U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager Bedrijfsbureau

Manager Bedrijfsbureau worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager Bedrijfsbureau? Lees de functieomschrijving.

 

Een Hoofd Bedrijfsbureau is de spil tussen de voorbereidings- en uitvoeringsfase binnen een bedrijf. Hij geeft leiding aan de medewerkers van de afdeling Bedrijfsbureau. Dit is de afdeling binnen de organisatie waarin alle niet direct uitvoerende taken, zoals de administratie, automatisering, secretariaat en research, zijn gebundeld. Waar deze afdeling precies uit bestaat, hangt af van het bedrijf waar het Hoofd Bedrijfsbureau werkzaam is. Ook stuurt het Hoofd Bedrijfsbureau de medewerkers van een uitvoerende afdeling aan, zoals de afdeling Productie. Een Hoofd Bedrijfsbureau is actief betrokken bij de het hele proces van in dit geval de berekeningen tot de productie.

Afhankelijk van de sector waarin een Hoofd Bedrijfsbureau werkzaam is, stelt hij kostprijsbegrotingen vast, zorgt hij ervoor dat offerteaanvragen en orders goed verwerkt worden, hij plant in wanneer bepaalde benodigdheden geleverd worden, hij beheert de voorraad en stuurt de inkoop en productie aan. Hierbij stuurt hij steeds alle medewerkers aan. Het Hoofd Bedrijfsbureau rapporteert alle werkzaamheden aan de bedrijfsleider en brengt de directie en het managementteam op de hoogte van de stand van zaken en ontwikkelingen binnen de afdeling.  

Mensen vonden ons op: Job Manager Bedrijfsbureau, Baan Manager Bedrijfsbureau, Manager Bedrijfsbureau Worden, Functie-eisen Manager Bedrijfsbureau, Verantwoordelijkheden Manager Bedrijfsbureau, Functieprofiel Manager Bedrijfsbureau, Wat doet een Manager Bedrijfsbureau, Werken als Manager Bedrijfsbureau.

Manager Bedrijfsbureau worden: Opleiding tot manager Bedrijfsbureau

 

Afhankelijk van de sector waar een Hoofd Bedrijfsbureau werkzaam is, wordt gevraagd naar bijvoorbeeld een afgeronde financieel-economische of bouwkundige opleiding op HBO-niveau. Ook moet een Hoofd Bedrijfsbureau goed leiding kunnen geven, dus een aanvullende managementopleiding of –cursus is erg aan te raden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Bedrijfsbureau, Manager Bedrijfsbureau Worden, Opleidingsniveau Manager Bedrijfsbureau, Scholing Manager Bedrijfsbureau, Studie Manager Bedrijfsbureau, Bijscholing Manager Bedrijfsbureau, Omscholing Manager Bedrijfsbureau.

Organisaties waar een manager Bedrijfsbureau doorgaans werkzaam is

 

Over het algemeen komt een Hoofd Bedrijfsbureau terecht bij een groot bedrijf in de profitsector. Dit bedrijf kan onder verschillende branches kan vallen, zoals Logistiek, Diensten, Metaalnijverheid of Industrie. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Bedrijfsbureau, Manager Bedrijfsbureau Worden, Opleidingsniveau Manager Bedrijfsbureau, Scholing Manager Bedrijfsbureau, Studie Manager Bedrijfsbureau, Bijscholing Manager Bedrijfsbureau, Omscholing Manager Bedrijfsbureau.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager Bedrijfsbureau

 

Een beginnend Hoofd Bedrijfsbureau verdient zo’n €2000,- bruto per maand. Dit bedrag kan toenemen tot zo’n €4500,- na jarenlange ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden van een Hoofd Bedrijfsvoering hangen af van de branche waar het bedrijf waar het Hoofd Bedrijfsbureau werkt onder valt. Meestal heeft een Hoofd Bedrijfsvoering in ieder geval recht op 25 vakantiedagen en 8% vakantiegeld. 

Mensen vonden ons op: Salaris Manager Bedrijfsbureau, Loon Manager Bedrijfsbureau, Wat verdien je als Manager Bedrijfsbureau, Salarisschaal Manager Bedrijfsbureau, Salarisindicatie Manager Bedrijfsbureau, Bonus Manager Bedrijfsbureau, CAO Manager Bedrijfsbureau, Brutoloon Manager Bedrijfsbureau, Nettoloon Manager Bedrijfsbureau, Vakantiedagen Manager Bedrijfsbureau, Pensioen Manager Bedrijfsbureau.

Competenties, skills & vaardigheden manager bedrijfsbureau

 • Uitdrukkingsvaardigheid
 • Klantgerichtheid
 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Stressbestendigheid
 • Coachen
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Onafhankelijkheid
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Manager Bedrijfsbureau, Vaardigheden Manager Bedrijfsbureau, Attitude Manager Bedrijfsbureau, Kwalificaties Manager Bedrijfsbureau, Competentieprofiel Manager Bedrijfsbureau.

Boeken voor het beroep manager bedrijfsbureau

Wil je meer weten over het beroep manager bedrijfsbureau? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager bedrijfsbureau bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager bedrijfsbureau te komen.

Doorbreek de cirkel | Arend Ardon

hoe managers onbewust verandering blokkeren - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789047003960 | 123 pagina's

Doorbreek de cirkel 1e druk is een boek van Arend Ardon uitgegeven bij Business Contact. ISBN 9789047003960 In 'Doorbreek de cirkel' beschrijft Arend Ardon dat de meeste managers tegenwoordig veel kennis hebben over verandermanagement, maar het toch in de...

Vakantieboek voor professionals en managers 2019 | . (Red.)

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789047012528 | 160 pagina's

Het "Vakantieboek voor professionals en managers' bevat tools voor persoonlijke ontwikkeling, samenvattingen van actuele managementboeken, quotes en oefeningen voor inspiratie en creativiteit. Vakantie is het uitgelezen moment om los te komen van de waan ...

The Making of a Manager | Julie Zhuo

What to Do When Everyone Looks to You - Engels | Paperback | 9780753552896 | 288 pagina's

No idea what you're doing? No problem. Good managers are made, not born. Top tech executive Julie Zhuo remembers the moment when she was asked to lead a team. She felt like she'd won the golden ticket, until reality came crashing in. She was just 25 and h...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager Bedrijfsbureau, Manager Bedrijfsbureau ebooks, boek Manager Bedrijfsbureau.

Persoonstypen manager Bedrijfsbureau

 

Persoonstypen die passen bij een Hoofd Bedrijfsbureau zijn Succesvolle Werker en Baas.

Een Hoofd Bedrijfsbureau moet hard werken en doelgericht zijn en goed kunnen functioneren als hij voor hete vuren komt te staan (Succesvolle Werker).

Tevens moet het Hoofd Bedrijfsbureau goed leiding kunnen geven aan een grote groep medewerkers. Hij moet onafhankelijk en eerlijk zijn en efficiënt te werk gaan (Baas).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager Bedrijfsbureau, Karakter Manager Bedrijfsbureau.

Netwerk manager Bedrijfsbureau

Een Hoofd Bedrijfsbureau komt in aanraking met medewerkers van bijvoorbeeld de inkoop- en verkoopafdeling (waaronder de Manager Inkoop en de Manager Verkoop) om hen aan te sturen en met hen te overleggen. Ook maakt hij afspraken met leveranciers. Bovendien rapporteert hij alle werkzaamheden aan de Bedrijfsleider

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager Bedrijfsbureau, Medewerkers Manager Bedrijfsbureau.

Is het beroep manager Bedrijfsbureau iets voor jou?

Zou je graag manager Bedrijfsbureau willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager Bedrijfsbureau bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager Bedrijfsbureau, beroepskeuzetest Manager Bedrijfsbureau, beroep Manager Bedrijfsbureau kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager Bedrijfsbureau

 

Meestal komt een Hoofd Bedrijfsbureau redelijk snel aan een baan. Steeds meer bedrijven zien de waarde in van een goede organisatie binnen het bedrijf en nemen een Hoofd Bedrijfsbureau aan.

Een Hoofd Bedrijfsbureau heeft al een hoge functie, maar zou kunnen doorgroeien tot bedrijfsleider van het bedrijf.

Arbeidsmarktperspectief score manager Bedrijfsbureau

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager Bedrijfsbureau. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager Bedrijfsbureau, Promotie mogelijkheden Manager Bedrijfsbureau, Carriere Manager Bedrijfsbureau.

Solliciteren op de functie manager Bedrijfsbureau

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager Bedrijfsbureau dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager Bedrijfsbureau belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager Bedrijfsbureau. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager Bedrijfsbureau, CV Manager Bedrijfsbureau, sollicitatie Manager Bedrijfsbureau.

Interviews met manager Bedrijfsbureau

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager Bedrijfsbureau

Vacatures manager bedrijfsbureau

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Bedrijfsbureau? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Bedrijfsbureau. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Hoofd Bedrijfsbureau is de spil tussen de voorbereidings- en uitvoeringsfase binnen een bedrijf. Hij geeft leiding aan de medewerkers van de afdeling Bedrijfsbureau. Dit is de afdeling binnen de organisatie waarin alle niet direct uitvoerende taken, zoals de administratie, automatisering, secretariaat en research, zijn gebundeld.

Beoordeling Manager Bedrijfsbureau

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager Bedrijfsbureau' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager Bedrijfsbureau

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep