U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Majoor

Majoor worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een majoor? Lees de functieomschrijving.

Majoor is een militaire rang bij de Landmacht, Luchtmacht, Marechaussee en ook het Leger des Heils. Een Majoor is een Hoofdofficier en kunnen binnen defensie vele functies vervullen. Een belangrijke operationele functie is die van compagniecommandant. Dit is veelal een hoogtepunt in de carrière. Dit is een eenheid van ongeveer 100 tot 250 man die vaak zelfstandig opereert. Ook de opvolgende bataljon-commandant is een Majoor. Bij de Marine en Luchtmacht wordt de Sergeant-Majoor soms kortweg als Majoor aangeduid. Hij is echter géén majoor: een Sergeant-Majoor is een Marine-officier. Met noemt de Majoor ookwel Grootmajoor als er een èchte Majoor wordt aangesproken.

Mensen vonden ons op: Job Majoor, Baan Majoor, Majoor Worden, Functie-eisen Majoor, Verantwoordelijkheden Majoor, Functieprofiel Majoor, Wat doet een Majoor, Werken als Majoor.

Majoor worden: Opleiding tot majoor

Als Majoor heeft men een HBO werk- en denkniveau en een opleiding gevolgd via de KMA (de Koninklijke Militaire Academie). Een Majoor heeft daarnaast ruime ervaring in de gevechtslogistiek en ervaring binnen het vakgebied van de bevoorrading en transport.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Majoor, Majoor Worden, Opleidingsniveau Majoor, Scholing Majoor, Studie Majoor, Bijscholing Majoor, Omscholing Majoor.

Organisaties waar een majoor doorgaans werkzaam is

Defensie is een  militaire organisatie van de overheid.  Deze stelt zich in dienst voor voor Vrede en Veiligheid met zowel nationale als internationale taken en missies zoals de missie van Afghanistan (Kunduz) maar ook duurzame missies behoren tot de taken van Defensie zoals bijvoorbeeld het begeleiden van projecten die op zoek zijn naar alternatieve energiebronnen en nieuwe mogelijkheden van energiebesparing. (beter vervoer van brandstoffen).

Mensen vonden ons op: Studeren voor Majoor, Majoor Worden, Opleidingsniveau Majoor, Scholing Majoor, Studie Majoor, Bijscholing Majoor, Omscholing Majoor.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden majoor

Een Majoor verdient ongeveer € 3700 tot € 5100 bruto per maand. De loopbaanontwikkeling, die doorgaans succesvol verloopt, biedt prima mogelijkheden om door te groeien naar een leidinggevende functie, bijvoorbeeld die van Luitenant-Kolonel. Hiertoe biedt defensie voldoende interne studiemogelijkheden die worden vergoed en men geeft daarvoor studieverlof. Reiskosten worden vergoed en huisvesting op de kazernes is prima geregeld indien men wil afzien van woon-werkverkeer reizen. Indien nog niet verkregen kan een Majoor binnen het leger gratis zijn rijbewijs behalen.

Mensen vonden ons op: Salaris Majoor, Loon Majoor, Wat verdien je als Majoor, Salarisschaal Majoor, Salarisindicatie Majoor, Bonus Majoor, CAO Majoor, Brutoloon Majoor, Nettoloon Majoor, Vakantiedagen Majoor, Pensioen Majoor.

Competenties, skills & vaardigheden majoor

 • Samenwerken
 • Motiveren
 • Durf
 • Anticiperen
Mensen vonden ons op: Kennis Majoor, Vaardigheden Majoor, Attitude Majoor, Kwalificaties Majoor, Competentieprofiel Majoor.

Boeken voor het beroep majoor

Wil je meer weten over het beroep majoor? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je majoor bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken majoor te komen.

Het leven van een Loser - Vet koel | Jeff Kinney

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789026142659 | 224 pagina's

Onderdeel van de serie Het leven van een loser. Vet koel is deel 13 in de megasuccesvolle en supergrappige graphicnovelserie Het leven van een Loser van Jeff Kinney. Voor jongens en meiden van 8 jaar en ouder. Supergrappig vertaald door Hanneke Majoor. Do...

Miracle Morning | Hal Elrod

6 gewoontes om je leven succesvoller te maken - Nederlands | Druk: 6 | Paperback | 9789021572291 | 208 pagina's

De internationale bestseller Miracle Morning van Hal Elrod heeft al tienduizenden mensen geholpen grote veranderingen in hun leven door te voeren. Zijn Miracle Morning Methode leerde hen een succesvoller maar vooral een rijker en bevredigender leven te le...

De tijger ontwaakt | Peter A. Levine

traumabehandeling met lichaamsgerichte therapie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789069637549 | 268 pagina's

Lichaamsgerichte traumabehandeling Vluchten, vechten of bevriezen, dat zijn de keuzen die prooidieren hebben als ze worden geconfronteerd met direct levensgevaar. Volgens Peter Levine, expert op het gebied van traumaverwerking, geldt dit ook voor mensen i...

Mensen vonden ons op: boeken voor Majoor, Majoor ebooks, boek Majoor.

Persoonstypen majoor

De Majoor houdt de (logistieke) processen goed in de gaten en is zeer analytisch ingesteld (Waarnemer). Een Majoor is daarnaast ook zeer besluitvaardig en resultaatgericht bezig (Succesvolle Werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Majoor, Karakter Majoor.

Netwerk majoor

Zijn collega militairen zijn de belangrijkste dagelijkse contacten voor een Majoor. Ook met gevechtsattributen heeft men veel te maken zoals legervoertuigen en tanks. Daarnaast is een stabiel thuisfront van groot belang om goed te functioneren. Vakantiedagen en ouderschapsverlof zijn danook goed geregeld bij Defensie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Majoor, Medewerkers Majoor.

Is het beroep majoor iets voor jou?

Zou je graag majoor willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als majoor bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Majoor, beroepskeuzetest Majoor, beroep Majoor kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden majoor

Een Majoor heeft meerdere opleidingsmogelijkheden en studie binnen Defensie om door te groeien. Hiertoe is  studieverlof mogelijk en loopbaanbegeleiding om door te groeien naar een leidinggevende functie bij Defensie.

Arbeidsmarktperspectief score majoor

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep majoor. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Matig
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Majoor, Promotie mogelijkheden Majoor, Carriere Majoor.

Solliciteren op de functie majoor

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als majoor dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor majoor belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als majoor. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Majoor, CV Majoor, sollicitatie Majoor.

Interviews met majoor

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen majoor

 • Commando, Marechaussee, Officier

Vacatures majoor

Op zoek naar een nieuwe baan als Majoor? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Majoor. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Majoor is een militaire rang bij de Landmacht, Luchtmacht, Marechaussee en ook het Leger des Heils. Een Majoor is een Hoofdofficier en kunnen binnen defensie vele functies vervullen. Een belangrijke operationele functie is die van compagniecommandant.

Beoordeling Majoor

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Majoor' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Majoor

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Bij de arbeidsvoorwaarden staat een fout. Een majoor is een rang hoger dan kapitein. Een majoor zou door kunnen groeien naar de rang van luitenant-kolonel.

Door: Marcel

Wat ben ik trots dat mijn schoonzoon zich majoor mag .noemen.

het is interessant om te zien war voor werkzaamheden een funtie als majoor inhoudt.

Door: m.eichhorn

Er klopt helemaal niets van deze pagina. Rangen, uitleg en opleidingsniveau, alles wordt door elkaar gehaald.

Door: Kenneth

Reageer op dit beroep