U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar handvaardigheid

Leraar handvaardigheid worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar handvaardigheid? Lees de functieomschrijving.

De leraar handvaardigheid geeft les in het vak handvaardigheid.

De leraar handvaardigheid geeft les op een middelbare school. De leraar handvaardigheid geeft les aan VMBO, HAVO of VWO klassen en geeft les in het vak handvaardigheid. Hij leert zijn leerlingen alle aspecten van het vak handvaardigheid kennen en laat ze zich ontwikkelen op het gebied van handvaardigheid. Zo geeft hij bijvoorbeeld les in kleien, voorwerpen maken van papier-maché, verven, naaien, breien en figuurzagen. Daarnaast kan de leraar handvaardigheid ook workshops geven op een centrum voor de kunsten of thuis (of op locatie) workshops geven aan mensen die zich daarvoor bij hem hebben opgegeven.

De leraar handvaardigheid ontwikkelt lesmateriaal, geeft opdrachten en huiswerk, kijkt deze na en becijfert deze. Hij geeft groepsgericht les maar geeft leerlingen waar nodig ook individuele begeleiding. Het belangrijkste aspect van zijn beroep is de leerlingen kennis laten maken met de verschillende vormen handvaardigheid en ze eventueel enthousiast te maken over het vak en de vormen die het vak rijk is. Het vak handvaardigheid is op de middelbare scholen vaak een welkome afwisseling van de theoretische vakken en daarom kan de leraar handvaardigheid de lessen wat losser geven. Wel neemt hij de sfeer in de klas waar, treedt hij waar nodig streng op en let hij goed op als de leerlingen met wat gevaarlijkere materialen (als figuurzagen) omgaan om ervoor te zorgen dat de les veilig verloopt en er geen onvoorziene dingen kunnen gebeuren.

De leraar handvaardigheid is sociaal vaardig, goed in de omgang met leerlingen en zelf ook creatief aangelegd.

Mensen vonden ons op: Job Leraar handvaardigheid, Baan Leraar handvaardigheid, Leraar handvaardigheid Worden, Functie-eisen Leraar handvaardigheid, Verantwoordelijkheden Leraar handvaardigheid, Functieprofiel Leraar handvaardigheid, Wat doet een Leraar handvaardigheid, Werken als Leraar handvaardigheid.

Leraar handvaardigheid worden: Opleiding tot leraar handvaardigheid

De leraar handvaardigheid heeft een opleiding ''docent beeldende kunst en vormgeving'' gevolgd (hbo, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar handvaardigheid, Leraar handvaardigheid Worden, Opleidingsniveau Leraar handvaardigheid, Scholing Leraar handvaardigheid, Studie Leraar handvaardigheid, Bijscholing Leraar handvaardigheid, Omscholing Leraar handvaardigheid.

Organisaties waar een leraar handvaardigheid doorgaans werkzaam is

De leraar handvaardigheid is werkzaam op een middelbare school, centrum voor de kunsten of is zelfstandig werkzaam en geeft workshops (thuis of op locatie).

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar handvaardigheid, Leraar handvaardigheid Worden, Opleidingsniveau Leraar handvaardigheid, Scholing Leraar handvaardigheid, Studie Leraar handvaardigheid, Bijscholing Leraar handvaardigheid, Omscholing Leraar handvaardigheid.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar handvaardigheid

Het salaris van de leraar handvaardigheid ligt tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar handvaardigheid, Loon Leraar handvaardigheid, Wat verdien je als Leraar handvaardigheid, Salarisschaal Leraar handvaardigheid, Salarisindicatie Leraar handvaardigheid, Bonus Leraar handvaardigheid, CAO Leraar handvaardigheid, Brutoloon Leraar handvaardigheid, Nettoloon Leraar handvaardigheid, Vakantiedagen Leraar handvaardigheid, Pensioen Leraar handvaardigheid.

Competenties, skills & vaardigheden leraar handvaardigheid

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Creativiteit
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Overtuigen
 • Zelfontwikkeling
 • Kennis van handvaardigheid en de verschillende materialen
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar handvaardigheid, Vaardigheden Leraar handvaardigheid, Attitude Leraar handvaardigheid, Kwalificaties Leraar handvaardigheid, Competentieprofiel Leraar handvaardigheid.

Boeken voor het beroep leraar handvaardigheid

Wil je meer weten over het beroep leraar handvaardigheid? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar handvaardigheid bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar handvaardigheid te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Doeltreffende didactiek | Walter Geerts

directe instructie en differentiatie voor de lerende leraar - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789046906194 | 175 pagina's

Doeltreffende didactiek 1e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046906194 Ervaren leraren weten intuïtief welke didactische handigheid ze moeten kiezen voor een bepaalde situatie of leerling. Maar hoe pak je het als beginne...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar handvaardigheid, Leraar handvaardigheid ebooks, boek Leraar handvaardigheid.

Persoonstypen leraar handvaardigheid

De leraar handvaardigheid is een waarnemer. Hij let goed op de klas, en op de ontwikkelingen binnen de kunstwereld en past eventueel zijn lesmateriaal hierop aan (en kan zijn leerlingen op die manier ook op een leuke manier aanspreken en laten zien dat hij de ontwikkelingen volgt). Daarnaast let hij goed op de leerlingen als zij bezig gaan met de verschillende materialen en geeft hij waar nodig individuele begeleiding.

Daarnaast is de leraar handvaardigheid een gever. Hij geeft zijn kennis over het vak handvaardigheid en het gebruik van verschillende materialen op zijn leerlingen over en maakt ze enthousiast voor het vak.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar handvaardigheid, Karakter Leraar handvaardigheid.

Netwerk leraar handvaardigheid

Het netwerk van de leraar handvaardigheid bestaat uit zijn collega's, de leerlingen (of mensen die workshops bij hem volgen), de directeur van de school of centrum voor de kunsten en de ouders van leerlingen (tijdens oudergesprekken).

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar handvaardigheid, Medewerkers Leraar handvaardigheid.

Is het beroep leraar handvaardigheid iets voor jou?

Zou je graag leraar handvaardigheid willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar handvaardigheid bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar handvaardigheid, beroepskeuzetest Leraar handvaardigheid, beroep Leraar handvaardigheid kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar handvaardigheid

Het arbeidsmarktperspectief voor de leraar handvaardigheid is gemiddeld; er is voldoende werkgelegenheid binnen de middelbare scholen. Daarnaast kan de leraar handvaardigheid ook workshops handvaardigheid gaan geven (bijvoorbeeld thuis of op locatie) of werkzaam zijn bij een centrum voor de kunsten.

De leraar handvaardigheid kan doorgroeien door meerdere kunstvakken te gaan geven, lesmateriaal te ontwikkelen, mentorklassen op zich te nemen of thuis of op locatie workshops te gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score leraar handvaardigheid

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leraar handvaardigheid. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar handvaardigheid, Promotie mogelijkheden Leraar handvaardigheid, Carriere Leraar handvaardigheid.

Solliciteren op de functie leraar handvaardigheid

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar handvaardigheid dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar handvaardigheid belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar handvaardigheid. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar handvaardigheid, CV Leraar handvaardigheid, sollicitatie Leraar handvaardigheid.

Interviews met leraar handvaardigheid

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures leraar handvaardigheid

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar handvaardigheid? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar handvaardigheid. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De leraar handvaardigheid geeft les in het vak handvaardigheid. De leraar handvaardigheid geeft les op een middelbare school. De leraar handvaardigheid geeft les aan VMBO, HAVO of VWO klassen en geeft les in het vak handvaardigheid.

Beoordeling Leraar handvaardigheid

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar handvaardigheid' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar handvaardigheid

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep