U bevindt zich hier: Home » Beroepen » MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

MBO/HBO docent kunstgeschiedenis worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een MBO/HBO docent kunstgeschiedenis? Lees de functieomschrijving.

De docent kunstgeschiedenis geeft les in het vak kunstgeschiedenis.

De docent kunstgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school in de richting kunst, kunst en cultuur, theatervormgeving of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent kunstgeschiedenis is zijn kennis en visie op het gebied van het vak kunstgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat ze dit kunnen gebruiken en kunnen meenemen in hun toekomstige beroep binnen de kunst/theaterwereld. De docent kunstgeschiedenis geeft onder andere lessen over de oorsprong van de verschillende vormen binnen de beeldende kunst, de ontwikkeling van de verschillende vormen en kunststromingen binnen de beeldende kunst en over de verschillende bekende beeldende kunstenaars en wat hun invloed is geweest op de hedendaagse kunst en de kunstgeschiedenis. De docent kunstgeschiedenis geeft theorieles en geeft zijn leerlingen/studenten na aanleiding van deze klassikale lessen opdrachten, toetsen, huiswerk en tentamens die hij vervolgens nakijkt, met de leerlingen/studenten bespreekt en waar nodig becijfert. Na aanleiding van al deze resultaten kijkt de docent kunstgeschiedenis naar de studieontwikkeling en studievoortgang van zijn leerlingen/studenten, houdt deze nauwgezet bij en gaat waar nodig met de leerlingen/studenten om de tafel om te kijken wat er beter kan en hoe hij daarbij kan helpen.

De docent kunstgeschiedenis heeft verstand van het vak kunstgeschiedenis en weet zijn kennis en visie op een interessante, leuke en educatieve manier op zijn leerlingen/studenten over te brengen. Daarnaast durft hij streng op te treden wanneer een leerling/student zich vervelend gedraagt om ten alle tijde de orde in de klas te bewaren en/of herstellen. De docent kunstgeschiedenis geeft klassikaal les en kan hierbij gebruik maken van een powerpoint. Ook kan de docent kunstgeschiedenis zijn leerlingen/studenten meenemen naar een museum om ze daar les te geven en ze de verschillende soorten beeldende kunst en de ontwikkeling hierin te laten zien en hierover te vertellen.

Naast zijn werkzaamheden in de klas is de docent kunstgeschiedenis ook aanwezig tijdens ouderavonden (om met de ouders van leerlingen/studenten de studieontwikkeling en studievoortgang van hun kind te bespreken) en bij vergaderingen met collega's (waar hij de opleiding en de school bespreekt en kijkt naar verbeterpunten en daarnaast de leerlingen/studenten bespreekt).

Mensen vonden ons op: Job MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Baan MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, MBO/HBO docent kunstgeschiedenis Worden, Functie-eisen MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Verantwoordelijkheden MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Functieprofiel MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Wat doet een MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Werken als MBO/HBO docent kunstgeschiedenis.

MBO/HBO docent kunstgeschiedenis worden: Opleiding tot MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

De docent kunstgeschiedenis heeft een opleiding op de kunstacademie gevolgd (of een andere soortgelijke kunstopleiding gevolgd) (HBO, vierjarig) en daarna eventueel een onderwijsbevoegdheid behaald of heeft de opleiding ''Kunstgeschiedenis'' gevolgd (WO, vierjarig) en is daarna les gaan geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, MBO/HBO docent kunstgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Scholing MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Studie MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Bijscholing MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Omscholing MBO/HBO docent kunstgeschiedenis.

Organisaties waar een MBO/HBO docent kunstgeschiedenis doorgaans werkzaam is

De docent kunstgeschiedenis werkt op een MBO of HBO opleiding op een school.

Mensen vonden ons op: Studeren voor MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, MBO/HBO docent kunstgeschiedenis Worden, Opleidingsniveau MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Scholing MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Studie MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Bijscholing MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Omscholing MBO/HBO docent kunstgeschiedenis.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

De docent kunstgeschiedenis verdient tussen de €1500,- en €2000,- bruto per maand, afhankelijk van het aantal jaren werkervaring en de school waar hij werkzaam is.

Mensen vonden ons op: Salaris MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Loon MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Wat verdien je als MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Salarisschaal MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Salarisindicatie MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Bonus MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, CAO MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Brutoloon MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Nettoloon MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Vakantiedagen MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Pensioen MBO/HBO docent kunstgeschiedenis.

Competenties, skills & vaardigheden mbo/hbo docent kunstgeschiedenis

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Kritisch
 • Motiveren
 • Omgaan met details
 • Initiatief ontplooien
 • Plannen en organiseren
 • Presenteren
 • Luisteren
 • Overtuigen
 • Verstand van kunstgeschiedenis
Mensen vonden ons op: Kennis MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Vaardigheden MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Attitude MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Kwalificaties MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Competentieprofiel MBO/HBO docent kunstgeschiedenis.

Boeken voor het beroep mbo/hbo docent kunstgeschiedenis

Wil je meer weten over het beroep mbo/hbo docent kunstgeschiedenis? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je mbo/hbo docent kunstgeschiedenis bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken mbo/hbo docent kunstgeschiedenis te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, MBO/HBO docent kunstgeschiedenis ebooks, boek MBO/HBO docent kunstgeschiedenis.

Persoonstypen MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

De docent kunstgeschiedenis is een waarnemer. Hij let goed op de studievoortgang en de studieontwikkeling van zijn leerlingen/studenten en kijkt naar hun inzet tijdens de klassikale lessen. Na aanleiding hiervan kan hij de leerlingen/studenten waar nodig extra tips, adviezen en individuele begeleiding bieden. Dit maakt de docent kunstgeschiedenis ook tot een gever. Hij biedt begeleiding en hulp aan en geeft daarnaast zijn kennis en visie op het gebied van het vak kunstgeschiedenis over op zijn leerlingen/studenten.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Karakter MBO/HBO docent kunstgeschiedenis.

Netwerk MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Het netwerk van de docent kunstgeschiedenis bestaat uit zijn collega's, de directeur van de school, zijn leerlingen/studenten, de ouders van leerlingen/studenten tijdens ouderavonden en mensen uit het vak die op school komen spreken.

Mensen vonden ons op: Collega’s MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Medewerkers MBO/HBO docent kunstgeschiedenis.

Is het beroep MBO/HBO docent kunstgeschiedenis iets voor jou?

Zou je graag MBO/HBO docent kunstgeschiedenis willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als MBO/HBO docent kunstgeschiedenis bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, beroepskeuzetest MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, beroep MBO/HBO docent kunstgeschiedenis kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Het arbeidsmarktperspectief voor de docent kunstgeschiedenis is vrij laag. Er is vrij weinig werkgelegenheid omdat het vak kunstgeschiedenis over het algemeen alleen op vrij specifieke en exacte opleidingen wordt gegeven. Wel kan de docent kunstgeschiedenis zich ook in andere (kunst)vakken specialiseren en hierin les gaan geven om de werkgelegenheid voor zichzelf te bevorderen.

Naast zijn werkzaamheden als docent kan de docent kunstgeschiedenis ook een andere rol binnen het onderwijs op zich nemen (bijvoorbeeld een mentorrol).

Arbeidsmarktperspectief score MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep MBO/HBO docent kunstgeschiedenis. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Promotie mogelijkheden MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, Carriere MBO/HBO docent kunstgeschiedenis.

Solliciteren op de functie MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als MBO/HBO docent kunstgeschiedenis dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor MBO/HBO docent kunstgeschiedenis belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als MBO/HBO docent kunstgeschiedenis. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, CV MBO/HBO docent kunstgeschiedenis, sollicitatie MBO/HBO docent kunstgeschiedenis.

Interviews met MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Vacatures mbo/hbo docent kunstgeschiedenis

Op zoek naar een nieuwe baan als MBO/HBO docent kunstgeschiedenis? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor MBO/HBO docent kunstgeschiedenis. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De docent kunstgeschiedenis geeft les in het vak kunstgeschiedenis. De docent kunstgeschiedenis geeft les op een MBO of HBO opleiding op een school in de richting kunst, kunst en cultuur, theatervormgeving of een andere soortgelijke opleiding. De voornaamste taak van de docent kunstgeschiedenis is zijn kennis en visie op het gebied van het vak kunstgeschiedenis overbrengen op zijn leerlingen/studenten zodat ze dit kunnen gebruiken en kunnen meenemen in hun toekomstige beroep binnen de kunst/theaterwereld.

Beoordeling MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep MBO/HBO docent kunstgeschiedenis' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep MBO/HBO docent kunstgeschiedenis

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep