U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar tekenen

Leraar tekenen worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar tekenen? Lees de functieomschrijving.

De leraar tekenen geeft les in het vak tekenen.

De leraar tekenen geeft les op een middelbare school of geeft workshops binnen een centrum voor de kunsten. De leraar tekenen geeft les op het gebied van tekenen en leert zijn leerlingen alle aspecten van de tekenkunst kennen. Zo geeft hij bijvoorbeeld les in perspectief tekenen, striptekenen, portrettekenen en het tekenen van gebouwen of constructies.

De leraar tekenen ontwikkelt zijn eigen lesmateriaal. Hij geeft de leerlingen opdrachten en geeft ze vervolgens terwijl ze de opdrachten maken tips en advies om hun opdrachten en tekenwerk te verbeteren. Ook tekent hij opdrachten voor om te laten zien hoe de leerlingen het beste te werk kunnen gaan. Daarnaast is de leraar tekenen op een middelbare school verantwoordelijk voor het becijferen van toetsen, opdrachten en tentamens en het controleren van huiswerk en opdrachten.

Waar de leraar tekenen op een centrum voor de kunsten zich, naast het groepswerk, ook richt op individuele voortgang is de leraar tekenen op de middelbare school vooral bezig met algemeen lesgeven aan de leerlingen (alhoewel dit wel per middelbare school kan verschillen). De leraar tekenen op de middelbare school bereidt zijn leerlingen voor op eventuele tentamens, iets waar de leraar tekenen binnen een centrum voor de kunsten geen rekening mee hoeft te houden.

De leraar tekenen is zelf creatief en goed in tekenen en kan met zijn enthousiasme zijn kennis aan de leerlingen overbrengen.

Mensen vonden ons op: Job Leraar tekenen, Baan Leraar tekenen, Leraar tekenen Worden, Functie-eisen Leraar tekenen, Verantwoordelijkheden Leraar tekenen, Functieprofiel Leraar tekenen, Wat doet een Leraar tekenen, Werken als Leraar tekenen.

Leraar tekenen worden: Opleiding tot leraar tekenen

De leraar tekenen heeft een opleiding ''docent beeldende kunst en vormgeving'' gevolgd (hbo, vierjarig).

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar tekenen, Leraar tekenen Worden, Opleidingsniveau Leraar tekenen, Scholing Leraar tekenen, Studie Leraar tekenen, Bijscholing Leraar tekenen, Omscholing Leraar tekenen.

Organisaties waar een leraar tekenen doorgaans werkzaam is

De leraar tekenen werkt op een middelbare school, centrum voor de kunsten of is voor zichzelf begonnen en geeft thuis of op een andere locatie workshops tekenen.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar tekenen, Leraar tekenen Worden, Opleidingsniveau Leraar tekenen, Scholing Leraar tekenen, Studie Leraar tekenen, Bijscholing Leraar tekenen, Omscholing Leraar tekenen.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar tekenen

De leraar tekenen verdient tussen de €1600,- en €2000,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar tekenen, Loon Leraar tekenen, Wat verdien je als Leraar tekenen, Salarisschaal Leraar tekenen, Salarisindicatie Leraar tekenen, Bonus Leraar tekenen, CAO Leraar tekenen, Brutoloon Leraar tekenen, Nettoloon Leraar tekenen, Vakantiedagen Leraar tekenen, Pensioen Leraar tekenen.

Competenties, skills & vaardigheden leraar tekenen

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Sociabiliteit
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Aanpassingsvermogen
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Inzicht in omgeving
 • Goed in tekenen
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar tekenen, Vaardigheden Leraar tekenen, Attitude Leraar tekenen, Kwalificaties Leraar tekenen, Competentieprofiel Leraar tekenen.

Boeken voor het beroep leraar tekenen

Wil je meer weten over het beroep leraar tekenen? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar tekenen bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar tekenen te komen.

Handboek voor leraren | Walter Geerts

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789046904176 | 472 pagina's

Handboek voor leraren 2e druk is een boek van Walter Geerts uitgegeven bij Coutinho. ISBN 9789046904176 Hoe word je een goede leraar? Handboek voor leraren sluit aan bij de generieke kennisbasis waarover elke startende leraar moet beschikken. Naast de bel...

De Kleine Prins | Antoine de Saint-Exupéry

met tekeningen van de schrijver - Nederlands | Druk: 28 | Paperback | 9789061005438 | 95 pagina's

Dit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend. De verteller, een piloot, verhaalt hoe hij na een noodlanding met zijn vliegtuig in de woestijn ...

De zes rollen van de leraar | Martie Slooter

Handboek voor effectief lesgeven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789492525123 | 288 pagina's

De zes rollen van de leraar 1e druk is een boek van Martie Slooter uitgegeven bij Uitgeverij Pica. ISBN 9789492525123 Wat is een goede les? En wat doet een effectieve leraar? In De zes rollen van de leraar beschrijft Martie Slooter wat leraren kunnen doen...

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar tekenen, Leraar tekenen ebooks, boek Leraar tekenen.

Persoonstypen leraar tekenen

De leraar tekenen is een gever; hij geeft zijn kennis en enthousiasme op het gebied van tekenen aan leerlingen door, geeft ze advies en helpt ze zich te ontwikkelen binnen de tekenkunst.

Daarnaast is de leraar tekenen een waarnemer. Hij kijkt naar zijn lesmateriaal, let op zijn leerlingen, treedt eventueel streng op en kijkt wie er meer individuele begeleiding nodig heeft en geeft deze.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar tekenen, Karakter Leraar tekenen.

Netwerk leraar tekenen

Het netwerk van de leraar tekenen bestaat uit zijn leerlingen (of de mensen die een workshop bij hem komen volgen), collega's, de ouders van leerlingen (tijdens oudergesprekken) en de directeur van de school of de centrum voor de kunsten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar tekenen, Medewerkers Leraar tekenen.

Is het beroep leraar tekenen iets voor jou?

Zou je graag leraar tekenen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar tekenen bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar tekenen, beroepskeuzetest Leraar tekenen, beroep Leraar tekenen kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar tekenen

Het arbeidsmarktperspectief voor de leraar tekenen is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de leraar tekenen doorgroeien tot leraar in andere kunstvakken op de school waar hij werkzaam is (of op een andere opleiding), kan hij lesmateriaal gaan ontwikkelen, een mentorrol op zich nemen of kan voor zichzelf beginnen en workshops gaan geven.

Arbeidsmarktperspectief score leraar tekenen

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leraar tekenen. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar tekenen, Promotie mogelijkheden Leraar tekenen, Carriere Leraar tekenen.

Solliciteren op de functie leraar tekenen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar tekenen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar tekenen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar tekenen. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar tekenen, CV Leraar tekenen, sollicitatie Leraar tekenen.

Interviews met leraar tekenen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Vacatures leraar tekenen

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar tekenen? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar tekenen. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De leraar tekenen geeft les in het vak tekenen. De leraar tekenen geeft les op een middelbare school of geeft workshops binnen een centrum voor de kunsten. De leraar tekenen geeft les op het gebied van tekenen en leert zijn leerlingen alle aspecten van de tekenkunst kennen.

Beoordeling Leraar tekenen

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar tekenen' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar tekenen

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep