U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Locatiedirecteur

Locatiedirecteur worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een locatiedirecteur ? Lees de functieomschrijving.

Een Locatiedirecteur werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs waar het onderwijs georganiseerd is in sectoren (VMBO, basisvorming, Tweede Fase). Deze zijn als geheel of in delen verspreid over verschillende locaties. Een Locatiedirecteur heeft dan ook de gedeelde verantwoordelijkheid voor een hele of de volledige verantwoordelijkheid voor een deel van de sector.

De Locatiedirecteur coördineert de invulling en uitvoering van het locatiebeleid, draagt bij aan de ontwikkeling van onderwijsbeleid op het gebied van zijn sector(en) en het centrale beleid van de instelling en geeft leiding aan zijn locatie. Meer specifiek behoren tot zijn taken onder andere: het stimuleren van (bij)scholing voor docenten, het ontwikkelen van beleidsvoorstellen, het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken, het adviseren van de directie op allerhande beleidsterreinen (p&o, communicatie), het bewaken van de identiteit van de locatie (cultureel) en het behartigen van locatiebelangen op instellingsniveau.

De ruimte die een Locatiedirecteur heeft voor individuele invulling van functie en locatiebeleid varieert. Dit bepaalt in combinatie met de mate waarin de Locatiedirecteur bijdraagt aan de ontwikkeling van instellingsbeleid  het niveau van zijn functie. Hij maakt samen met andere Locatiedirecteuren en de centrale directie deel uit van het centraal managementteam van de instelling.

 

(FUWA-VO)

Mensen vonden ons op: Job Locatiedirecteur , Baan Locatiedirecteur , Locatiedirecteur Worden, Functie-eisen Locatiedirecteur , Verantwoordelijkheden Locatiedirecteur , Functieprofiel Locatiedirecteur , Wat doet een Locatiedirecteur , Werken als Locatiedirecteur .

Locatiedirecteur worden: Opleiding tot locatiedirecteur

In een enkel geval is een HBO opleiding voldoende, maar meestal wordt er academisch werk- en denkniveau gevraagd. Daarnaast is (leidinggevende) ervaring in het onderwijs noodzakelijk.

Een Locatiedirecteur heeft dus meestal een academische opleiding gevolgd en daarna een eerstegraads lesbevoegdheid gehaald.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Locatiedirecteur , Locatiedirecteur Worden, Opleidingsniveau Locatiedirecteur , Scholing Locatiedirecteur , Studie Locatiedirecteur , Bijscholing Locatiedirecteur , Omscholing Locatiedirecteur .

Organisaties waar een locatiedirecteur doorgaans werkzaam is

De Locatiedirecteur werkt in het voortgezet onderwijs. Onderwijs valt onder de publieke en dus non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Locatiedirecteur , Locatiedirecteur Worden, Opleidingsniveau Locatiedirecteur , Scholing Locatiedirecteur , Studie Locatiedirecteur , Bijscholing Locatiedirecteur , Omscholing Locatiedirecteur .

Salaris en Arbeidsvoorwaarden locatiedirecteur

Een Locatiedirecteur wordt ingeschaald in schaal 12, wat hem bruto tussen de €3084 en €4817 per maand oplevert. Verder zijn in het onderwijs gunstige voorwaarden rond ouderschapsverlof en parttime werken van toepassing, evenals uitgebreide (bij)scholingsmogelijkheden. Ook worden er diverse toelagen uitgekeerd, zoals een eindejaarsuitkering en vakantietoeslag.

 

Scholen vullen af en toe zelf een functie in, waardoor de term locatiedirecteur ook opgaat voor de functie van 'lid centrale directie' van een brede school. Deze zit in schaal 14.

Mensen vonden ons op: Salaris Locatiedirecteur , Loon Locatiedirecteur , Wat verdien je als Locatiedirecteur , Salarisschaal Locatiedirecteur , Salarisindicatie Locatiedirecteur , Bonus Locatiedirecteur , CAO Locatiedirecteur , Brutoloon Locatiedirecteur , Nettoloon Locatiedirecteur , Vakantiedagen Locatiedirecteur , Pensioen Locatiedirecteur .

Competenties, skills & vaardigheden locatiedirecteur

 • Samenwerken
 • Organiseren
 • Motiveren
 • Leiderschap
 • Visie
 • Communicatief vaardig
 • Inzicht in groepsprocessen
 • Uitdrukkingsvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Locatiedirecteur , Vaardigheden Locatiedirecteur , Attitude Locatiedirecteur , Kwalificaties Locatiedirecteur , Competentieprofiel Locatiedirecteur .

Boeken voor het beroep locatiedirecteur

Wil je meer weten over het beroep locatiedirecteur ? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je locatiedirecteur bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken locatiedirecteur te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Locatiedirecteur , Locatiedirecteur ebooks, boek Locatiedirecteur .

Persoonstypen locatiedirecteur

De Locatiedirecteur kan goed met mensen overweg. Hij heeft een natuurlijke hang naar motiveren en stimuleren en weet mensen aan zich te binden. Hij is overtuigend, een voorbeeld voor anderen, werkt doelgericht en heeft ideëen over zijn vakgebied (Succesvolle werker). Ook is hij idealistisch en streeft hij naar vooruitgang. Hij is kritisch en heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Hij werkt gestructureerd en georganiseerd en stelt hoge eisen aan zichzelf en zijn omgeving (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Locatiedirecteur , Karakter Locatiedirecteur .

Netwerk locatiedirecteur

De Locatiedirecteur krijgt als lid van het centraal managementteam te maken met de centrale directie en andere locatiedirecteuren. Op zijn locatie geeft hij leiding aan docenten, teamleiders en onderwijsondersteunend personeel. Incidenteel heeft hij contact met leerlingen en ouders.

Mensen vonden ons op: Collega’s Locatiedirecteur , Medewerkers Locatiedirecteur .

Is het beroep locatiedirecteur iets voor jou?

Zou je graag locatiedirecteur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als locatiedirecteur bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Locatiedirecteur , beroepskeuzetest Locatiedirecteur , beroep Locatiedirecteur kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden locatiedirecteur

De Locatiedirecteur is naar alle waarschijnlijkheid als docent het onderwijs binnengekomen. Voor deze functie bestaat nog altijd een tekort, al neemt het aantal vacatures af. In 2009 was er sprake van een overschot aan directiefuncties in het onderwijs.

Doorgroeimogelijkheden zijn er op leidinggevend gebied naar Locatiedirecteur in een hogere schaal (met uitbreiding van ruimte voor eigen beleid), sectordirecteur/locatiedirecteur (verantwoordelijkheid voor een hele sector), of hoger de managementladder op, naar de centrale directie.

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Locatiedirecteur , Promotie mogelijkheden Locatiedirecteur , Carriere Locatiedirecteur .

Solliciteren op de functie locatiedirecteur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als locatiedirecteur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor locatiedirecteur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als locatiedirecteur . Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Locatiedirecteur , CV Locatiedirecteur , sollicitatie Locatiedirecteur .

Interviews met locatiedirecteur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen locatiedirecteur

 • Sectordirecteur

Vacatures locatiedirecteur

Op zoek naar een nieuwe baan als Locatiedirecteur ? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Locatiedirecteur . Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Locatiedirecteur werkt bij een instelling voor voortgezet onderwijs waar het onderwijs georganiseerd is in sectoren (VMBO, basisvorming, Tweede Fase). Deze zijn als geheel of in delen verspreid over verschillende locaties. Een Locatiedirecteur heeft dan ook de gedeelde verantwoordelijkheid voor een hele of de volledige verantwoordelijkheid voor een deel van de sector.

Beoordeling Locatiedirecteur

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Locatiedirecteur ' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Locatiedirecteur

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep