U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Magazijnmedewerker

Magazijnmedewerker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een magazijnmedewerker? Lees de functieomschrijving.

Als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het magazijn of de opslagplaats voor de goederen. Je bent bezig met de in- en uitvoer van goederen en meestal ben je ook verantwoordelijk voor het laden en lossen van goederen. Je bent bezig met het opstellen van documenten en je moet de gegevens over de goederen invoeren in de computer met behulp van speciale computerprogramma's. Soms kan het ook voorkomen dat je de boekhouding van de aangekochte en verkochte goederen verzorgd. Voor de rest heb je veel contact met de klanten en de leveranciers, zowel intern als extern. De functie is voornamelijk te omschrijven als administratief en je werkt veel samen met magazijnarbeiders. Ook sta je veel in contact met de klanten.  

Mensen vonden ons op: Job Magazijnmedewerker, Baan Magazijnmedewerker, Magazijnmedewerker Worden, Functie-eisen Magazijnmedewerker, Verantwoordelijkheden Magazijnmedewerker, Functieprofiel Magazijnmedewerker, Wat doet een Magazijnmedewerker, Werken als Magazijnmedewerker.

Magazijnmedewerker worden: Opleiding tot magazijnmedewerker

Om magazijnmedewerker te worden heb je in principe genoeg aan een 3e graads MBO opleiding gericht op de managementfuncties. In deze opleiding word je breed opgeleid maar kun je ook aan de slag als magazijnmedewerker en zul je wel soms intern nog bij het bedrijf waarvoor je gaat werken een opleiding krijgen. Een enkele keer zal een bedrijf vragen naar een bachelordiploma op het gebied van boekhouden maar dit zijn uitzonderingen.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Magazijnmedewerker, Magazijnmedewerker Worden, Opleidingsniveau Magazijnmedewerker, Scholing Magazijnmedewerker, Studie Magazijnmedewerker, Bijscholing Magazijnmedewerker, Omscholing Magazijnmedewerker.

Organisaties waar een magazijnmedewerker doorgaans werkzaam is

Als magazijnmedewerker ben je voornamelijk werkzaam in bedrijven of organisaties met magazijnen. Ook kan het zijn dat je werkzaam bent voor grote distribiteurs met magazijnen. Dit zijn dus allemaal organisaties gelegen in de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Magazijnmedewerker, Magazijnmedewerker Worden, Opleidingsniveau Magazijnmedewerker, Scholing Magazijnmedewerker, Studie Magazijnmedewerker, Bijscholing Magazijnmedewerker, Omscholing Magazijnmedewerker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden magazijnmedewerker

Als magazijnmedewerker verdien je  zo ongeveer tussen de 1750 en 2000 euro bruto per maand. Dit salaris is natuurlijk wel erg afhankelijk van het bedrijf waarvoor je werkzaam bent en het aantal jaren ervaring je hebt. Meer jaren ervaring betekend natuurlijk meer salaris. Ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden geld dat dit sterk afhankelijk is van het bedrijf waarvoor je werkzaam bent. NIet alle bedrijven willen bijvoorbeeld een auto van de zaak aanbieden of hebben een regeling getroffen voor bonussen of vakantiedagen. Dit zijn dus ook aspecten waarna je kunt kijken als je gaat solliciteren bij verschillende bedrijven en organisaties voordat je ergens gaat werken.

Mensen vonden ons op: Salaris Magazijnmedewerker, Loon Magazijnmedewerker, Wat verdien je als Magazijnmedewerker, Salarisschaal Magazijnmedewerker, Salarisindicatie Magazijnmedewerker, Bonus Magazijnmedewerker, CAO Magazijnmedewerker, Brutoloon Magazijnmedewerker, Nettoloon Magazijnmedewerker, Vakantiedagen Magazijnmedewerker, Pensioen Magazijnmedewerker.

Competenties, skills & vaardigheden magazijnmedewerker

 • Klantgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Organiseren
 • Onderhandelen
Mensen vonden ons op: Kennis Magazijnmedewerker, Vaardigheden Magazijnmedewerker, Attitude Magazijnmedewerker, Kwalificaties Magazijnmedewerker, Competentieprofiel Magazijnmedewerker.

Boeken voor het beroep magazijnmedewerker

Wil je meer weten over het beroep magazijnmedewerker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je magazijnmedewerker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken magazijnmedewerker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Magazijnmedewerker, Magazijnmedewerker ebooks, boek Magazijnmedewerker.

Persoonstypen magazijnmedewerker

Als magazijnmedewerker is het belangrijk dat je ijverig en gedreven bent. Je zult veel dingen tegelijk moeten doen en dan is het wel belangrijk dat je dit allemaal aan kan en dat gaat beter als je ijverig en gedreven bent om je werk goed te doen(Succesvolle werker). Ook is het zeer belangrijk dat je ordelijk bent ingesteld omdat je alle goederen wel op de goede manier moet kunnen verwerken en netjes in de computer moet kunnen invoeren(Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Magazijnmedewerker, Karakter Magazijnmedewerker.

Netwerk magazijnmedewerker

Als magazijnmedewerker heb je vooral contact met de klanten en de leveranciers. Je bent bezig met overleggen over de goederen en het zorgen dat de communicatie goed verloopt en dat de goederen goed afgeleverd worden en opgeslagen worden. Hierbij  heb je dan ook vaak contact met de klanten en de leveranciers over hun wensen en overleg je met hen hoe de dingen geregeld moeten worden. Verder heb je ook regelmatig contact met je collega´s met wie je samenwerkt in het magazijn en overlegd over de verschillende goederen. Je komt tijdens je werk als magazijnmedewerker dus in contact met verschillende soorten mensen wat het wel een gevarieerde baan maakt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Magazijnmedewerker, Medewerkers Magazijnmedewerker.

Is het beroep magazijnmedewerker iets voor jou?

Zou je graag magazijnmedewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als magazijnmedewerker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Magazijnmedewerker, beroepskeuzetest Magazijnmedewerker, beroep Magazijnmedewerker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden magazijnmedewerker

Over het arbeidsmarktperspectief van een magazijnmedewerker valt weinig met zekerheid te zeggen. Het zal over het algemeen afhankelijk zijn van de economie. Gaat het namelijk goed met de economie dan zal er meer in en uitvoer van goederen zijn en zal er ook meer werk zijn voor de magazijnen. De doorgroeimogelijk zijn redelijk normaal voor een magazijnmedewerker maar niet overdreven bijzonder. Je zult door kunnen stromen naar een hoger gelegen managementfunctie of je kan een extra opleiding gaan om je mogelijkheden uit te breiden.

Arbeidsmarktperspectief score magazijnmedewerker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep magazijnmedewerker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Magazijnmedewerker, Promotie mogelijkheden Magazijnmedewerker, Carriere Magazijnmedewerker.

Solliciteren op de functie magazijnmedewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als magazijnmedewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor magazijnmedewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als magazijnmedewerker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Magazijnmedewerker, CV Magazijnmedewerker, sollicitatie Magazijnmedewerker.

Interviews met magazijnmedewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen magazijnmedewerker

Vacatures magazijnmedewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Magazijnmedewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Magazijnmedewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor de organisatie van het magazijn of de opslagplaats voor de goederen. Je bent bezig met de in- en uitvoer van goederen en meestal ben je ook verantwoordelijk voor het laden en lossen van goederen. Je bent bezig met het opstellen van documenten en je moet de gegevens over de goederen invoeren in de computer met behulp van speciale computerprogramma's.

Beoordeling Magazijnmedewerker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Magazijnmedewerker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Magazijnmedewerker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

hallo ik wil altijd al magazijnmedewerker worden  nu hebben jullie mijn droom waargemaakt! Ik ga het doen! De knoop is doorgehakt. Tot snel!!!!

Door: gijsfred

Als je als magazijn medewerker overmoed werken. Moet de werkgever dan voor avondeten of een vergoeding daarvoor regelen?

Door: janco

Dit hangt helemaal van de omstandigheden af.Een half uur.een uur,vier uur?Bij een half uur is het natuurlijk flauwe kul.Maar bij langer als een uur lijkt het mij redelijk dat daar wat tegenover staat.Bij normale verhoudingen mag dit ook geen punt zijn.GR.

Door: magazijnmedewerker

Bij Arbeidsvoorwaarden staat een typfout.

Vind het niet leuk

Door: ja

Wat bedoel je?Betekend met een T?H.Gr.

Door: Tim

Je moet echt geen acht tot half vijf mentaliteit hebben

Door: Franciska doktet

Reageer op dit beroep