U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Loadmaster Luchtmacht

Loadmaster Luchtmacht worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een loadmaster Luchtmacht? Lees de functieomschrijving.

De Onderofficier Loadmaster wordt werkzaam op een Cougar- of Chinook-helikopter of een Hercules C-130 vliegtuig. De Loadmaster draagt de verantwoordelijkheid over de planning en indeling van de 'lading' van het ruim of de lading onder de helikopter vóór de vluchten en over de lading zelf tijdens de vluchten. De taken waarvoor de helikopters en vliegtuigen worden ingezet zijn zeer uiteenlopend. Zo kan er sprake zijn van vrachtvervoer of troepentransport, maar er kunnen ook vluchtelingen en gewonden moeten worden verplaatst of zelfs branden worden geblust. De Loadmaster dient rekening te houden met de omstandigheden bij de planning van zijn werk.

Daarnaast is de Loadmaster onderdeel van het team dat ervoor zorgt dat de Luchtmacht haar werk kan doen. Hij moet dus in staat zijn om samen te werken. Om de taken zo adequaat mogelijk uit te voeren, worden Loadmasters vaak ingezet om zo veel ervaring op doen. Dit wordt versterkt door de trainingen.

Tijdens de vluchten is de Loadmaster verantwoordelijk voor de veiligheidsbriefing van de passagiers. Tevens controleert hij passagiers en lading. Bovendien blijft de Onderofficier Loadmaster in overleg met de Vliegers om hen van advies te voorzien op momenten dat het nodig is en moet hij enkele technische handelingen verrichten.

De Loadmaster dient zich, zoals alle militairen, representatief te gedragen, zowel in functie als daarbuiten. Door de grote verantwoordelijkheid die de Loadmaster draagt, dient er ook sprake te zijn van een professionele werkhouding. Tot slot moet de Loadmaster geen '9 tot 5' mentaliteit hebben, aangezien zijn/haar werkzaamheden op alle tijden, onder alle weersomstandigheden en over de gehele wereld plaats vinden.

Mensen vonden ons op: Job Loadmaster Luchtmacht, Baan Loadmaster Luchtmacht, Loadmaster Luchtmacht Worden, Functie-eisen Loadmaster Luchtmacht, Verantwoordelijkheden Loadmaster Luchtmacht, Functieprofiel Loadmaster Luchtmacht, Wat doet een Loadmaster Luchtmacht, Werken als Loadmaster Luchtmacht.

Loadmaster Luchtmacht worden: Opleiding tot loadmaster Luchtmacht

Om toegelaten te worden tot de opleiding tot Loadmaster aan de Koninklijke Militaire School Luchtmacht in Woensdrecht dient de toekomstige Loadmaster minimaal in het bezit te zijn van een VMBO-GL/TL diploma. Tevens is het mogelijk om met een vergelijkbaar buitenlands diploma met Nederlands en Engels of Nederlands als Tweede taal niveau-3 toegelaten te worden.

De gegadigde mag maximaal 29 jaar oud zijn op de dag dat de opleiding begint. In sommige gevallen is het echter mogelijk om boven deie leeftijd toegelaten te worden. Dit kan in overleg met de Luchtmacht.

De opleiding zelf bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt de Onderofficier Loadmaster in spé militair gevormd. In het tweede deel wordt de Loadmaster bekend gemaakt met de werkzaamheden van de onderofficier en in het laatste deel worden de vaktechnische Loadmaster praktijken duidelijk gemaakt.

Na afronding van de opleiding dient er minimaal een dienstverplichting van 4 jaar te worden afgerond.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Loadmaster Luchtmacht, Loadmaster Luchtmacht Worden, Opleidingsniveau Loadmaster Luchtmacht, Scholing Loadmaster Luchtmacht, Studie Loadmaster Luchtmacht, Bijscholing Loadmaster Luchtmacht, Omscholing Loadmaster Luchtmacht.

Organisaties waar een loadmaster Luchtmacht doorgaans werkzaam is

Na afronding van de opleiding tot Onderofficier Loadmaster wordt de Loadmaster werkzaam op een militaire luchthaven. Dit betekent dat hij/zij zal werken op basis Eindhoven of basis Gilze-Rijen. Beide bases zijn gelegen in Noord-Brabant.

De Loadmaster zal meegaan met vluchten naar allerlei locaties in binnen- en buitenland, bewoond en onbewoond gebied en zelfs in gebieden waar andere soorten van transport nauwelijks kunnen komen. De Loadmaster gaat dus veel zien van de wereld.

Daarnaast is het waarschijnlijk dat er deel wordt genomen aan uitzendingen. Momenteel zijn er Loadmasters werkzaam in Afghanistan.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Loadmaster Luchtmacht, Loadmaster Luchtmacht Worden, Opleidingsniveau Loadmaster Luchtmacht, Scholing Loadmaster Luchtmacht, Studie Loadmaster Luchtmacht, Bijscholing Loadmaster Luchtmacht, Omscholing Loadmaster Luchtmacht.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden loadmaster Luchtmacht

De Onderofficier Loadmaster krijgt direct na aanvang van de opleiding loon betaald. Bij het begin van de opleiding heeft de Loadmaster in spé nog een lage rang en krijgt hij/zij naar de huidige rang betaald. Naarmate de opleiding vordert, en naarmate er een hogere rang wordt behaald, stijgt het loon mee. Bij de bepaling van het loon kan rekening worden gehouden met ervaring en leeftijd. Het salaris ligt tussen de ca. €885 en €2866.

Bovenop het salaris worden toeslagen toegekend bij onregelmatige diensten (uitzendingen, oefeningen). Tevens worden je opleiding, uniform en studieboeken betaald. Daarnaast is er sprake van geregelde gezondheidszorg, een reis- en onkostenvergoedingsregeling en zijn er gratis te gebruiken sportfaciliteiten. Bovendien is er op kosten van de Luchtmacht na afronding van de opleiding tot Onderofficier Loadmaster een studie te volgen naar keuze. Na afronding van de opleiding kan tegen vergoeding gebruikt gemaakt worden van defensiefaciliteiten als de reistijd tussen huis en werk te lang is om dagelijks op en neer te reizen. Tot slot is er een ABP pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Loadmaster Luchtmacht, Loon Loadmaster Luchtmacht, Wat verdien je als Loadmaster Luchtmacht, Salarisschaal Loadmaster Luchtmacht, Salarisindicatie Loadmaster Luchtmacht, Bonus Loadmaster Luchtmacht, CAO Loadmaster Luchtmacht, Brutoloon Loadmaster Luchtmacht, Nettoloon Loadmaster Luchtmacht, Vakantiedagen Loadmaster Luchtmacht, Pensioen Loadmaster Luchtmacht.

Competenties, skills & vaardigheden loadmaster luchtmacht

 • Integriteit
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Discipline
 • Plannen en organiseren
 • Accuratesse
 • Resultaatgerichtheid
Mensen vonden ons op: Kennis Loadmaster Luchtmacht, Vaardigheden Loadmaster Luchtmacht, Attitude Loadmaster Luchtmacht, Kwalificaties Loadmaster Luchtmacht, Competentieprofiel Loadmaster Luchtmacht.

Boeken voor het beroep loadmaster luchtmacht

Wil je meer weten over het beroep loadmaster luchtmacht? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je loadmaster luchtmacht bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken loadmaster luchtmacht te komen.

Kroniek van de Koninklijke Luchtmacht | Rogier Koedijk

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789070024987 | 520 pagina's

Met de oprichting van de Luchtvaartafdeeling, als onderdeel van de Koninklijke Landmacht, wordt op 1 juli 1913 de kiem gelegd voor de Nederlandse militaire luchtvaart. De "aviatiek' staat dan nog in de kinderschoenen, maar al snel is het luchtwapen niet m...

3 Wespennest leeuwarden | Ab A. Jansen

De geschiedenis van de strijd van de Duitse nachtjagers en geallieerde luchtmachten boven Noord-Ned. in de Jaren 1940-45. Deel III. De ondergang - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789060450178 | 365 pagina's

Hebben we in de vorige twee delen van dit werk bij voortduring gelezen over de grote successen van de Duitse nachtjagers en het tragische lot dat zovele geallieerde bommenwerpers boven ons land trof, dit deel verhaalt van de laatste successen van de Leeuw...

Het luchtmacht boek | Henk Kauffman

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789066304628 | 384 pagina's

De Koninklijke Luchtmacht, waarvan de geschiedenis al honderd jaar teruggaat, staat voor snelheid, wendbaarheid en moderne techniek. Mede daarom oefent de militaire luchtvaart vanouds een grote aantrekkingskracht uit op fotografen die deze dynamiek in bee...

Mensen vonden ons op: boeken voor Loadmaster Luchtmacht, Loadmaster Luchtmacht ebooks, boek Loadmaster Luchtmacht.

Persoonstypen loadmaster Luchtmacht

De Loadmaster is energiek, loyaal, toegewijd en vol zelfvertrouwen. Het maakt niet uit wanneer hij er moet staan; hij staat er (Baas). Daarnaast is hij volhardend, betrouwbaar en scherpzinnig. Hij houdt het overzicht zonder aandacht voor details te verliezen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Loadmaster Luchtmacht, Karakter Loadmaster Luchtmacht.

Netwerk loadmaster Luchtmacht

Binnen de Luchtmacht werkt de Loadmaster aan boord van een vliegtuig of helikopter of op de grond om de volgende lading te organiseren en plannen. Aan boord van vliegtuigen en helikopters deelt hij de passagiers mee hoe de procedures in elkaar zitten. In dit opzicht is hij de equivalent van de burgerluchtvaart 'purser'. Daarnaast adviseert hij de Vliegers en begeleidt hij passagiers (bijvoorbeeld parachutisten op weg naar hun 'dropzone' of militairen van de ene naar de andere basis.)

De Loadmaster komt nauwelijks in contact met 'de burger' of met 'de vijand'.  De enige burgers waar hij/zij mee in contact komt, zijn de passagiers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Loadmaster Luchtmacht, Medewerkers Loadmaster Luchtmacht.

Is het beroep loadmaster Luchtmacht iets voor jou?

Zou je graag loadmaster Luchtmacht willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als loadmaster Luchtmacht bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Loadmaster Luchtmacht, beroepskeuzetest Loadmaster Luchtmacht, beroep Loadmaster Luchtmacht kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden loadmaster Luchtmacht

Binnen de Luchtmacht kan bijgetekend worden voor dezelfde functie als Loadmaster na positieve afronding van een diensttijd. Daarnaast is het mogelijk om een andere functie te gaan bekleden binnen de Luchtmacht of binnen Defensie.

Buiten de Luchtmacht kan een Loadmaster werkzaam worden binnen de burgerluchtvaart, binnen het middenkader van het bedrijfsleven of bij een overheidsinstantie.

Vanaf de afronding van de opleiding tot Onderofficier Loadmaster, kan de Loadmaster studeren op kosten van de Luchtmacht om zichzelf te ontplooien. Deze studie kan gericht zijn op zijn carrière binnen Defensie, maar ook op een mogelijke carrière daarbuiten.

Momenteel heeft de Luchtmacht geen vacatures open staan voor Loadmaster. Het is mogelijk persoonlijke gegevens achter te laten bij de Luchtmacht, zodat je informatie krijgt op het moment dat er wel een vacature vrij komt. Wel is het zo dat Defensie de komende jaren moet gaan bezuinigen, maar Loadmasters blijven nodig binnen de Luchtmacht.

Arbeidsmarktperspectief score loadmaster Luchtmacht

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep loadmaster Luchtmacht. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Loadmaster Luchtmacht, Promotie mogelijkheden Loadmaster Luchtmacht, Carriere Loadmaster Luchtmacht.

Solliciteren op de functie loadmaster Luchtmacht

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als loadmaster Luchtmacht dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor loadmaster Luchtmacht belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als loadmaster Luchtmacht. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Loadmaster Luchtmacht, CV Loadmaster Luchtmacht, sollicitatie Loadmaster Luchtmacht.

Interviews met loadmaster Luchtmacht

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen loadmaster Luchtmacht

Vacatures loadmaster luchtmacht

Op zoek naar een nieuwe baan als Loadmaster Luchtmacht? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Loadmaster Luchtmacht. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Onderofficier Loadmaster wordt werkzaam op een Cougar- of Chinook-helikopter of een Hercules C-130 vliegtuig. De Loadmaster draagt de verantwoordelijkheid over de planning en indeling van de 'lading' van het ruim of de lading onder de helikopter vóór de vluchten en over de lading zelf tijdens de vluchten. De taken waarvoor de helikopters en vliegtuigen worden ingezet zijn zeer uiteenlopend.

Beoordeling Loadmaster Luchtmacht

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Loadmaster Luchtmacht' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Loadmaster Luchtmacht

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

vraagje er staat niet tussen hoeveel je al krijgt in je opleiding.

Door: jaccob

In de opleiding ongeveer 1000 netto. Na de Opleiding tussen de 1800 en 2800 netto. Dit is inclusief vlieggeld...

Door: Mickey

Ik ben Mathijs Smid, kom uit Hoogeveen en ik heb de middelbare school afgerond met niveau GL/TL. Ik doe nu de opleiding Manager Transport en Logistiek niveau 4. Ik zit in het 1e jaar en deze opleiding duurt 4 jaar. Ik zou graag nadat ik deze MBO opleiding heb afgerond aan de slag willen gaan als Loadmaster bij de luchtmacht. Al jaren zit er aan te denken om dit te mogen worden en daarom heb ik ook eerst voor een logistieke opleiding gekozen. Ik heb al wat werkervaring in een supermarkt maar het zou me super lijken om aan de slag te mogen gaan als loadmaster. Het probleem is dat er geen vacatures zijn en er heel veel mensen zijn die dit beroep willen doen maar ik solliciteer toch maar even, wat ik vorig jaar ook al heb gedaan bij de luchtmacht maar er geen mensen nodig waren.

Door: Mathijs Smid

Reageer op dit beroep