U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Luchtvaartdienstverlener

Luchtvaartdienstverlener worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een luchtvaartdienstverlener? Lees de functieomschrijving.

Een Luchtvaartdienstverlener verzorgt passagiers op luchthavens of in vliegtuigen.

Een Luchtvaartdienstverlener die ‘op de grond’ werkt, helpt passagiers met het inchecken, begeleidt de passagiers naar de gate, handelt de bagage af en verkoopt tickets.

Een Luchtvaartdienstverlener die in het vliegtuig werkt, verzorgt mensen tijdens de vlucht. Hij wijst de passagiers hun stoel, brengt tijdens de vlucht hapjes en drankjes rond en verkoopt tax-free artikelen. Ook lost hij problemen op. Zo weet hij hoe hij vervelende passagiers weer rustig krijgt. Ook demonstreert hij hoe de passagiers moeten handelen bij ernstige problemen met het vliegtuig. 

De Luchtvaartdienstverlener is behulpzaam en gastvrij. Hij doet zijn best om de reis van passagiers zo aangenaam mogelijk te maken.

Mensen vonden ons op: Job Luchtvaartdienstverlener, Baan Luchtvaartdienstverlener, Luchtvaartdienstverlener Worden, Functie-eisen Luchtvaartdienstverlener, Verantwoordelijkheden Luchtvaartdienstverlener, Functieprofiel Luchtvaartdienstverlener, Wat doet een Luchtvaartdienstverlener, Werken als Luchtvaartdienstverlener.

Luchtvaartdienstverlener worden: Opleiding tot luchtvaartdienstverlener

Om Luchtvaartdienstverlener te worden, moet de MBO-opleiding Luchtvaartdienstverlener gevolgd worden. Afhankelijk van de school duurt deze opleiding drie of vier jaar. De opleiding bestaat uit theoretische en praktijkgerichte vakken. Zo leert de leerling tijdens theoretische vakken bijvoorbeeld over verschillende luchtvaartmaatschappijen en tijdens praktijkgerichte vakken bijvoorbeeld over het inchecken van passagiers. Tijdens de opleiding moeten diverse stages gevolgd worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Luchtvaartdienstverlener, Luchtvaartdienstverlener Worden, Opleidingsniveau Luchtvaartdienstverlener, Scholing Luchtvaartdienstverlener, Studie Luchtvaartdienstverlener, Bijscholing Luchtvaartdienstverlener, Omscholing Luchtvaartdienstverlener.

Organisaties waar een luchtvaartdienstverlener doorgaans werkzaam is

Een Luchtvaartdienstverlener werkt in dienst van een luchtvaartmaatschappij of een luchthaven. Deze organisaties streven naar winst en dus is de Luchtvaartdienstverlener werkzaam in de profitsector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Luchtvaartdienstverlener, Luchtvaartdienstverlener Worden, Opleidingsniveau Luchtvaartdienstverlener, Scholing Luchtvaartdienstverlener, Studie Luchtvaartdienstverlener, Bijscholing Luchtvaartdienstverlener, Omscholing Luchtvaartdienstverlener.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden luchtvaartdienstverlener

Een Luchtvaartdienstverlener kan rekenen op zo’n €1700,- tot €3000,- bruto per maand. Het bedrag hangt onder andere af van de leeftijd en ervaring van de Luchtvaartdienstverlener.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden onder andere een onregelmatigheidstoeslag en een reiskostenvergoeding. Er kunnen ook andere secundaire arbeidsvoorwaarden gelden, zoals een dertiende maand. 

Mensen vonden ons op: Salaris Luchtvaartdienstverlener, Loon Luchtvaartdienstverlener, Wat verdien je als Luchtvaartdienstverlener, Salarisschaal Luchtvaartdienstverlener, Salarisindicatie Luchtvaartdienstverlener, Bonus Luchtvaartdienstverlener, CAO Luchtvaartdienstverlener, Brutoloon Luchtvaartdienstverlener, Nettoloon Luchtvaartdienstverlener, Vakantiedagen Luchtvaartdienstverlener, Pensioen Luchtvaartdienstverlener.

Competenties, skills & vaardigheden luchtvaartdienstverlener

 • Goed kunnen organiseren
 • Goed kunnen werken in teamverband
 • Stressbestendig
 • Representatief
 • Goede fysieke gezondheid
 • Vreemde talen kunnen spreken
 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Verantwoordelijk
 • Zelfstandig
Mensen vonden ons op: Kennis Luchtvaartdienstverlener, Vaardigheden Luchtvaartdienstverlener, Attitude Luchtvaartdienstverlener, Kwalificaties Luchtvaartdienstverlener, Competentieprofiel Luchtvaartdienstverlener.

Boeken voor het beroep luchtvaartdienstverlener

Wil je meer weten over het beroep luchtvaartdienstverlener? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je luchtvaartdienstverlener bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken luchtvaartdienstverlener te komen.

LVD BRA 1 / introductie luchtvaartdienstverlener | A. Ronhaar

luchtvaartdienstverlener - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789400201989

LVD BRA 1 / introductie luchtvaartdienstverlener 2e druk is een boek van A. Ronhaar uitgegeven bij Educatieve Uitgeversgroep B.V.. ISBN 9789400201989 LVD BRA 1 / introductie luchtvaartdienstverlener is een boek van A. Ronhaar...

LVD BRA 2 / 2 Culturele antropologie | J.J.A.W. Van Esch

luchtvaartdienstverlener - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789400201996

LVD BRA 2 / 2 Culturele antropologie is een boek van J.J.A.W. Van Esch...

LVD DUI 2 / Duits B1 niveau | D. van Leeuwen

luchtvaartdienstverlener - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789400202740

LVD DUI 2 / Duits B1 niveau is een boek van D. Van Leeuwen...

Mensen vonden ons op: boeken voor Luchtvaartdienstverlener, Luchtvaartdienstverlener ebooks, boek Luchtvaartdienstverlener.

Persoonstypen luchtvaartdienstverlener

Persoonstypen die passen bij een Luchtvaartdienstverlener zijn Gever en Succesvolle Werker.

Een Luchtvaartdienstverlener is behulpzaam en ondersteunend. Hij moet passagiers zo goed mogelijk willen en kunnen helpen (Gever).

Tevens is een Luchtvaartdienstverlener energiek, enthousiast en optimistisch. Hij moet problemen op kunnen lossen en dient dus oplossingsgericht en zelfverzekerd te zijn (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Luchtvaartdienstverlener, Karakter Luchtvaartdienstverlener.

Netwerk luchtvaartdienstverlener

Natuurlijk heeft een Luchtvaartdienstverlener veel contact met collega’s. Zij werken samen, verdelen taken en lossen samen problemen op. Een Luchtvaartdienstverlener krijgt leiding van een leidinggevende. Het spreekt voor zich dat hij ook veel in contact komt met Passagiers.

Mensen vonden ons op: Collega’s Luchtvaartdienstverlener, Medewerkers Luchtvaartdienstverlener.

Is het beroep luchtvaartdienstverlener iets voor jou?

Zou je graag luchtvaartdienstverlener willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als luchtvaartdienstverlener bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Luchtvaartdienstverlener, beroepskeuzetest Luchtvaartdienstverlener, beroep Luchtvaartdienstverlener kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden luchtvaartdienstverlener

Het aantal vacatures voor Luchtvaartdienstverleners is redelijk. In economisch slechte tijden zijn er meestal wel minder vacatures dan in economisch goede tijden.

Bij goed functioneren kan een Luchtvaardienstverlener leiding gaan geven. Zo kan hij doorgroeien naar Purser of leidinggevende op de grond. 

Arbeidsmarktperspectief score luchtvaartdienstverlener

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep luchtvaartdienstverlener. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Luchtvaartdienstverlener, Promotie mogelijkheden Luchtvaartdienstverlener, Carriere Luchtvaartdienstverlener.

Solliciteren op de functie luchtvaartdienstverlener

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als luchtvaartdienstverlener dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor luchtvaartdienstverlener belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als luchtvaartdienstverlener. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Luchtvaartdienstverlener, CV Luchtvaartdienstverlener, sollicitatie Luchtvaartdienstverlener.

Interviews met luchtvaartdienstverlener

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen luchtvaartdienstverlener

Vacatures luchtvaartdienstverlener

Op zoek naar een nieuwe baan als Luchtvaartdienstverlener? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Luchtvaartdienstverlener. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Luchtvaartdienstverlener verzorgt passagiers op luchthavens of in vliegtuigen. Een Luchtvaartdienstverlener die ‘op de grond’ werkt, helpt passagiers met het inchecken, begeleidt de passagiers naar de gate, handelt de bagage af en verkoopt tickets. Een Luchtvaartdienstverlener die in het vliegtuig werkt, verzorgt mensen tijdens de vlucht.

Beoordeling Luchtvaartdienstverlener

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Luchtvaartdienstverlener' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Luchtvaartdienstverlener

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep