U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar Duits » Boeken

Boeken Leraar Duits

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Het arbeidsmarktperspectief voor een beginnende Leraar Duits (of iemand die zoekt naar een baan als Leraar Duits) is al een aantal jaren zeer goed. Waar er bij vakken als geschiedenis en aardrijkskunde weinig werkgelegenheid is, is dat bij talen en overige vakken juist niet het geval. De kranten staan dagelijks vol met vacatures in deze secties.

De carrièremogelijkheden voor een Leraar Duits zijn niet heel groot. Dit vraagt echter om relativering. Als met carrièremogelijkheden wordt bedoeld: interne mogelijkheden, dan zijn deze zeker voorhanden. Sowieso groeit een leraar automatisch elk jaar door in zijn salaris: hoe meer ervaringsjaren, hoe meer men verdient. De verhogingen zijn echter niet groot en de top is relatief snel bereikt. Doorgroeien in salarisschalen en mogelijkheden kan dan alleen als men op 1e graads niveau gaat lesgeven.

Verder zijn er mogelijkheden wat betreft aanvullende taken als sectievoorzitter, mentorschap, en men kan zelfs een andere functie gaan bekleden zoals afdelingshoofd, iets in management, conrector of zelfs rectorschap tot en met zitting in de raad van bestuur. Buiten de klaslokalen blijkt het moeilijker om een switch te maken, maar de mogelijkheden zijn er altijd. Sommige leraren kunnen op jonge leeftijd nog prima switchen naar het bedrijfsleven, en men kan er voor kiezen om de wetenschap in te gaan (op zoek naar een promotietraject) of uiteraard zelf het pad uitstippelen (eigen bedrijf, etc.)

Er zijn een hoop verschillende manieren om je te verdiepen in het beroep Leraar Duits. Je kan een opleiding volgen, maar er zijn nog andere laagdrempelige manieren om aan die kennis te komen. Hieronder kan je diverse boeken, Ebooks of DVD's vinden waarmee je meer kan leren over de functie en de inhoud van het beroep Leraar Duits. Er zijn boeken voor de beginner of voor de Leraar Duits die verder wilt ontwikkelen binnen het vakgebied.

Lehrer Werden Oder Lieber Nicht? Die Wahrheit ber Den Besten Job Der Welt | T -M Schmidtke

Duitstalig | 1e druk | Paperback | 9781514844540 | 114 pagina's

Lehrer werden oder lieber nicht - Die Wahrheit uber den besten Job der Welt Die Zeiten von morgens Recht, nachmittags frei sind ein fur alle mal vorbei. Warum sind Lehrer die Berufsgruppe mit dem hochsten prozentualen Anteil an Burnout-Gefahrdeten? Die An...
Bestellen

Das Konzept Der Bef higung Zur Selbstregulation | Maurice Gutenberg

Duitstalig | Paperback | 9781515292548 | 36 pagina's

...
Bestellen