U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Luchtvaarttechnicus

Luchtvaarttechnicus worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een luchtvaarttechnicus? Lees de functieomschrijving.

De Luchtvaarttechnicus zorgt ervoor dat machines, motoren en technische installaties in vliegtuigen tijdens de vlucht goed werken. De Luchtvaarttechnicus voert zelfstandig onderhoud uit aan vliegtuigen.  De Luchtvaarttechnicus kan onderhoud uitvoeren aan constructiedelen, zoals de motoren en het landingsgestel, maar ook aan elektrische installaties, zoals de communicatiesystemen.

Het werk van de Luchtvaarttechnicus is uitermate belangrijk en de Luchtvaarttechnicus heeft dan ook een baan met zeer veel verantwoordelijk. De constructiedelen en de elektrische installaties moeten perfect werken om de vluchten zo veilig te kunnen laten verlopen. Als dit niet het geval is, kan dit zeer grote gevolgen hebben. De Luchtvaarttechnicus is verantwoordelijk voor de veiligheid en de luchtwaardigheid van de vliegtuigen die de Luchtvaarttechnicus onderhoudt.  De Luchtvaarttechnicus moet dan ook over een groot verantwoordelijkheidsgevoel beschikken.

Daarnaast moet de Luchtvaarttechnicus vanzelfsprekend ook over een gedegen technisch inzicht beschikken. Vaak geeft de Luchtvaarttechnicus ook leiding aan een team van vliegtuigmonteurs. De Luchtvaarttechnicus moet dan ook goed mensen aan kunnen sturen en in teamverband kunnen werken.

Mensen vonden ons op: Job Luchtvaarttechnicus, Baan Luchtvaarttechnicus, Luchtvaarttechnicus Worden, Functie-eisen Luchtvaarttechnicus, Verantwoordelijkheden Luchtvaarttechnicus, Functieprofiel Luchtvaarttechnicus, Wat doet een Luchtvaarttechnicus, Werken als Luchtvaarttechnicus.

Luchtvaarttechnicus worden: Opleiding tot luchtvaarttechnicus

Om aan de slag te kunnen als Luchtvaarttechnicus moet een technische opleiding afgerond zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de HBO opleiding Luchtvaarttechnologie of aan de WO opleiding Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Luchtvaarttechnicus, Luchtvaarttechnicus Worden, Opleidingsniveau Luchtvaarttechnicus, Scholing Luchtvaarttechnicus, Studie Luchtvaarttechnicus, Bijscholing Luchtvaarttechnicus, Omscholing Luchtvaarttechnicus.

Organisaties waar een luchtvaarttechnicus doorgaans werkzaam is

De Luchtvaarttechnicus is in dienst van een luchtvaartmaatschappij of een vliegclub. Hier voert de Luchtvaarttechnicus onderhoudt uit aan de vliegtuigen. De Luchtvaarttechnicus werken zowel buiten op het vliegveld als in een hangar. De Luchtvaarttechnicus is werkzaam in de profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Luchtvaarttechnicus, Luchtvaarttechnicus Worden, Opleidingsniveau Luchtvaarttechnicus, Scholing Luchtvaarttechnicus, Studie Luchtvaarttechnicus, Bijscholing Luchtvaarttechnicus, Omscholing Luchtvaarttechnicus.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden luchtvaarttechnicus

Over het salaris van de Luchtvaarttechnicus is weinig bekend. 

Mensen vonden ons op: Salaris Luchtvaarttechnicus, Loon Luchtvaarttechnicus, Wat verdien je als Luchtvaarttechnicus, Salarisschaal Luchtvaarttechnicus, Salarisindicatie Luchtvaarttechnicus, Bonus Luchtvaarttechnicus, CAO Luchtvaarttechnicus, Brutoloon Luchtvaarttechnicus, Nettoloon Luchtvaarttechnicus, Vakantiedagen Luchtvaarttechnicus, Pensioen Luchtvaarttechnicus.

Competenties, skills & vaardigheden luchtvaarttechnicus

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Leiderschap
 • Accuratesse
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Luchtvaarttechnicus, Vaardigheden Luchtvaarttechnicus, Attitude Luchtvaarttechnicus, Kwalificaties Luchtvaarttechnicus, Competentieprofiel Luchtvaarttechnicus.

Boeken voor het beroep luchtvaarttechnicus

Wil je meer weten over het beroep luchtvaarttechnicus? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je luchtvaarttechnicus bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken luchtvaarttechnicus te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Luchtvaarttechnicus, Luchtvaarttechnicus ebooks, boek Luchtvaarttechnicus.

Persoonstypen luchtvaarttechnicus

De Luchtvaarttechnicus moet beschikken over een groot verantwoordelijkheidsgevoel. De Luchtvaarttechnicus moet goed leiding kunnen geven en mensen kunnen aansturen (Baas). Daarnaast moet de Luchtvaarttechnicus beschikken over een goed technisch inzicht en problemen goed op kunnen sporen en op kunnen lossen (Waarnemer). 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Luchtvaarttechnicus, Karakter Luchtvaarttechnicus.

Netwerk luchtvaarttechnicus

De Luchtvaarttechnicus stuurt vaak een team van vliegtuigmonteurs aan. Hierdoor heeft de Luchtvaarttechnicus veel contact met monteurs en andere Luchtvaarttechnici. Ook werkt de Luchtvaarttechnicus meestal voor een leidinggevende en heeft de Luchtvaarttechnicus te maken met bijvoorbeeld de piloot van een vliegtuig die problemen met het vliegtuig aan kan geven.

Mensen vonden ons op: Collega’s Luchtvaarttechnicus, Medewerkers Luchtvaarttechnicus.

Is het beroep luchtvaarttechnicus iets voor jou?

Zou je graag luchtvaarttechnicus willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als luchtvaarttechnicus bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Luchtvaarttechnicus, beroepskeuzetest Luchtvaarttechnicus, beroep Luchtvaarttechnicus kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden luchtvaarttechnicus

Er is voldoende vraag naar Luchtvaarttechnici. Het arbeidsmarktperspectief voor de Luchtvaarttechnicus is dan ook gunstig. Doorgroeimogelijkheden zijn soms ook aanwezig, denk hierbij aan het aansturen van een groter team.

Arbeidsmarktperspectief score luchtvaarttechnicus

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep luchtvaarttechnicus. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Luchtvaarttechnicus, Promotie mogelijkheden Luchtvaarttechnicus, Carriere Luchtvaarttechnicus.

Solliciteren op de functie luchtvaarttechnicus

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als luchtvaarttechnicus dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor luchtvaarttechnicus belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als luchtvaarttechnicus. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Luchtvaarttechnicus, CV Luchtvaarttechnicus, sollicitatie Luchtvaarttechnicus.

Interviews met luchtvaarttechnicus

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen luchtvaarttechnicus

Vacatures luchtvaarttechnicus

Op zoek naar een nieuwe baan als Luchtvaarttechnicus? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Luchtvaarttechnicus. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Luchtvaarttechnicus zorgt ervoor dat machines, motoren en technische installaties in vliegtuigen tijdens de vlucht goed werken. De Luchtvaarttechnicus voert zelfstandig onderhoud uit aan vliegtuigen.  De Luchtvaarttechnicus kan onderhoud uitvoeren aan constructiedelen, zoals de motoren en het landingsgestel, maar ook aan elektrische installaties, zoals de communicatiesystemen.

Beoordeling Luchtvaarttechnicus

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Luchtvaarttechnicus' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Luchtvaarttechnicus

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep