U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Lokettist

Lokettist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een lokettist? Lees de functieomschrijving.

Een lokettist is iemand die een loket bemand. Dit kan gaan om allerlei soorten loketten, bijvoorbeeld een grenswisselkantoorloket, een gemeenteloket, een loket voor toeristeninformatie bij toeristische attracties en ga zo maar door.

De werkzaamheden van de lokettist bestaan in principe uit het verstrekken van informatie en/of het verkopen van producten of diensten en/of het verrichten van administratieve taken en/of doorverwijzen. Het is belangrijk dat de lokketist vriendelijk overkomt, overzichtelijk kan werken en een bepaalde mate van zelfstandigheid heeft. Verder is het werk niet in het bijzonder veeleisend.

Mensen vonden ons op: Job Lokettist, Baan Lokettist, Lokettist Worden, Functie-eisen Lokettist, Verantwoordelijkheden Lokettist, Functieprofiel Lokettist, Wat doet een Lokettist, Werken als Lokettist.

Lokettist worden: Opleiding tot lokettist

Voor het beroep van lokettist is in principe geen opleiding nodig. Bepaalde werkgevers zoals een gemeente kunnen ervoor kiezen op een bepaald loket iemand neer te zetten met een bepaalde opleiding (mbo, hbo, enz.) omdat het werk bepaalde kennis of vaardigheden vereist. Ook zullen veel werkgevers trainingen geven op gebieden van bijvoorbeeld klantvriendelijkheid.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Lokettist, Lokettist Worden, Opleidingsniveau Lokettist, Scholing Lokettist, Studie Lokettist, Bijscholing Lokettist, Omscholing Lokettist.

Organisaties waar een lokettist doorgaans werkzaam is

Lokettisten kunnen werken voor allerlei soorten bedrijven en overheidsinstellingen. Overal waar er loketten zijn, kort gezegd. Profit en non-profit dus.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Lokettist, Lokettist Worden, Opleidingsniveau Lokettist, Scholing Lokettist, Studie Lokettist, Bijscholing Lokettist, Omscholing Lokettist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden lokettist

Het maandsalaris van een lokettist kan uiteenlopen van rond de 1400 euro per maand tot en met ruim 2500 euro per maand. Het precieze salaris is afhankelijk van de werkzaamheden en de daarvoor vereiste kennis en vaardigheden. Indirect heeft dit dus ook met opleiding te maken.

Mensen vonden ons op: Salaris Lokettist, Loon Lokettist, Wat verdien je als Lokettist, Salarisschaal Lokettist, Salarisindicatie Lokettist, Bonus Lokettist, CAO Lokettist, Brutoloon Lokettist, Nettoloon Lokettist, Vakantiedagen Lokettist, Pensioen Lokettist.

Competenties, skills & vaardigheden lokettist

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Accuratesse
 • Luisteren
 • Klantvriendelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Lokettist, Vaardigheden Lokettist, Attitude Lokettist, Kwalificaties Lokettist, Competentieprofiel Lokettist.

Boeken voor het beroep lokettist

Wil je meer weten over het beroep lokettist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je lokettist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken lokettist te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Lokettist, Lokettist ebooks, boek Lokettist.

Persoonstypen lokettist

De lokettist dient in de eerste plaats vriendelijk over te komen. Daarnaast moet hij of zij efficient kunnen werken en ook bij moeilijkere klanten/bezoekers geduldig en behulpzaam kunnen blijven. Hoewel dit overeenkomt met meerdere persoonstypen is het persoonstype Succesvolle werker het meest van toepassing.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Lokettist, Karakter Lokettist.

Netwerk lokettist

De lokettist heeft geen te specificeren netwerk. Naast andere lokettisten/servicemedewerkers hangt dit netwerk volledig af van het type werkgever.

Mensen vonden ons op: Collega’s Lokettist, Medewerkers Lokettist.

Is het beroep lokettist iets voor jou?

Zou je graag lokettist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als lokettist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Lokettist, beroepskeuzetest Lokettist, beroep Lokettist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden lokettist

Een zoekopdracht op ‘lokettist’ levert niet zo gek veel op qua vacatures, maar dat is zo doordat veel lokettisten onder verschillende functietitels werkzaam zijn, bijvoorbeeld ‘servicemedewerker’, ‘informatiemedewerker’, ‘medewerker informatieverstrekking’, ‘verkoopmedewerker’, enzovoorts. Het arbeidsmarktperspectief voor dergelijke functies is al beter. Doorgroeimogelijkheden zijn er voor lokettisten dan weer minder, alleen met een opleiding en elders opgedane ervaring zal een lokettist aanspraak kunnen maken op een andere functie binnen dezelfde branche.

Arbeidsmarktperspectief score lokettist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep lokettist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Lokettist, Promotie mogelijkheden Lokettist, Carriere Lokettist.

Solliciteren op de functie lokettist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als lokettist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor lokettist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als lokettist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Lokettist, CV Lokettist, sollicitatie Lokettist.

Interviews met lokettist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen lokettist

 • Servicemedewerker
 • Informatiemedewerker
 • Medewerker informatiebalie

Vacatures lokettist

Op zoek naar een nieuwe baan als Lokettist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Lokettist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een lokettist is iemand die een loket bemand. Dit kan gaan om allerlei soorten loketten, bijvoorbeeld een grenswisselkantoorloket, een gemeenteloket, een loket voor toeristeninformatie bij toeristische attracties en ga zo maar door. De werkzaamheden van de lokettist bestaan in principe uit het verstrekken van informatie en/of het verkopen van producten of diensten en/of het verrichten van administratieve taken en/of doorverwijzen.

Beoordeling Lokettist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Lokettist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Lokettist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep