U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar Godsdienst

Leraar Godsdienst worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar Godsdienst? Lees de functieomschrijving.

De leraar Godsdienst geeft les in het vak Godsdienst.

De leraar Godsdienst geeft les op een middelbare school aan een VMBO, HAVO of VWO klas, op het volwassenenonderwijs of op een MBO opleiding. Op dit moment is het vak Godsdienst nog geen verplicht vak op middelbare scholen; daarom hangt het van de middelbare school in kwestie af of het vak daar wordt gegeven.

De leraar Godsdienst geeft les in het vak godsdienst. Hij leert zijn leerlingen van alles over de verschillende culturen en religies (waaronder het Christendom, de Islam en het Boeddhisme), en vertelt zowel over de geschiedenis van de religies als de hedendaagse cultuur. De leraar Godsdienst laat de leerlingen kennis maken met de verschillende religies en levensbeschouwing en laat ze hierdoor een mening volgen. Ook gaat de leraar Godsdienst met leerlingen de discussie aan en bespreekt hij verschillende onderwerpen.

De leraar Godsdienst ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal, geeft toetsen, huiswerk, opdrachten en tentamens en kijkt deze na en becijfert deze. Hij geeft zijn kennis op het gebied van Godsdienst over aan zijn leerlingen en geeft op een interessante en goede manier les. De leraar Godsdienst kan zowel goed lesgeven als kijken hoe leerlingen zich gedragen en eventueel als het nodig is streng optreden of mensen individueel begeleiden.

Het kan voorkomen dat de leraar Godsdienst op Christelijke middelbare scholen alleen het geloof Christendom behandeld en zich alleen richt op het Christelijke geloof (mede doordat alle leerlingen daar al in geloven) maar dat is afhankelijk van de school in kwestie.

Mensen vonden ons op: Job Leraar Godsdienst, Baan Leraar Godsdienst, Leraar Godsdienst Worden, Functie-eisen Leraar Godsdienst, Verantwoordelijkheden Leraar Godsdienst, Functieprofiel Leraar Godsdienst, Wat doet een Leraar Godsdienst, Werken als Leraar Godsdienst.

Leraar Godsdienst worden: Opleiding tot leraar Godsdienst

De leraar Godsdienst heeft een opleiding ''Lerarenopleiding Godsdienst en Levensbeschouwing'' gevolgd. Dit is een HBO opleiding en is over het algemeen vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar Godsdienst, Leraar Godsdienst Worden, Opleidingsniveau Leraar Godsdienst, Scholing Leraar Godsdienst, Studie Leraar Godsdienst, Bijscholing Leraar Godsdienst, Omscholing Leraar Godsdienst.

Organisaties waar een leraar Godsdienst doorgaans werkzaam is

De leraar Godsdienst werkt op een middelbare school of op een MBO opleiding.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar Godsdienst, Leraar Godsdienst Worden, Opleidingsniveau Leraar Godsdienst, Scholing Leraar Godsdienst, Studie Leraar Godsdienst, Bijscholing Leraar Godsdienst, Omscholing Leraar Godsdienst.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar Godsdienst

De leraar godsdienst verdient tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar Godsdienst, Loon Leraar Godsdienst, Wat verdien je als Leraar Godsdienst, Salarisschaal Leraar Godsdienst, Salarisindicatie Leraar Godsdienst, Bonus Leraar Godsdienst, CAO Leraar Godsdienst, Brutoloon Leraar Godsdienst, Nettoloon Leraar Godsdienst, Vakantiedagen Leraar Godsdienst, Pensioen Leraar Godsdienst.

Competenties, skills & vaardigheden leraar godsdienst

 • Kritisch
 • Omgaan met details
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Interesse en kennis in Godsdienst
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar Godsdienst, Vaardigheden Leraar Godsdienst, Attitude Leraar Godsdienst, Kwalificaties Leraar Godsdienst, Competentieprofiel Leraar Godsdienst.

Boeken voor het beroep leraar godsdienst

Wil je meer weten over het beroep leraar godsdienst? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar godsdienst bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar godsdienst te komen.

Petrus | Fik Meijer

leerling, leraar, mythe - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789025304652 | 230 pagina's

Petrus was Jezus' meest vooraanstaande leerling, maar wat weten we van hem? Fik Meijer gaat op zoek. Hij volgt Petrus in de Evangeliën en De handelingen van de apostelen. De visser uit Kapernaüm lijkt voorbestemd voor een grote carrière in de beweging van...

Transmissie en transcendentie | Nico Tydeman

bespiegelingen over inwijding, leraar en leerling - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789056703035 | 448 pagina's

Een magistraal boek over het onzichtbare, innerlijke leraar-leerlingproces! Elke spirituele traditie steunt op transmissie, de overdracht van leraar op leerling. Maar wat gebeurt er precies? Wat is het geestelement dat leraar en leerling uitwisselen, van ...

Bijna-elke-dagboek voor leraren | Robbe

Nederlands | Druk: 4 | Paperback | 9789023955191 | 216 pagina's

Bijna-elke-dagboek voor leraren van Rolf Robbe is een dagboek dat leraren, leerkrachten en docenten helpt het dagelijks moment met God vorm te geven. Het biedt overdenkingen voor vijf dagen in de week en 40 weken in het jaar en kan ook uitstekend gebruikt...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar Godsdienst, Leraar Godsdienst ebooks, boek Leraar Godsdienst.

Persoonstypen leraar Godsdienst

De leraar Godsdienst is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie over op leerlingen, gaat met hen het gesprek aan, geeft ze les en begeleidt ze naar toetsen en tentamens.

Daarnaast is de leraar Godsdienst een waarnemer; hij let goed op de individuele leerlingen van de klas, weet bij wie de opdrachten wat moeilijker gaan en geeft deze begeleiding en let daarnaast op ontwikkelingen in de maatschappij die hij in zijn les kan behandelen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar Godsdienst, Karakter Leraar Godsdienst.

Netwerk leraar Godsdienst

Het netwerk van de leraar Godsdienst bestaat uit zijn collega's (met wie hij vergadert, lessen en leerlingen bespreekt en met wie hij in zijn pauze om kan gaan en een broodje eet), de leerlingen in zijn klas, de directeur van de school en eventueel ouders van leerlingen tijdens ouderavonden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar Godsdienst, Medewerkers Leraar Godsdienst.

Is het beroep leraar Godsdienst iets voor jou?

Zou je graag leraar Godsdienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar Godsdienst bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar Godsdienst, beroepskeuzetest Leraar Godsdienst, beroep Leraar Godsdienst kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar Godsdienst

Het arbeidsmarktperspectief en de werkgelegenheid ligt tussen gemiddeld en weinig in. Het vak van de leraar Godsdienst is vrij specifiek en niet iedere middelbare school heeft dit vak dus de werkgelegenheid verschilt per regio en per middelbare school.

Arbeidsmarktperspectief score leraar Godsdienst

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leraar Godsdienst. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar Godsdienst, Promotie mogelijkheden Leraar Godsdienst, Carriere Leraar Godsdienst.

Solliciteren op de functie leraar Godsdienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar Godsdienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar Godsdienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar Godsdienst. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar Godsdienst, CV Leraar Godsdienst, sollicitatie Leraar Godsdienst.

Interviews met leraar Godsdienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leraar Godsdienst

Vacatures leraar godsdienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar Godsdienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar Godsdienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De leraar Godsdienst geeft les in het vak Godsdienst. De leraar Godsdienst geeft les op een middelbare school aan een VMBO, HAVO of VWO klas, op het volwassenenonderwijs of op een MBO opleiding. Op dit moment is het vak Godsdienst nog geen verplicht vak op middelbare scholen; daarom hangt het van de middelbare school in kwestie af of het vak daar wordt gegeven.

Beoordeling Leraar Godsdienst

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar Godsdienst' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar Godsdienst

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep