U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Leraar verzorging

Leraar verzorging worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een leraar verzorging? Lees de functieomschrijving.

De leraar verzorging geeft les in het vak verzorging.

De leraar verzorging geeft les op een middelbare school aan VMBO, HAVO of VWO klassen. De leraar verzorging geeft les in het vak verzorging. Dit vak wordt ook wel zorg en welzijn genoemd. De leraar verzorging geeft leerlingen les over de verschillende aspecten rondom het vak verzorging, zowel binnen de praktijk als de theorie. Zo geeft de leraar verzorging de leerlingen praktijklessen als koken (waarin de leerlingen leren werken met een oven, magnetron, en een gasfornuis) en leren de leerlingen met verschillende kookmaterialen en recepten omgaan en werken. Daarnaast geeft de leraar verzorging de leerlingen les over dingen als seksualiteit (seksuele voorlichtingen en les over geslachtsziektes en hoe deze te voorkomen), voedingsleer, alcohol en drugs en sociale omgang (zowel binnen de opleiding als in de maatschappij).

De leraar verzorging bereidt zijn eigen lessen voor, geeft assistentie en helpt bij het koken (en let daar op de veiligheid) en kijkt huiswerk, opdrachten en toetsen na en becijfert deze. De leraar verzorging geeft leerlingen zowel groepsgericht als individueel les.

De leraar verzorging heeft zelf veel verstand van het vak verzorging en zorg en welzijn en weet op een leuke en educatieve manier het gesprek aan te gaan in de klas, discussies aan te zwengelen en daarnaast zijn kennis op de leerlingen over te brengen.

Mensen vonden ons op: Job Leraar verzorging, Baan Leraar verzorging, Leraar verzorging Worden, Functie-eisen Leraar verzorging, Verantwoordelijkheden Leraar verzorging, Functieprofiel Leraar verzorging, Wat doet een Leraar verzorging, Werken als Leraar verzorging.

Leraar verzorging worden: Opleiding tot leraar verzorging

De leraar verzorging heeft de opleiding ''leraar Gezondsheidszorg en Welzijn'' gevolgd. Deze is HBO en vierjarig.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar verzorging, Leraar verzorging Worden, Opleidingsniveau Leraar verzorging, Scholing Leraar verzorging, Studie Leraar verzorging, Bijscholing Leraar verzorging, Omscholing Leraar verzorging.

Organisaties waar een leraar verzorging doorgaans werkzaam is

De leraar verzorging werkt op een middelbare school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Leraar verzorging, Leraar verzorging Worden, Opleidingsniveau Leraar verzorging, Scholing Leraar verzorging, Studie Leraar verzorging, Bijscholing Leraar verzorging, Omscholing Leraar verzorging.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden leraar verzorging

Het salaris van de leraar verzorging ligt tussen de €1300,- en €2000,- bruto per maand.

Mensen vonden ons op: Salaris Leraar verzorging, Loon Leraar verzorging, Wat verdien je als Leraar verzorging, Salarisschaal Leraar verzorging, Salarisindicatie Leraar verzorging, Bonus Leraar verzorging, CAO Leraar verzorging, Brutoloon Leraar verzorging, Nettoloon Leraar verzorging, Vakantiedagen Leraar verzorging, Pensioen Leraar verzorging.

Competenties, skills & vaardigheden leraar verzorging

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Analytisch
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Oordeelsvorming
 • Innovatief
 • Omgaan met details
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Visie
 • Luisteren
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Leraar verzorging, Vaardigheden Leraar verzorging, Attitude Leraar verzorging, Kwalificaties Leraar verzorging, Competentieprofiel Leraar verzorging.

Boeken voor het beroep leraar verzorging

Wil je meer weten over het beroep leraar verzorging? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je leraar verzorging bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken leraar verzorging te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Leraar verzorging, Leraar verzorging ebooks, boek Leraar verzorging.

Persoonstypen leraar verzorging

De leraar verzorging is een gever. Hij geeft zijn kennis en visie op verschillende onderwerpen en binnen de praktijklessen over op zijn leerlingen. Daarnaast geeft hij de leerlingen groepsgericht en individueel les en begeleiding.

Ook is de leraar verzorging een waarnemer. Hij let goed op de huidige maatschappij en de ontwikkelingen binnen de maatschappij om deze in zijn les mee te kunnen nemen en zo op een goede manier het gesprek aan kunnen gaan met de leerlingen.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Leraar verzorging, Karakter Leraar verzorging.

Netwerk leraar verzorging

Het netwerk van de leraar verzorging bestaat uit zijn leerlingen, zijn collega's, de directeur van de school en eventueel de ouders tijdens oudergesprekken.

Mensen vonden ons op: Collega’s Leraar verzorging, Medewerkers Leraar verzorging.

Is het beroep leraar verzorging iets voor jou?

Zou je graag leraar verzorging willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als leraar verzorging bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Leraar verzorging, beroepskeuzetest Leraar verzorging, beroep Leraar verzorging kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden leraar verzorging

De arbeidsmarktvoorwaarden en de werkgelegenheid voor de leraar verzorging is gemiddeld. Er is voldoende werkgelegenheid. Daarnaast kan de leraar verzorging doorgroeien binnen de school door bijvoorbeeld ook een mentorrol op zich te nemen.

Arbeidsmarktperspectief score leraar verzorging

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep leraar verzorging. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Leraar verzorging, Promotie mogelijkheden Leraar verzorging, Carriere Leraar verzorging.

Solliciteren op de functie leraar verzorging

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als leraar verzorging dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor leraar verzorging belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als leraar verzorging. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Leraar verzorging, CV Leraar verzorging, sollicitatie Leraar verzorging.

Interviews met leraar verzorging

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen leraar verzorging

Vacatures leraar verzorging

Op zoek naar een nieuwe baan als Leraar verzorging? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Leraar verzorging. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De leraar verzorging geeft les in het vak verzorging. De leraar verzorging geeft les op een middelbare school aan VMBO, HAVO of VWO klassen. De leraar verzorging geeft les in het vak verzorging.

Beoordeling Leraar verzorging

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Leraar verzorging' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Leraar verzorging

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep