nettoloon Leraar BVE, Vakantiedagen Leraar BVE, Pensioen Leraar BVE.

Competenties, skills & vaardigheden leraar bve

 • Samenwerken
 • Discipline
 • Initiatief ontplooien
 • Accuratesse
 • Presenteren
 • Overtuigen
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar BVE, Vaardigheden Leraar BVE, Attitude Leraar BVE, Kwalificaties Leraar BVE, Competentieprofiel Leraar BVE.

Boeken voor het beroep leraar bve

Wil je meer weten over het beroep leraar bve? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar bve bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar bve te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar BVE, Leraar BVE ebooks, boek Leraar BVE.

Persoonstypen leraar BVE

Een Leraar BVE is vooral een Bemiddelaar die ondersteunende taken verricht en heeft om zijn doelgroep, de leerlingen, goed te kunnen begeleiden. Daarnaast is een Leraar BVE zeker ook ee Succesvolle Werker die met volle energie gaat voor een specifiek doel: zijn of haar leerlingen ronden hun studie en lessen succesvol af met als eindresultaat: het diploma.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar BVE, Karakter Leraar BVE.

Netwerk leraar BVE

Als Leraar BVE heeft men dagelijks contact met zijn of haar studenten. Dit kunnen leerlingen van 16 jaar en ouder zijn maar ook volwassenen.  Ook de collega-docenten behoren tot zijn dagelijks contact in de school waar men lesgeeft en elkaar treft.

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar BVE, Medewerkers Leraar BVE.

Is het beroep leraar BVE iets voor jou?

Zou je graag leraar BVE willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar BVE bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar BVE, beroepskeuzetest Leraar BVE, beroep Leraar BVE kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar BVE

Een Leraar BVE kan zich verder specialiseren in het vak. Bijvoorbeeld door een eerstegraads bevoegdheid te halen of een bevoegdheid te halen voor een ander vak. Verder kan men leerlingbegeleider worden of jaarcoördinator. Of doorgroeien naar managementfuncties, zoals Afdelingsleider of Rector.

 

Arbeidsmarktperspectief score leraar BVE

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leraar BVE. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar BVE, Promotie mogelijkheden Leraar BVE, Carriere Leraar BVE.

Solliciteren op de functie leraar BVE

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar BVE dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar BVE belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar BVE. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar BVE, CV Leraar BVE, sollicitatie Leraar BVE.

Interviews met leraar BVE

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leraar BVE

 • Onderwijzer, Begeleider

Vacatures leraar bve

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar BVE? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar BVE. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Leraar BVE geeft beroepsonderwijs aan leerlingen van 16 jaar en ouder die een middelbare opleiding volgen zoals bijvoorbeeld detailhandel, verpleegkunde of bouwkunde. Zij worden voorbereid op de uitoefening van een beroep dmv een combinatie in onderwijs van theorie en praktijk. Tevens worden de leerlingen begeleid in de beroepspraktijk.

Beoordeling Leraar BVE

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar BVE' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar BVE

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep