U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar gymnastiek

Leraar gymnastiek worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar gymnastiek? Lees de functieomschrijving.

De leraar gymnastiek geeft les in het vak gymnastiek.

De leraar gymnastiek geeft les op een middelbare school, op volwassenenonderwijs of op een specifieke MBO opleiding. De leraar gymnastiek geeft les in het vak gymnastiek. Dit vak wordt ook wel lichamelijke opvoeding genoemd. De leraar gymnastiek geeft de leerlingen verschillende gymlessen. Zo kan hij de leerlingen leren speerwerpen, leren touwklimmen, leren bokspringen of leren ring zwaaien maar kan hij ook sportieve spellen als trefbal, softbal, honkbal, voetbal of basketbal met de leerlingen spelen. De leraar gymnastiek kan zowel binnen de school in een gymlokaal als buiten op een sportveld les geven.

De gymnastiekles is over het algemeen één van de leukere lessen op de middelbare school. De leerlingen zijn blij dat ze eventjes van de theorielessen af zijn en kunnen zich tijdens de gymnastiekles weer even uitleven. Daarom geeft de leraar gymnastiek over het algemeen ontspannen en leuk les. Wel let de leraar gymnastiek op de veiligheid van de leerlingen, leert hij ze verschillende dingen op het gebied van gymnastiek en sport en moet hij eventueel (als leerlingen vervelend lopen te doen of niet meewerken) streng optreden.

De leraar gymnastiek bereidt zijn eigen les voor en geeft zijn les vervolgens aan de leerlingen. Hij zet de spullen in de gymzaal klaar voordat de les begint en ruimt na afloop (al dan niet samen met de leerlingen) de gymzaal op. De leraar gymnastiek is zelf sportief en heeft verstand van verschillende sporten en vormen van gym. De leraar gymnastiek hoeft verder geen toetsen of tentamens voor te bereiden maar neemt af en toe wel testen af voor cijfers (waaronder bijvoorbeeld de piepjestest, waarin de leerlingen moeten rennen) of geeft de leerlingen een cijfer voor iets wat ze een aantal weken in de les hebben behandeld (bijvoorbeeld touwklimmen.)

Mensen vonden ons op: Job Leraar gymnastiek, Baan Leraar gymnastiek, Leraar gymnastiek Worden, Functie-eisen Leraar gymnastiek, Verantwoordelijkheden Leraar gymnastiek, Functieprofiel Leraar gymnastiek, Wat doet een Leraar gymnastiek, Werken als Leraar gymnastiek.

Leraar gymnastiek worden: Opleiding tot leraar gymnastiek

De leraar gymnastiek heeft een opleiding gevolgd aan een academie voor lichamelijke opvoeding (hbo, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar gymnastiek, Leraar gymnastiek Worden, Opleidingsniveau Leraar gymnastiek, Scholing Leraar gymnastiek, Studie Leraar gymnastiek, Bijscholing Leraar gymnastiek, Omscholing Leraar gymnastiek.

Organisaties waar een leraar gymnastiek doorgaans werkzaam is

De leraar gymnastiek werkt op een middelbare school of op één of meerdere MBO opleidingen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar gymnastiek, Leraar gymnastiek Worden, Opleidingsniveau Leraar gymnastiek, Scholing Leraar gymnastiek, Studie Leraar gymnastiek, Bijscholing Leraar gymnastiek, Omscholing Leraar gymnastiek.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar gymnastiek

De leraar gymnastiek verdient tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar gymnastiek, Loon Leraar gymnastiek, Wat verdien je als Leraar gymnastiek, Salarisschaal Leraar gymnastiek, Salarisindicatie Leraar gymnastiek, Bonus Leraar gymnastiek, CAO Leraar gymnastiek, Brutoloon Leraar gymnastiek, Nettoloon Leraar gymnastiek, Vakantiedagen Leraar gymnastiek, Pensioen Leraar gymnastiek.

Competenties, skills & vaardigheden leraar gymnastiek

 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Organiseren
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Leervermogen
 • Sportief
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar gymnastiek, Vaardigheden Leraar gymnastiek, Attitude Leraar gymnastiek, Kwalificaties Leraar gymnastiek, Competentieprofiel Leraar gymnastiek.

Boeken voor het beroep leraar gymnastiek

Wil je meer weten over het beroep leraar gymnastiek? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar gymnastiek bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar gymnastiek te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar gymnastiek, Leraar gymnastiek ebooks, boek Leraar gymnastiek.

Persoonstypen leraar gymnastiek

De leraar gymnastiek is een gever. Hij geeft zijn kennis op het gebied van de verschillende sporten en vormen van gym door op zijn leerlingen, helpt ze als ze een onderdeel moeilijk vinden en leert ze verschillende technieken.

Daarnaast is de leraar leraar gymnastiek een waarnemer. Hij let goed op de leerlingen tijdens de les om de veiligheid te bewaken.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar gymnastiek, Karakter Leraar gymnastiek.

Netwerk leraar gymnastiek

Het netwerk van de leraar gymnastiek bestaat uit zijn leerlingen, zijn collega's, de directeur van de school en eventueel de ouders van leerlingen op klassengesprekken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar gymnastiek, Medewerkers Leraar gymnastiek.

Is het beroep leraar gymnastiek iets voor jou?

Zou je graag leraar gymnastiek willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar gymnastiek bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar gymnastiek, beroepskeuzetest Leraar gymnastiek, beroep Leraar gymnastiek kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar gymnastiek

De arbeidsmarktvoorwaarden en werkgelegenheid voor de leraar gymnastiek zijn gemiddeld. Er is werkgelegenheid te vinden en er zijn altijd wel scholen op zoek naar een leraar gymnastiek maar hij moet eventueel wel bereid zijn om, als er geen werk in zijn regio is, naar een andere stad te verhuizen.

 

Arbeidsmarktperspectief score leraar gymnastiek

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leraar gymnastiek. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar gymnastiek, Promotie mogelijkheden Leraar gymnastiek, Carriere Leraar gymnastiek.

Solliciteren op de functie leraar gymnastiek

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar gymnastiek dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar gymnastiek belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar gymnastiek. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar gymnastiek, CV Leraar gymnastiek, sollicitatie Leraar gymnastiek.

Interviews met leraar gymnastiek

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leraar gymnastiek

Vacatures leraar gymnastiek

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar gymnastiek? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar gymnastiek. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De leraar gymnastiek geeft les in het vak gymnastiek. De leraar gymnastiek geeft les op een middelbare school, op volwassenenonderwijs of op een specifieke MBO opleiding. De leraar gymnastiek geeft les in het vak gymnastiek.

Beoordeling Leraar gymnastiek

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar gymnastiek' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar gymnastiek

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Hoeveel uur werkt een gymleraar gemiddeld

Door: jason

Met een fulltime baan gemiddeld 30 a 32 uur.Buiten hun vaste of(tijdelijke)werk zijn ze vaak nog bij  sportclubs werkzaam.Een leuk beroep.

Door: trainer

Leraren zijn over het algemeen ontzettend lui. Zijn heel vaak thuis en doen buiten een aantal lesjes geven eigenlijk helemaal niks. Dik geld verdienen voor heel weinig doen.

Door: John

hallo John,een beetje gefrusteerd?Je hebt het waarschijnlijk slecht getroffen met je leraar,over het algemeen zijn ze niet lui en dik geld verdienen is er ook niet bij.

Door: leraar

Wat een ongelooflijk slechte omschrijving van een bewegingsonderwijzer..

 

Door: Bewegingsonderwijzer

Uitstekende omschrijving.Gr.

Door: Leraar gymnastiek

Ik ben het volledig eens met de leraar,gymnastiek.M.vr.gr.

Door: Edo

Prima informatie.

Door: Ron

De bewegingsonderwijzer heeft het niet zo goed naar zijn zin.Gr.

Door: bewegingsonderwijzer 2

Reageer op dit beroep