U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Logistiek Medewerker

Logistiek Medewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een logistiek Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Een Logistiek Medewerker werkt in (grote) magazijnen, loodsen of distributiecentra van bijvoorbeeld groothandels, transportbedrijven of productiebedrijven. Hij draagt bij aan het goede verloop van de goederenstroom, van inname  tot verwerking en uiteindelijk de verzending. De Logistiek Medewerker is een uitvoerende kracht.

Tot zijn takenpakket behoren (o.a.) het lossen en opslaan van goederen, het verzamelen van goederen die verzonden moeten worden, stickeren en eventueel verpakken, orders verzamelen, goederen verzendklaar maken en laden en het controleren van de inventaris. Hij is vooral fysiek bezig, maar kan ook wat administratieve taken uitvoeren, bijvoorbeeld de verwerking van ontvangen goederen. Hierbij werkt hij met computers. In grote magazijnen zal de Logistiek Medewerker gebruik maken van steekwagens of heftrucks. Hij kan met de meest uiteenlopende producten in aanraking komen en zal soms op de hoogte moeten zijn van veiligheidsvoorschriften. Hij heeft een verantwoordelijke functie.

Mensen vonden ons op: Job Logistiek Medewerker, Baan Logistiek Medewerker, Logistiek Medewerker Worden, Functie-eisen Logistiek Medewerker, Verantwoordelijkheden Logistiek Medewerker, Functieprofiel Logistiek Medewerker, Wat doet een Logistiek Medewerker, Werken als Logistiek Medewerker.

Logistiek Medewerker worden: Opleiding tot logistiek Medewerker

De gevraagde opleiding varieert. Soms is een Havo- of VWO-diploma voldoende. Uitzendbureaus vragen soms alleen maar kennis van de Nederlandse taal.

Er zijn echter op MBO niveau ook opleidingsmogelijkheden.

Het CBR biedt de mogelijkheid om een CCV-diploma te halen voor logistiek medewerker.

Op ROC's is het mogelijk een opleiding te volgen voor Assistent Logistiek Medewerker. Dit is een opleiding op MBO niveau 1 die in de vorm van beroepsbegeleidende leerweg wordt aangeboden. Iemand leert en werkt dan tegelijkertijd. Een andere beroepsbegeleidende leerweg is de opleiding voor Logistiek Medewerker (MBO niveau 2). De Logistiek Medewerker kan zich ook specialiseren en de opleidingen Logistiek Medewerker (Groothandel) of Logistiek Medewerker (Versindustrie) doen. Hierna kan iemand ook nog de opleiding tot Logistiek Teamleider (MBO niveau 3) volgen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Logistiek Medewerker, Logistiek Medewerker Worden, Opleidingsniveau Logistiek Medewerker, Scholing Logistiek Medewerker, Studie Logistiek Medewerker, Bijscholing Logistiek Medewerker, Omscholing Logistiek Medewerker.

Organisaties waar een logistiek Medewerker doorgaans werkzaam is

De Logistiek Medewerker werkt in magazijnen van groothandels, productiebedrijven of transportbedrijven.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Logistiek Medewerker, Logistiek Medewerker Worden, Opleidingsniveau Logistiek Medewerker, Scholing Logistiek Medewerker, Studie Logistiek Medewerker, Bijscholing Logistiek Medewerker, Omscholing Logistiek Medewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden logistiek Medewerker

Het salaris van de Logistiek Medewerker is afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring. Een Assistent Logistiek Medeweker verdient ruwweg tussen de €1350 en €1800 bruto per maand. Het bedrijf Corus biedt leerwerkplekken aan met een bruto startsalaris van maximaal €1459 per maand. Het bruto maandsalaris kan oplopen tot ongeveer €2200. Secundaire arbeidsvoorwaarden zijn afhankelijk van het bedrijf waar de Logistiek Medewerker komt te werken. 

Mensen vonden ons op: Salaris Logistiek Medewerker, Loon Logistiek Medewerker, Wat verdien je als Logistiek Medewerker, Salarisschaal Logistiek Medewerker, Salarisindicatie Logistiek Medewerker, Bonus Logistiek Medewerker, CAO Logistiek Medewerker, Brutoloon Logistiek Medewerker, Nettoloon Logistiek Medewerker, Vakantiedagen Logistiek Medewerker, Pensioen Logistiek Medewerker.

Competenties, skills & vaardigheden logistiek medewerker

 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Accuratesse
Mensen vonden ons op: Kennis Logistiek Medewerker, Vaardigheden Logistiek Medewerker, Attitude Logistiek Medewerker, Kwalificaties Logistiek Medewerker, Competentieprofiel Logistiek Medewerker.

Boeken voor het beroep logistiek medewerker

Wil je meer weten over het beroep logistiek medewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je logistiek medewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken logistiek medewerker te komen.

Kerntaak 1 Ontvangen en opslaan van goederen Logistiek medewerker Opdrachten en theorie | Perspectief

Nederlands | Druk: 1 | Losbladig | 9789059755956 | 999 pagina's

Kerntaak 1 Ontvangen en opslaan van goederen Logistiek medewerker Opdrachten en theorie is een boek van Perspectief...

Mensen vonden ons op: boeken voor Logistiek Medewerker, Logistiek Medewerker ebooks, boek Logistiek Medewerker.

Persoonstypen logistiek Medewerker

De Logistiek Medewerker is nauwkeurig, werkt gestructureerd en gedisciplineerd en neemt zijn werk serieus. Hij is een doener en een harde werker (Perfectionist). Hoewel hij ook goed zelfstandig kan werken is hij een echte teamspeler, die een behulpzame houding heeft, naar klant en collega. Hij heeft graag duidelijkheid over zijn taken, is betrouwbaar en loyaal aan collega's (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Logistiek Medewerker, Karakter Logistiek Medewerker.

Netwerk logistiek Medewerker

De contacten van de Logistiek Medewerker beperken zich tot de mensen in het magazijn. Hij zal te maken hebben met leveranciers en afnemers van goederen, met een logistiek teamleider die leiding geeft en andere Logistiek Medewerkers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Logistiek Medewerker, Medewerkers Logistiek Medewerker.

Is het beroep logistiek Medewerker iets voor jou?

Zou je graag logistiek Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als logistiek Medewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Logistiek Medewerker, beroepskeuzetest Logistiek Medewerker, beroep Logistiek Medewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden logistiek Medewerker

Er is voldoende werk in de sector. Er zijn ook goede doorgroeimogelijkheden, voornamelijk door verdere scholing in de richting Logistiek; van Assistent Logistiek Medewerker naar Logistiek Medewerker en van daar nog weer naar Teamleider. Ook op de werkvloer zal er de mogelijkheid tot doorgroeien zijn, door bijvoorbeeld meer administratieve taken uit te voeren. Een baan krijgen is goed te doen, want er zijn veel vacatures logistiek medewerker te vinden.

Arbeidsmarktperspectief score logistiek Medewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep logistiek Medewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Logistiek Medewerker, Promotie mogelijkheden Logistiek Medewerker, Carriere Logistiek Medewerker.

Solliciteren op de functie logistiek Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als logistiek Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor logistiek Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als logistiek Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Logistiek Medewerker, CV Logistiek Medewerker, sollicitatie Logistiek Medewerker.

Interviews met logistiek Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen logistiek Medewerker

Vacatures logistiek medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Logistiek Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Logistiek Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Logistiek Medewerker werkt in (grote) magazijnen, loodsen of distributiecentra van bijvoorbeeld groothandels, transportbedrijven of productiebedrijven. Hij draagt bij aan het goede verloop van de goederenstroom, van inname  tot verwerking en uiteindelijk de verzending. De Logistiek Medewerker is een uitvoerende kracht.

Beoordeling Logistiek Medewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Logistiek Medewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Logistiek Medewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Beste,

Mijn naam is Fabio Salva en ik ben opzoek naar een leerwerkplek, voor aankomende schooljaar, de leerwerk  begin in september 2015. en beëindig in juli 2016.

Certificaat van heftruck heb ik al.

Ik heb al ook ervaring in met werken bij een magazijn.

De leerwerkplek is voor 4 dagen in de week, 8/9uur per dag, en ben ook beschikbaar in de weekends.

hoop dat ik u genoeg heb geinformeerd.

met vriendelijk groet,

Fabio Salva

email: fabiosalva8@hotmail.com

nummer: 0622344778

Door: Fabio Salva

Hallo Fabia,kijk eens op de site van de Nationale Vacaturebank,daar vindt je vast bedrijven die logistieke medewerkers nodig hebben en misschien jou een kans willen geven om aan je schoolpodracht te voldoen.Sucses

Door: Max

Reageer op dit beroep