Majoor: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Majoor: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Dus je wilt misschien wel werken als Majoor? Je vindt hier alles wat je moet weten wanneer je Majoor wilt worden.

Informatie over omscholing, wat je gaat doen als Majoor, wat je gaat verdienen, wat je moet kunnen, nieuwe banen en omschoolvacatures.

Alles over het werken als Majoor


Vacatures Majoor

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...


Wat is een Majoor?

Majoor is een militaire rang bij de Landmacht, Luchtmacht, Marechaussee en ook het Leger des Heils. Een Majoor is een Hoofdofficier en kunnen binnen defensie vele functies vervullen. Een belangrijke operationele functie is die van compagniecommandant. Dit is veelal een hoogtepunt in de carrière. Dit is een eenheid van ongeveer 100 tot 250 man die vaak zelfstandig opereert. Ook de opvolgende bataljon-commandant is een Majoor. Bij de Marine en Luchtmacht wordt de Sergeant-Majoor soms kortweg als Majoor aangeduid. Hij is echter géén majoor: een Sergeant-Majoor is een Marine-officier. Met noemt de Majoor ookwel Grootmajoor als er een èchte Majoor wordt aangesproken.


Past het beroep Majoor bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Bekijk actuele vacatures die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid.

Bekijk jouw baansuggesties

Heb je wel eens gedacht aan?

Omscholen naar een beroep met baankansen?
Nationale Beroepengids

Vacatures laden...



Vacatures Majoor per stad

Vacatures Majoor Alkmaar

Vacatures Majoor Almelo

Vacatures Majoor Almere

Vacatures Majoor Alphen aan den Rijn

Vacatures Majoor Amersfoort

Vacatures Majoor Amstelveen

Vacatures Majoor Amsterdam

Vacatures Majoor Apeldoorn

Vacatures Majoor Arnhem

Vacatures Majoor Assen

Vacatures Majoor Bergen op Zoom

Vacatures Majoor Breda

Vacatures Majoor Capelle aan den IJssel

Vacatures Majoor Delft

Vacatures Majoor Den Bosch

Vacatures Majoor Den Haag

Vacatures Majoor Den Helder

Vacatures Majoor Deventer

Vacatures Majoor Doetinchem

Vacatures Majoor Dordrecht

Vacatures Majoor Ede

Vacatures Majoor Eindhoven

Vacatures Majoor Emmen

Vacatures Majoor Enschede

Vacatures Majoor Gouda

Vacatures Majoor Groningen

Vacatures Majoor Haarlem

Vacatures Majoor Haarlemmermeer

Vacatures Majoor Heerlen

Vacatures Majoor Helmond

Vacatures Majoor Hengelo

Vacatures Majoor Hilversum

Vacatures Majoor Hoogeveen

Vacatures Majoor Hoorn

Vacatures Majoor Katwijk

Vacatures Majoor Leeuwarden

Vacatures Majoor Leiden

Vacatures Majoor Lelystad

Vacatures Majoor Maastricht

Vacatures Majoor Middelburg

Vacatures Majoor Nieuwegein

Vacatures Majoor Nijmegen

Vacatures Majoor Oss

Vacatures Majoor Purmerend

Vacatures Majoor Roermond

Vacatures Majoor Roosendaal

Vacatures Majoor Rotterdam

Vacatures Majoor Schiedam

Vacatures Majoor Spijkenisse

Vacatures Majoor Terneuzen

Vacatures Majoor Tilburg

Vacatures Majoor Utrecht

Vacatures Majoor Veenendaal

Vacatures Majoor Venlo

Vacatures Majoor Vlaardingen

Vacatures Majoor Westland

Vacatures Majoor Zaanstad

Vacatures Majoor Zeist

Vacatures Majoor Zoetermeer

Vacatures Majoor Zwolle

Meer steden Minder steden

Salarisschaal Majoor

Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wat verdient een Majoor?

Een Majoor verdient ongeveer € 3700 tot € 5100 bruto per maand. De loopbaanontwikkeling, die doorgaans succesvol verloopt, biedt prima mogelijkheden om door te groeien naar een leidinggevende functie, bijvoorbeeld die van Luitenant-Kolonel. Hiertoe biedt defensie voldoende interne studiemogelijkheden die worden vergoed en men geeft daarvoor studieverlof. Reiskosten worden vergoed en huisvesting op de kazernes is prima geregeld indien men wil afzien van woon-werkverkeer reizen. Indien nog niet verkregen kan een Majoor binnen het leger gratis zijn rijbewijs behalen.


Meer weten over het salaris Majoor

Salaris aankomend Majoor Salaris junior Majoor Wat is het salaris van een medior Majoor? Welk salaris krijgt een senior Majoor?


Hoe word je een Majoor? 

Als Majoor heeft men een HBO werk- en denkniveau en een opleiding gevolgd via de KMA (de Koninklijke Militaire Academie). Een Majoor heeft daarnaast ruime ervaring in de gevechtslogistiek en ervaring binnen het vakgebied van de bevoorrading en transport.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Majoor

Er zijn geen opleidingen Majoor aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Majoor in werkt

Bekijk alle opleidingen Defensie


Omscholen tot Majoor

Je kan op verschillende manieren omscholen tot Majoor. Zelfstandig of georganiseerd.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Majoor

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Majoor

Als je Majoor wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Majoor zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Majoor

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen.

Wat doet een Majoor?

Ga naar de omschoolwijzer


Competenties Majoor

Een Majoor heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Durf
Durf

Steekwoorden Competentie Durf / Lef / Moed:

lef, doorzetten, confrontatie, risico's, resultaatgericht, ambitie, flexibiliteit, moed 

Omschrijving

Deze mensen nemen risico’s en nemen beslissingen. Hiermee proberen ze een voordeel te behalen. In discussies hoor je deze persoon regelmatig en ze zijn niet bang om confrontaties aan te gaan. Bij tegenslagen komen ze met een, soms niet populaire maar noodzakelijke, oplossing. 

Sterke punten
Deze mensen houden van een uitdaging en gaan graag een discussie aan. Durfals zijn meestal resultaatgericht en nemen risico’s en beslissingen om hun doel te behalen. Beslissingen kunnen onbekende gevolgen hebben, deze mensen zijn dan vaak ook flexibel. Ze passen zich makkelijk aan en laten zich niet uit het veld slaan. Het zijn dan ook doorzetters die sterk in hun schoenen staan.

Zwakke punten
Soms kan het zijn dat deze mensen te gewaagde beslissingen nemen. Ze nemen dan door hun impulsiviteit te grote risico’s. Durfals kunnen dan ook onbetrouwbaar overkomen. 

Motiveren
Motiveren

Steekwoorden: optimistisch, ambitieus, luisteren, overtuigen

Omschrijving

Deze mensen kunnen anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren, bijvoorbeeld door macht of verbondenheid met een team. Ze willen het werkplezier van anderen vergroten. Ze stellen vaak een gezamenlijk doel centraal en de motivator probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sterke punten
In zware tijden blijven deze mensen optimistisch en kijken met een positieve blik naar de toekomst. Ze kunnen zichzelf goed motiveren, maar ook anderen nieuwe zin geven. De meeste motivators zijn goede luisteraars en hebben een goed inlevingsvermogen. Daarnaast past de competentie overtuigen ook goed bij deze competentie. Om mensen te motiveren is overtuiging op bepaalde momenten hard nodig. 

Zwakke punten
Een motivator kan doorslaan. Hij kan zo optimistisch zijn, dat hij de realiteit verliest. Dit kan samenhangen met de competentie ambitie, motivators stellen bepaalde doelen en willen deze behalen en ook bij tegenslagen doorgaan. De geloofwaardigheid van de motivator wordt dan aangetast.

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Majoor

  • Positiviteit
  • Bereid om risico's te nemen
  • Besluitvaardigheid
  • Stimuleren
  • Overtuigingskracht
  • Analytisch vermogen
  • Initiatief ontplooien
  • Inzicht in omgeving
  • Sensitiviteit
  • Harmonie creëren
  • Gezamenlijk resultaat bereiken
Bekijk meer Bekijk minder

Wat voor persoonlijkheid heeft een Majoor nodig? 

De Majoor houdt de (logistieke) processen goed in de gaten en is zeer analytisch ingesteld (Waarnemer). Een Majoor is daarnaast ook zeer besluitvaardig en resultaatgericht bezig (Succesvolle Werker).


Eigenschappen Majoor

  • Waarnemendheid
  • Gedetailleerdheid
  • Leergierigheid



Wat zijn de baankansen voor een Majoor?

Een Majoor heeft meerdere opleidingsmogelijkheden en studie binnen Defensie om door te groeien. Hiertoe is  studieverlof mogelijk en loopbaanbegeleiding om door te groeien naar een leidinggevende functie bij Defensie.


Waar werkt een Majoor?

Defensie is een  militaire organisatie van de overheid.  Deze stelt zich in dienst voor voor Vrede en Veiligheid met zowel nationale als internationale taken en missies zoals de missie van Afghanistan (Kunduz) maar ook duurzame missies behoren tot de taken van Defensie zoals bijvoorbeeld het begeleiden van projecten die op zoek zijn naar alternatieve energiebronnen en nieuwe mogelijkheden van energiebesparing. (beter vervoer van brandstoffen).


Met wie werkt een Majoor samen? 

Zijn collega militairen zijn de belangrijkste dagelijkse contacten voor een Majoor. Ook met gevechtsattributen heeft men veel te maken zoals legervoertuigen en tanks. Daarnaast is een stabiel thuisfront van groot belang om goed te functioneren. Vakantiedagen en ouderschapsverlof zijn danook goed geregeld bij Defensie.


  • Militair, Leger, Thuisfront,
Majoor

Alles over het beroep Majoor in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Militair, Leger, Thuisfront,

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3700 tot €5100

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0



Zoek een ander beroep

Bekijk ook

Ga direct naar