U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar Luit

Leraar Luit worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar Luit? Lees de functieomschrijving.

 

De luit leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument luit bespelen. De luit leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De luit leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt. Hoe noten gelezen moeten worden en wat toonaarden en toonladders zijn. Het is belangrijk dat de luit leraar zijn/haar leerling laat begrijpen hoe een muzikaal stuk in elkaar zit. De leerling snapt dan wat er gebeurt als hij/zij een stuk speelt.                

Daarnaast is het aan de luit leraar om naast de leerling te zitten terwijl deze haar huiswerk laat horen. De luit leraar zal in het begin vooral bezig zijn de fouten eruit te halen maar naarmate de leerling beter wordt , en afhankelijk van het niveau van de leerling, gaat het er ook om hoe de leerling de goede noot speelt. Als een leerling het noten lezen beheerst, is het zaak dat de luit leraar de leerling leert spelen met gevoel. Vanaf dat punt kan de leerling alleen maar beter en beter worden. Ook is het aan de luit leraar om in te zien wanneer een leerling te goed wordt voor hem/haar. Dan is het in het belang van de leerling dat deze naar een luit leraar gaat die op een hoger niveau zit.               

Mensen vonden ons op: Job Leraar Luit, Baan Leraar Luit, Leraar Luit Worden, Functie-eisen Leraar Luit, Verantwoordelijkheden Leraar Luit, Functieprofiel Leraar Luit, Wat doet een Leraar Luit, Werken als Leraar Luit.

Leraar Luit worden: Opleiding tot leraar Luit

 

Als de luit leraar de luit goed kan bespelen en daarbij ook verstand heeft van muziek, kan de luit leraar dit doceren aan leerlingen. Wel is het in deze belangrijk dat de luit leraar het ook leuk vindt om de techniek over te brengen aan leerlingen. Het doceren moet de leraar in die zin wel liggen. Anders is het niet interessant voor zowel de leerling als de leraar.       

Het is goed mogelijk dat de luit leraar het lesgeven naast een andere baan doet in de avonduren. Echter, ook zijn er veel luit leraren die werken aan een muziekschool. Dit gebeurt dan eerder full time. Ook is het mogelijk dat de luit leraar vanuit huis full time doceert.           

Als de luit leraar op een heel hoog niveau les geeft ( bijvoorbeeld aan het conservatorium ) dan is het wel een vereiste dat luit leraar zelf ook een dergelijke opleiding heeft genoten. De hoogst gewaardeerde opleiding is het conservatorium. Hier leer je niet alleen een instrument op niveau te bespelen, ook leer je zelf te componeren. De luit leraar moet zeer muzikaal zijn om aan deze school een opleiding te volgen. Echter, er zijn ook muziek cursussen die de leraar kan volgen.                        

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar Luit, Leraar Luit Worden, Opleidingsniveau Leraar Luit, Scholing Leraar Luit, Studie Leraar Luit, Bijscholing Leraar Luit, Omscholing Leraar Luit.

Organisaties waar een leraar Luit doorgaans werkzaam is

 

De luit leraar  werkt eigenlijk vooral voor non profit organisaties. De luit leraar  werkt of vanuit huis of  vanuit een muziekschool of vanuit het conservatorium. Alle organisaties waar de luit  leraar voor werkt zijn niet uit op winst en hebben geen commerciële doeleinden. Het gaat gewoon om onderwijs in de muziek en onderwijs heeft over het algemeen geen profit inslag.                

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar Luit, Leraar Luit Worden, Opleidingsniveau Leraar Luit, Scholing Leraar Luit, Studie Leraar Luit, Bijscholing Leraar Luit, Omscholing Leraar Luit.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar Luit

 

Voor het salaris hangt het er helemaal vanaf of de luit leraar full time les geeft of part time en of de leraar veel vraagt of weinig. Dit hangt ook weer af van het soort les dat de leraar geeft. De luit leraar kan voor privé les uiteraard meer vragen dan voor een groepsles. En dan ligt het er ook aan of de leraar aan een muziekschool les geeft of dat hij/zij een eigen uur prijs kan bepalen.              

Als het bekend is dat een luit leraar goed is, zal deze best veel kunnen vragen per uur. De luit leraar heeft in dat geval al een goede naam en mensen die zichzelf of hun kinderen echt beter willen laten worden zullen hier ook veel geld voor over hebben.       

Het is als luit leraar dus zaak dat je je eerst bewijst. Uiteraard helpt het ook mee als de luit leraar aan het conservatoriom les heeft gehad. Dit zegt iets over de muzikale bekwaamheid van de leraar.   

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar Luit, Loon Leraar Luit, Wat verdien je als Leraar Luit, Salarisschaal Leraar Luit, Salarisindicatie Leraar Luit, Bonus Leraar Luit, CAO Leraar Luit, Brutoloon Leraar Luit, Nettoloon Leraar Luit, Vakantiedagen Leraar Luit, Pensioen Leraar Luit.

Competenties, skills & vaardigheden leraar luit

 • Discipline
 • Creativiteit
 • Coachen
 • Motiveren
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar Luit, Vaardigheden Leraar Luit, Attitude Leraar Luit, Kwalificaties Leraar Luit, Competentieprofiel Leraar Luit.

Boeken voor het beroep leraar luit

Wil je meer weten over het beroep leraar luit? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar luit bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar luit te komen.

Beroepsprofiel leraar lichamelijke opvoeding |

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789072335562 | 56 pagina's

...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar Luit, Leraar Luit ebooks, boek Leraar Luit.

Persoonstypen leraar Luit

 

De luit leraar moet de leiding kunnen nemen. Dit is meer het geval als de luit leraar een groep les geeft dan wanneer hij/zij privé les geeft.  Maar ook in het laatste geval is het belangrijk dat de luit leraar  overwicht heeft naar de leerlingen toe. Zij moeten namelijk luisteren naar de leraar en dit kan alleen als de leraar in kwestie serieus genomen wordt. Zeker bij kinderen kan dit nog best lastig zijn. Kinderen vinden een half uur achter elkaar hetzelfde doen vaak eentonig en dan is het belangrijk dat de leraar voortdurend de aandacht blijft vasthouden.               

Ook is het belangrijk dat de luit leraar goed luistert naar zijn/haar pupillen. Soms wordt een stuk foutloos gespeeld maar moet de luit leraar alsnog punten van kritiek kunnen geven. Het is dus belangrijk dat de leraar goed observeert en ten alle tijden kritisch kan zijn. Alleen zo worden de leerlingen beter.              

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar Luit, Karakter Leraar Luit.

Netwerk leraar Luit

 

Elke luit leraar heeft contact met zijn/haar pupillen. Dit kan soms interessant zijn omdat de leerlingen door vertellen dat de lessen van de luit leraar  in kwestie goed zijn. Het is goed mogelijk dat de luit leraar door zijn/haar leerlingen aan meer leerlingen komt en dit betekent een extra bron van inkomsten.   

Als de luit leraar  aan een muziekschool doceert, dan zal deze contact hebben met andere luit leraren. Dit kan handig zijn voor het uitwisselen van informatie of van muziek. Omdat de luit leraren in hetzelfde vak zitten kunnen ze elkaar helpen. Ook als de luit leraar een keer verzuimd is, zou hij in deze een beroep kunnen doen op een collega luit leraar.  

Op een muziekschool heeft de luit leraar tevens te maken met leraren van andere instrumenten. Ook dit kan functioneel zijn. Als er een leerling is die een instrument bespeelt maar liever luit wil gaan spelen dan kan de collega muziek leraar hem/haar doorverwijzen.        

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar Luit, Medewerkers Leraar Luit.

Is het beroep leraar Luit iets voor jou?

Zou je graag leraar Luit willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar Luit bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar Luit, beroepskeuzetest Leraar Luit, beroep Leraar Luit kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar Luit

 

Het is voor de luit leraar  alleen mogelijk om te groeien in het doceren van luit  spelen. Als de leraar door veel ervaring aan verschillende muziekscholen heeft laten zien dat hij/zij goed is en leerlingen echt beter leert spelen, dan kan het mogelijk zijn dat de luit leraar aan leerlingen met een hoger niveau les gaat geven.   

De luit leraar  zal dan ook meer geld per uur kunnen vragen.

Arbeidsmarktperspectief score leraar Luit

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leraar Luit. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar Luit, Promotie mogelijkheden Leraar Luit, Carriere Leraar Luit.

Solliciteren op de functie leraar Luit

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar Luit dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar Luit belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar Luit. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar Luit, CV Leraar Luit, sollicitatie Leraar Luit.

Interviews met leraar Luit

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leraar Luit

Vacatures leraar luit

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar Luit? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar Luit. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De luit leraar leert zijn/haar leerlingen het instrument luit bespelen. De luit leraar kiest in het begin muziek voor de leerling zodat deze stapsgewijs moeilijkere stukken leert spelen. De luit leraar legt ook uit hoe de muziek in het algemeen werkt.

Beoordeling Leraar Luit

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar Luit' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar Luit

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep