U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Lid Raad van Bestuur

Lid Raad van Bestuur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een lid Raad van Bestuur? Lees de functieomschrijving.

De Raad van Bestuur is het hoogste bestuursorgaan binnen een organisatie. Het geeft leiding aan een onderneming en ontwikkelt het strategisch beleid. Hieronder valt het bepalen van een missie en het implementeren van een strategische visie. De Raad van Bestuur bepaalt de koers van een onderneming en is verantwoordelijk voor het succes ervan. Dit houdt in dat bepaalde doelstellingen worden geformuleerd en ervoor wordt gezorgd dat deze worden doorgevoerd in de organisatie. Door medewerkers te motiveren en te stimuleren wordt het opgestelde beleidsplan gerealiseerd.

 

De Raad van Bestuur legt verantwoording af aan een Raad van Commissarissen of een Raad van Toezicht. De eindverantwoordelijkheid van het succes van de onderneming ligt bij de Raad van Bestuur en het kan voorkomen dat de raad wordt aangesproken op negatieve resultaten. 

Mensen vonden ons op: Job Lid Raad van Bestuur, Baan Lid Raad van Bestuur, Lid Raad van Bestuur Worden, Functie-eisen Lid Raad van Bestuur, Verantwoordelijkheden Lid Raad van Bestuur, Functieprofiel Lid Raad van Bestuur, Wat doet een Lid Raad van Bestuur, Werken als Lid Raad van Bestuur.

Lid Raad van Bestuur worden: Opleiding tot lid Raad van Bestuur

Aangezien het soort organisatie waar een Raad van Bestuur leiding aan geeft enorm varieert, verschillen ook de eisen die worden gesteld aan de leden wat betreft opleiding en ervaring. Een vereiste is een gedegen kennis van de branche waarin het Lid Raad van Bestuur werkzaam is, net zoals meerdere jaren ervaring in een leidinggevende positie. Ervaring met bedrijfsvoering en kennis van managementconcepten is essentieel. Daarnaast wordt doorgaans gevraagd naar een opleiding in organisatiekunde of bedrijfseconomie, minimaal op HBO niveau. Meestal is de positie echter alleen toegankelijk voor academici. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Lid Raad van Bestuur, Lid Raad van Bestuur Worden, Opleidingsniveau Lid Raad van Bestuur, Scholing Lid Raad van Bestuur, Studie Lid Raad van Bestuur, Bijscholing Lid Raad van Bestuur, Omscholing Lid Raad van Bestuur.

Organisaties waar een lid Raad van Bestuur doorgaans werkzaam is

Een Raad van Bestuur kan de leiding hebben over verschillende soorten organisaties of instanties. Een Lid Raad van Bestuur kan dus werkzaam zijn in de zorgsector, een onderwijsinstelling, de financiële sector of een culturele onderneming. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Lid Raad van Bestuur, Lid Raad van Bestuur Worden, Opleidingsniveau Lid Raad van Bestuur, Scholing Lid Raad van Bestuur, Studie Lid Raad van Bestuur, Bijscholing Lid Raad van Bestuur, Omscholing Lid Raad van Bestuur.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden lid Raad van Bestuur

Het salaris van een Lid Raad van Bestuur hangt sterk af van het type organisatie waarin hij of zij werkzaam is. Het salaris is doorgaans in overeenstemming met de zwaarte van de functie. Het bedrag is in de publieke sector vastgelegd in de CAO en ligt rond de €6300. Het salaris van een Lid Raad van Bestuur valt in de private sector vaak hoger uit. 

Mensen vonden ons op: Salaris Lid Raad van Bestuur, Loon Lid Raad van Bestuur, Wat verdien je als Lid Raad van Bestuur, Salarisschaal Lid Raad van Bestuur, Salarisindicatie Lid Raad van Bestuur, Bonus Lid Raad van Bestuur, CAO Lid Raad van Bestuur, Brutoloon Lid Raad van Bestuur, Nettoloon Lid Raad van Bestuur, Vakantiedagen Lid Raad van Bestuur, Pensioen Lid Raad van Bestuur.

Competenties, skills & vaardigheden lid raad van bestuur

 • Organiseren
 • Coachen
 • Netwerken
 • Visie
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Lid Raad van Bestuur, Vaardigheden Lid Raad van Bestuur, Attitude Lid Raad van Bestuur, Kwalificaties Lid Raad van Bestuur, Competentieprofiel Lid Raad van Bestuur.

Boeken voor het beroep lid raad van bestuur

Wil je meer weten over het beroep lid raad van bestuur? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je lid raad van bestuur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken lid raad van bestuur te komen.

De Rechtspositie Van Raads- En Commissieleden / 2010 | Gerard J.J.J. Heetman

editie 2010 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789012134132 | 193 pagina's

De Rechtspositie Van Raads- En Commissieleden / 2010...

De rechtspositie van gemeentelijke politieke ambtsdragers | G.J.J.J.J. Heetman

raads- en commisieleden editie 2009 - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789012130981 | 173 pagina's

De rechtspositie van gemeentelijke politieke ambtsdragers...

Het Proces Dreyfus Getoetst Aan Wet En Recht Door Mr. A.A. de Pinto Lid Van Den Hoogen Raad Der Nederlanden En Van de Koninklijke Academie Van Watenschappen | A A De Pinto

Engels | Paperback | 9781241241445 | 146 pagina's

Full Title: "Het Proces Dreyfus Getoetst Aan Wet En Recht Door Mr. A.A. De Pinto Lid Van Den Hoogen Raad Der Nederlanden En Van De Koninklijke Academie Van Watenschappen"Description: "The Making of the Modern Law: Trials, 1600-1926" collection provides de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Lid Raad van Bestuur, Lid Raad van Bestuur ebooks, boek Lid Raad van Bestuur.

Persoonstypen lid Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur geeft leiding aan een organisatie en daarom is het van belang dat de Leden natuurlijke leiders zijn. (Baas) Het reilen en zeilen van een organisatie moet in goede banen worden geleid. Door middel van een coachende stijl van leiding geven en het uitstralen van gezag stuurt de Raad van Bestuur het management aan. Goed kunnen communiceren is hierbij van belang, niet alleen bij het besluitvormingsproces, maar ook bij het overbrengen van de visie voor de onderneming aan het management. De Raad is verantwoordelijk voor het uitzetten en implementeren van een strategie en het verwezenlijken van ondernemingsdoelstellingen. Een Lid Raad van Bestuur is gedreven en streeft naar goede resultaten. (Succesvolle werker

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Lid Raad van Bestuur, Karakter Lid Raad van Bestuur.

Netwerk lid Raad van Bestuur

Een Lid Raad van Bestuur heeft in de eerste plaats te maken met medebestuursleden die samen verantwoordelijk zijn voor het functioneren van de organisatie. Onder de Leden van de Raad van Bestuur bevindt zich ook een Voorzitter, die fungeert als boegbeeld van de raad. De Voorzitter is het aanspreekpunt van de raad en draagt zorg voor de interactie tussen het management en de Raad van Bestuur. Daarnaast dient de Raad van Bestuur verantwoording af te leggen aan een Raad van Commissarissen of een Raad van Toezicht. De Raad van Toezicht bevraagt de Raad van Bestuur over de realisatie van doelstellingen, adviseert de Raad van Bestuur en houdt toezicht over de gang van zaken.

  

Mensen vonden ons op: Collega’s Lid Raad van Bestuur, Medewerkers Lid Raad van Bestuur.

Is het beroep lid Raad van Bestuur iets voor jou?

Zou je graag lid Raad van Bestuur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als lid Raad van Bestuur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Lid Raad van Bestuur, beroepskeuzetest Lid Raad van Bestuur, beroep Lid Raad van Bestuur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden lid Raad van Bestuur

De functie van lid Raad van Bestuur is geen starterfunctie, maar vereist een aanzienlijk aantal jaar ervaring in een leidinggevende functie. Daarnaast is het van belang dat die ervaring is opgedaan in een relevante sector. De Raad van Bestuur kan de leiding hebben over een verscheidenheid aan organisaties, waardoor het domein waarin de leden bekend moeten zijn ook varieert. Een HBO of WO diploma zijn echter een vereiste. Door over te stappen naar een grotere organisatie zou een Lid Raad van Bestuur kunnen doorgroeien. 

Arbeidsmarktperspectief score lid Raad van Bestuur

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep lid Raad van Bestuur. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Lid Raad van Bestuur, Promotie mogelijkheden Lid Raad van Bestuur, Carriere Lid Raad van Bestuur.

Solliciteren op de functie lid Raad van Bestuur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als lid Raad van Bestuur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor lid Raad van Bestuur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als lid Raad van Bestuur. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Lid Raad van Bestuur, CV Lid Raad van Bestuur, sollicitatie Lid Raad van Bestuur.

Interviews met lid Raad van Bestuur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen lid Raad van Bestuur

Vacatures lid raad van bestuur

Op zoek naar een nieuwe baan als Lid Raad van Bestuur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lid Raad van Bestuur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Raad van Bestuur is het hoogste bestuursorgaan binnen een organisatie. Het geeft leiding aan een onderneming en ontwikkelt het strategisch beleid. Hieronder valt het bepalen van een missie en het implementeren van een strategische visie.

Beoordeling Lid Raad van Bestuur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Lid Raad van Bestuur' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Lid Raad van Bestuur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep