U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager Debiteuren

Manager Debiteuren worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager Debiteuren? Lees de functieomschrijving.

Als Manager Debiteuren houd je je bezig met het coördineren van de debiteurenadministratie van een organisatie. Je hebt hierbij de leiding over een aantal medewerkers, die steeds debiteuren aanspreken om de afgesproken betaling rond te krijgen.

Hoewel hij het grootste deel van de tijd bezig is met het aansturen en ondersteunen van de medewerkers, zal de Manager Debiteuren zelf ook met debiteuren in contact staan, vooral als het om veel geld of een belangrijke klant gaat. Hiervoor moet hij tactisch kunnen denken en communiceren en zo de belangen van de klant en de organisatie kunnen verenigen.

Naast het debiteurenbeheer is ook vernieuwing van het debiteurenproces aandachtsgebied van de Manager Debiteuren. Hij bekijkt hoe er efficiënter en beter met debiteuren omgegaan kan worden en legt suggesties voor vernieuwing neer bij hoger management. Dat bepaalt of de vernieuwing zal worden geïmplementeerd.

De Manager Debiteuren heeft niet alleen kennis van financiën en betalingen nodig, maar ook leidinggevende en communicatieve vaardigheden die het hem mogelijk maken goed met klanten om te kunnen gaan en vernieuwingen te onderscheiden.

Mensen vonden ons op: Job Manager Debiteuren, Baan Manager Debiteuren, Manager Debiteuren Worden, Functie-eisen Manager Debiteuren, Verantwoordelijkheden Manager Debiteuren, Functieprofiel Manager Debiteuren, Wat doet een Manager Debiteuren, Werken als Manager Debiteuren.

Manager Debiteuren worden: Opleiding tot manager Debiteuren

Om Manager Debiteuren te worden heeft men minstens een MBO diploma in financiële richting nodig. Met Commerciële Economie of een andere HBO opleiding in financiële richting kan men sneller aan het werk als Manager Debiteuren, zonder de vele jaren werkervaring in een lagere positie op te doen zoals dat met een MBO diploma het geval is.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Debiteuren, Manager Debiteuren Worden, Opleidingsniveau Manager Debiteuren, Scholing Manager Debiteuren, Studie Manager Debiteuren, Bijscholing Manager Debiteuren, Omscholing Manager Debiteuren.

Organisaties waar een manager Debiteuren doorgaans werkzaam is

De Manager Debiteuren kan komen te werken bij alle mogelijke organisaties die groot genoeg zijn om een eigen afdeling voor debiteurenbeheer nodig te hebben.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Debiteuren, Manager Debiteuren Worden, Opleidingsniveau Manager Debiteuren, Scholing Manager Debiteuren, Studie Manager Debiteuren, Bijscholing Manager Debiteuren, Omscholing Manager Debiteuren.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager Debiteuren

Het salaris van een Manager Debiteuren zal gemiddeld tussen de €2500 en €3500 per maand in liggen. Hierbij kunnen, afhankelijk van de functie en senioriteit, secundaire arbeidsvoorwaarden van toepassing zijn,  zoals een auto van de zaak, een ruim aantal mogelijke vrije dagen en een goed geregeld collectief pensioen.

Mensen vonden ons op: Salaris Manager Debiteuren, Loon Manager Debiteuren, Wat verdien je als Manager Debiteuren, Salarisschaal Manager Debiteuren, Salarisindicatie Manager Debiteuren, Bonus Manager Debiteuren, CAO Manager Debiteuren, Brutoloon Manager Debiteuren, Nettoloon Manager Debiteuren, Vakantiedagen Manager Debiteuren, Pensioen Manager Debiteuren.

Competenties, skills & vaardigheden manager debiteuren

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Communicatief vaardig
 • Proactieve werkhouding
Mensen vonden ons op: Kennis Manager Debiteuren, Vaardigheden Manager Debiteuren, Attitude Manager Debiteuren, Kwalificaties Manager Debiteuren, Competentieprofiel Manager Debiteuren.

Boeken voor het beroep manager debiteuren

Wil je meer weten over het beroep manager debiteuren? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager debiteuren bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager debiteuren te komen.

Doorbreek de cirkel | Arend Ardon

hoe managers onbewust verandering blokkeren - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789047003960 | 123 pagina's

Doorbreek de cirkel 1e druk is een boek van Arend Ardon uitgegeven bij Business Contact. ISBN 9789047003960 In 'Doorbreek de cirkel' beschrijft Arend Ardon dat de meeste managers tegenwoordig veel kennis hebben over verandermanagement, maar het toch in de...

The Making of a Manager | Julie Zhuo

What to Do When Everyone Looks to You - Engels | Paperback | 9780753552896 | 288 pagina's

No idea what you're doing? No problem. Good managers are made, not born. Top tech executive Julie Zhuo remembers the moment when she was asked to lead a team. She felt like she'd won the golden ticket, until reality came crashing in. She was just 25 and h...

Vakantieboek voor professionals en managers 2019 | . (Red.)

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789047012528 | 160 pagina's

Het "Vakantieboek voor professionals en managers' bevat tools voor persoonlijke ontwikkeling, samenvattingen van actuele managementboeken, quotes en oefeningen voor inspiratie en creativiteit. Vakantie is het uitgelezen moment om los te komen van de waan ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager Debiteuren, Manager Debiteuren ebooks, boek Manager Debiteuren.

Persoonstypen manager Debiteuren

De Manager Debiteuren stelt hoge eisen aan zijn medewerkers en aan de debiteuren, zodat alles zo efficiënt mogelijk afgehandeld kan worden en het debiteurenbeheer steeds weer geoptimaliseerd. Hiervoor bedenkt de Manager steeds nieuwe manieren om het proces aan te kunnen passen  (Perfectionist).

Bij het afhandelen van zaken met debiteuren is de Manager Debiteuren erop gericht om zo snel mogelijk een betaling binnen te krijgen en zo steeds minder debiteuren te hebben. De Manager voelt zich dan ook steeds succesvoller naarmate de lijst met debiteuren kleiner wordt en zal allerlei manieren verzinnen om de klant steeds zover te krijgen om te betalen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager Debiteuren, Karakter Manager Debiteuren.

Netwerk manager Debiteuren

De Manager Debiteuren geeft leiding aan een team van gemiddeld 5-10 medewerkers debiteuren. Naast het aansturen van deze medewerkers is de hij zelf verantwoordelijk voor de grootste klanten en/of debiteuren van het bedrijf en zal daarom met de aangewezen contactpersoon of de klant zelf moeten onderhandelen, om zo een efficiënte betaling te kunnen regelen die voor beide partijen gunstig is. Hij legt hiervoor zelf verantwoording af aan de algemene financieel manager, waar hij ook mee overlegt bij het voorstellen van veranderingen in het proces.

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager Debiteuren, Medewerkers Manager Debiteuren.

Is het beroep manager Debiteuren iets voor jou?

Zou je graag manager Debiteuren willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager Debiteuren bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager Debiteuren, beroepskeuzetest Manager Debiteuren, beroep Manager Debiteuren kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager Debiteuren

Er zijn niet veel mogelijkheden om als Manager Debiteuren aan de slag te kunnen, omdat niet veel bedrijven zo'n functie nodig hebben en de functie ook onder een andere positie kan vallen.  Er zijn wel voldoende mogelijkheden om door te groeien in management, als men eenmaal werk gevonden heeft. Door de leidinggevende ervaring en financiële kennis kan men financieel of administratief manager worden en zo bij andere organisaties terecht.

Arbeidsmarktperspectief score manager Debiteuren

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager Debiteuren. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager Debiteuren, Promotie mogelijkheden Manager Debiteuren, Carriere Manager Debiteuren.

Solliciteren op de functie manager Debiteuren

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager Debiteuren dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager Debiteuren belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager Debiteuren. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager Debiteuren, CV Manager Debiteuren, sollicitatie Manager Debiteuren.

Interviews met manager Debiteuren

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager Debiteuren

Vacatures manager debiteuren

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Debiteuren? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Debiteuren. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Manager Debiteuren houd je je bezig met het coördineren van de debiteurenadministratie van een organisatie. Je hebt hierbij de leiding over een aantal medewerkers, die steeds debiteuren aanspreken om de afgesproken betaling rond te krijgen. Hoewel hij het grootste deel van de tijd bezig is met het aansturen en ondersteunen van de medewerkers, zal de Manager Debiteuren zelf ook met debiteuren in contact staan, vooral als het om veel geld of een belangrijke klant gaat.

Beoordeling Manager Debiteuren

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager Debiteuren' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager Debiteuren

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep