U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Lifestyledeskundige

Lifestyledeskundige worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een lifestyledeskundige? Lees de functieomschrijving.

Een Lifestyledeskundige is iemand die veel kennis heeft van en advies geeft over zaken als geloof, sport, voeding, mode, vrijetijdsbesteding of werkomgeving.

Een Lifestyledeskundige heeft veel verstand van levensstijlen van diverse groepen mensen. Hij weet alles over onder meer mode-, woon- en bewegingstrends bij jongeren, maar ook die bij volwassenen en ouderen, mannen en vrouwen enzovoort. Een Lifestyledeskundige kan mensen of bijvoorbeeld marketingbedrijven advies geven over nieuwe trends. De Lifestyledeskundige kan Marketeers helpen om bepaalde producten te associëren met een bepaalde levensstijl. Denk aan stationwagens die geassocieerd worden met een actief gezinsleven. Mensen die zichzelf associëren met zo’n levensstijl, zullen sneller producten kopen die bij die stijl horen.

Een Lifestyledeskundige kan dus bij een marketingbedrijf werken, maar bijvoorbeeld ook in een winkel, zoals een sport- of modezaak of voor de televisie of een tijdschrift. De Lifestyledeskundige kan ook voor zichzelf beginnen. Werkt een Lifestyledeskundige bij een tijdschrift, dan kan hij artikelen schrijven over nieuwe trends. In een winkel kan hij mensen adviseren bij bijvoorbeeld hun kleding- of woonkeuze door vragen te stellen over zijn of haar levensstijl. 

Mensen vonden ons op: Job Lifestyledeskundige, Baan Lifestyledeskundige, Lifestyledeskundige Worden, Functie-eisen Lifestyledeskundige, Verantwoordelijkheden Lifestyledeskundige, Functieprofiel Lifestyledeskundige, Wat doet een Lifestyledeskundige, Werken als Lifestyledeskundige.

Lifestyledeskundige worden: Opleiding tot lifestyledeskundige

Er is niet één bepaalde opleiding tot Lifestyledeskundige. Het ligt er ook in welke richting je je wilt specialiseren, zoals beweging, voeding, vrijetijdsbesteding of mode. Opleidingen die dan voor de hand liggen zijn respectievelijk HBO Sport en Beweging, HBO Voeding en Diëtetiek, HBO Vrijetijdsmanagement en MBO Mode & Maatkleding. Daarna kun je je specialiseren tot Lifestyledeskundige door een bepaalde richting te kiezen of cursussen te volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Lifestyledeskundige, Lifestyledeskundige Worden, Opleidingsniveau Lifestyledeskundige, Scholing Lifestyledeskundige, Studie Lifestyledeskundige, Bijscholing Lifestyledeskundige, Omscholing Lifestyledeskundige.

Organisaties waar een lifestyledeskundige doorgaans werkzaam is

Een Lifestyledeskundige is werkzaam in de profitsector. Hij werkt voor zichzelf, bij een (kleding-, woon-, etc) winkel of bijvoorbeeld bij de televisie of een tijdschrift. Ook kan hij aan de slag bij een marketingbedrijf, omdat hij als geen ander op de hoogte is van ontwikkelingen in de maatschappij betreffende mode, vrijetijdsbesteding, geloof enzovoort.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Lifestyledeskundige, Lifestyledeskundige Worden, Opleidingsniveau Lifestyledeskundige, Scholing Lifestyledeskundige, Studie Lifestyledeskundige, Bijscholing Lifestyledeskundige, Omscholing Lifestyledeskundige.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden lifestyledeskundige

Hoeveel een Lifestyledeskundige verdient, is niet bekend. Het brutoloon per maand zal zo tussen de €700,- en €2100,- liggen. Het bedrag hangt onder meer af van leeftijd, ervaring en werkgever. Soms is een Lifestyledeskundige al werkzaam in bijvoorbeeld een kledingwinkel en volgt dan een cursus voor Lifestyledeskundige. Na afronding van deze cursus kan de Lifestyledeskundige een toeslag krijgen op zijn basissalaris.

Mensen vonden ons op: Salaris Lifestyledeskundige, Loon Lifestyledeskundige, Wat verdien je als Lifestyledeskundige, Salarisschaal Lifestyledeskundige, Salarisindicatie Lifestyledeskundige, Bonus Lifestyledeskundige, CAO Lifestyledeskundige, Brutoloon Lifestyledeskundige, Nettoloon Lifestyledeskundige, Vakantiedagen Lifestyledeskundige, Pensioen Lifestyledeskundige.

Competenties, skills & vaardigheden lifestyledeskundige

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Netwerken
 • Presenteren
 • Luisteren
Mensen vonden ons op: Kennis Lifestyledeskundige, Vaardigheden Lifestyledeskundige, Attitude Lifestyledeskundige, Kwalificaties Lifestyledeskundige, Competentieprofiel Lifestyledeskundige.

Boeken voor het beroep lifestyledeskundige

Wil je meer weten over het beroep lifestyledeskundige? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je lifestyledeskundige bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken lifestyledeskundige te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Lifestyledeskundige, Lifestyledeskundige ebooks, boek Lifestyledeskundige.

Persoonstypen lifestyledeskundige

Persoonstypen die goed passen bij een Lifestyledeskundige zijn Waarnemer en Gever.

Het is van belang dat een Lifestyledeskundige op de hoogte is van alle Lifestyledeskundigetyletrends. Hij kijkt dus goed om zich heen om trends te signaleren en zich daarin te verdiepen (Waarnemer).

Daarnaast wil een Lifestyledeskundige mensen helpen. Hij is dus behulpzaam en ondersteunend (Gever).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Lifestyledeskundige, Karakter Lifestyledeskundige.

Netwerk lifestyledeskundige

Een Lifestyledeskundige komt met allerlei mensen in contact. Denk bijvoorbeeld uit mensen uit de modewereld, maar ook aan mensen die zich bezighouden met interieurstyling of voeding bijvoorbeeld. Werkt de Lifestyledeskundige ook in een winkel, dan komt hij ook in aanraking met Verkoopmedewerkers en de Manager

Mensen vonden ons op: Collega’s Lifestyledeskundige, Medewerkers Lifestyledeskundige.

Is het beroep lifestyledeskundige iets voor jou?

Zou je graag lifestyledeskundige willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als lifestyledeskundige bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Lifestyledeskundige, beroepskeuzetest Lifestyledeskundige, beroep Lifestyledeskundige kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden lifestyledeskundige

Er zijn niet veel vacatures voor Lifestyledeskundigen. Wel zijn er genoeg vacatures voor verkoopmedewerkers in een winkel. De Lifestyledeskundige kan dan wellicht een cursus doen en zo toch de functie van Lifestyledeskundige bekleden. De kans om Lifestyledeskundige te worden voor televisieprogramma’s is klein.

Een Lifestyledeskundige kan bij goed functioneren leidinggevende taken of een eigen bedrijf oprichten.

Arbeidsmarktperspectief score lifestyledeskundige

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep lifestyledeskundige. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Lifestyledeskundige, Promotie mogelijkheden Lifestyledeskundige, Carriere Lifestyledeskundige.

Solliciteren op de functie lifestyledeskundige

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als lifestyledeskundige dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor lifestyledeskundige belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als lifestyledeskundige. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Lifestyledeskundige, CV Lifestyledeskundige, sollicitatie Lifestyledeskundige.

Interviews met lifestyledeskundige

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen lifestyledeskundige

Vacatures lifestyledeskundige

Op zoek naar een nieuwe baan als Lifestyledeskundige? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lifestyledeskundige. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Lifestyledeskundige is iemand die veel kennis heeft van en advies geeft over zaken als geloof, sport, voeding, mode, vrijetijdsbesteding of werkomgeving. Een Lifestyledeskundige heeft veel verstand van levensstijlen van diverse groepen mensen. Hij weet alles over onder meer mode-, woon- en bewegingstrends bij jongeren, maar ook die bij volwassenen en ouderen, mannen en vrouwen enzovoort.

Beoordeling Lifestyledeskundige

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Lifestyledeskundige' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Lifestyledeskundige

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep