U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager Ambulancedienst

Manager Ambulancedienst worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager Ambulancedienst? Lees de functieomschrijving.

De ambulance is het middel voor eerstelijns hulpverzorging. Bij plotselinge lichamelijk klachten, een ongeval of brand wordt de ambulance opgeroepen om medische zorg te verlenen. De ambulancechauffeur en ambulancemedewerker gaan naar de locatie toe en verlenen daar de belangrijke eerste hulp. Als het nodig is zorgen zij ook voor het vervoer naar het ziekenhuis.

 

Het is belangrijk dat dit proces goed gecoördineerd wordt om de zorg zo goed mogelijk te kunnen verlenen en zo snel mogelijk ter plaatse te zijn. Dit is de verantwoordelijkheid van de Manager Ambulancedienst. De Manager Ambulancedienst regelt alle zaken omtrent de ambulance. De roosters van de amnulancemedewerkers en chauffeur, het coördineren en zorgen voor tijdig onderhoud van de wagens en goede paraatheid vallen onder zijn of haar verantwoordelijkheid.

 

De Manager Ambulancedienst stuurt de medewerkers aan, zorgt dat zij hun werk kunnen doen en regelt alle overige zaken. De Manager Ambulancedienst kijkt daarnaast ook naar de mogelijke verbeterpunten om de zorg en de paraatheid verder te kunnen optimaliseren. Hiervoor moet hij of zij een goede mensenkennis hebben maar ook zakelijk ingesteld zijn. Het is belangrijk om een goed evenwicht tussen bedrijfsmatig denken en de zorg voor mensen te vinden.

Mensen vonden ons op: Job Manager Ambulancedienst, Baan Manager Ambulancedienst, Manager Ambulancedienst Worden, Functie-eisen Manager Ambulancedienst, Verantwoordelijkheden Manager Ambulancedienst, Functieprofiel Manager Ambulancedienst, Wat doet een Manager Ambulancedienst, Werken als Manager Ambulancedienst.

Manager Ambulancedienst worden: Opleiding tot manager Ambulancedienst

De Manager Ambulancedienst heeft vaak een achtergrond in de zorg. Vaak heeft hij of zij in de zorg gewerkt als bijvoorbeeld verpleger of ambulancemedewerker. Ook heeft de Manager Ambulancedienst managementervaringen en beschikt over goede zakelijke inzichten. Er zijn meerdere opleidingen die hiervoor geschikt zijn. De Manager Ambulancedienst heeft doorgaan een HBO of WO opleiding afgerond.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Ambulancedienst, Manager Ambulancedienst Worden, Opleidingsniveau Manager Ambulancedienst, Scholing Manager Ambulancedienst, Studie Manager Ambulancedienst, Bijscholing Manager Ambulancedienst, Omscholing Manager Ambulancedienst.

Organisaties waar een manager Ambulancedienst doorgaans werkzaam is

De Manager Ambulancedienst werkt in de zorg. De Manager Ambulancedienst werkt daarmee in de non-profit sector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Ambulancedienst, Manager Ambulancedienst Worden, Opleidingsniveau Manager Ambulancedienst, Scholing Manager Ambulancedienst, Studie Manager Ambulancedienst, Bijscholing Manager Ambulancedienst, Omscholing Manager Ambulancedienst.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager Ambulancedienst

De Manager Ambulancedienst valt onder de CAO Ambulancezorg. Het salaris voor deze functie is niet exact bekend. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer vakantiedagen en een eindejaarstoeslag. 

Mensen vonden ons op: Salaris Manager Ambulancedienst, Loon Manager Ambulancedienst, Wat verdien je als Manager Ambulancedienst, Salarisschaal Manager Ambulancedienst, Salarisindicatie Manager Ambulancedienst, Bonus Manager Ambulancedienst, CAO Manager Ambulancedienst, Brutoloon Manager Ambulancedienst, Nettoloon Manager Ambulancedienst, Vakantiedagen Manager Ambulancedienst, Pensioen Manager Ambulancedienst.

Competenties, skills & vaardigheden manager ambulancedienst

 • Integriteit
 • Analytisch
 • Leiderschap
 • Plannen en organiseren
 • Visie
 • Onafhankelijkheid
Mensen vonden ons op: Kennis Manager Ambulancedienst, Vaardigheden Manager Ambulancedienst, Attitude Manager Ambulancedienst, Kwalificaties Manager Ambulancedienst, Competentieprofiel Manager Ambulancedienst.

Boeken voor het beroep manager ambulancedienst

Wil je meer weten over het beroep manager ambulancedienst? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager ambulancedienst bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager ambulancedienst te komen.

De nieuwe one minute manager | Kenneth Blanchard

in weinig tijd grootste resultaten behalen - Nederlands | 1e druk | Hardcover | 9789047008651 | 112 pagina's

De nieuwe one minute manager 1e druk is een boek van Kenneth Blanchard uitgegeven bij Business Contact. ISBN 9789047008651 De One Minute Manager van Ken Blanchard en Spencer Johnson is een businessklassieker waarvan in Nederland en België al meer dan 40.0...

Business bibliotheek - Situationeel leiderschap II en de one minute manager | Kenneth Blanchard

help je medewerkers zichzelf te ontwikkelen en vergroot je effectiviteit - Nederlands | 24e druk | Paperback | 9789047007722 | 112 pagina's

Er bestaat geen perfecte leiderschapsstijl voor managers. Om het beste in een ander naar boven te brengen moet je je leiderschapsstijl aanpassen aan degene aan wie je leiding geeft. Een ondernemer komt bij de One Minute Manager met een probleem: ze heeft ...

One Minute Manager en de apenrots | Ken Blanchard

Nederlands | 1e druk | Paperback | 9789047001522 | 126 pagina's

BUSINESS BIBLIOTHEEK Maar al te vaak krijg je als manager het verzoek om iets op te lossen dat eigenlijk door een ander gedaan moet worden. De verleiding is dan groot om te zeggen: 'Geef maar, ik kijk er wel even naar.' Degene die met het verzoek kwam loo...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager Ambulancedienst, Manager Ambulancedienst ebooks, boek Manager Ambulancedienst.

Persoonstypen manager Ambulancedienst

De Manager Ambulancedienst moet zorgzaam ingesteld zijn en beschikken over voldoende mensenkennis om de zorgende taak van de ambulance te kunnen optimaliseren. De behoeften  van en zorg voor de patiënt zijn het belangrijkst (Gever). Daarnaast moet de Manager Ambulancedienst ook zakelijk inzicht hebben en goed kunnen leiden. De Manager Ambulancedienst moet de medewerkers en chauffeurs van de ambulance aansturen (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager Ambulancedienst, Karakter Manager Ambulancedienst.

Netwerk manager Ambulancedienst

De Manager Ambulancedienst geeft leiding aan de ambulancemedewerkers en de chauffeurs op de ambulance. Daarnaast moet de Manager Ambulancedienst soms nog verantwoording afleggen aan de directie.

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager Ambulancedienst, Medewerkers Manager Ambulancedienst.

Is het beroep manager Ambulancedienst iets voor jou?

Zou je graag manager Ambulancedienst willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager Ambulancedienst bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager Ambulancedienst, beroepskeuzetest Manager Ambulancedienst, beroep Manager Ambulancedienst kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager Ambulancedienst

Er is weinig vraag naar Managers Ambulancedienst. Veel managers groeien door vanuit een andere managementfunctie of vanuit de functie van ambulancemedewerker. De Manager Ambulancedienst kan doorgroeien tot directeur of leiding krijgen of bijvoorbeeld meerdere ambulances en regio’s.

Arbeidsmarktperspectief score manager Ambulancedienst

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager Ambulancedienst. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager Ambulancedienst, Promotie mogelijkheden Manager Ambulancedienst, Carriere Manager Ambulancedienst.

Solliciteren op de functie manager Ambulancedienst

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager Ambulancedienst dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager Ambulancedienst belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager Ambulancedienst. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager Ambulancedienst, CV Manager Ambulancedienst, sollicitatie Manager Ambulancedienst.

Interviews met manager Ambulancedienst

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager Ambulancedienst

Vacatures manager ambulancedienst

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Ambulancedienst? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Ambulancedienst. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De ambulance is het middel voor eerstelijns hulpverzorging. Bij plotselinge lichamelijk klachten, een ongeval of brand wordt de ambulance opgeroepen om medische zorg te verlenen. De ambulancechauffeur en ambulancemedewerker gaan naar de locatie toe en verlenen daar de belangrijke eerste hulp.

Beoordeling Manager Ambulancedienst

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager Ambulancedienst' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager Ambulancedienst

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep