U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager Development

Manager Development worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager Development? Lees de functieomschrijving.

 

De manager Development geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Development.  Deze mensen werken allemaal voor de afdeling van het bedrijf dat zorg draagt voor de development oftewel de ontwikkeling van het bedrijf. De manager Development zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Development in en lost deze problemen aan. De manager Development is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Development mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Development ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Development krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Development zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Development de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Development.  De manager Development is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Development zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Development moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Development het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Development hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Development naar de directeur van de Development. 

Mensen vonden ons op: Job Manager Development, Baan Manager Development, Manager Development Worden, Functie-eisen Manager Development, Verantwoordelijkheden Manager Development, Functieprofiel Manager Development, Wat doet een Manager Development, Werken als Manager Development.

Manager Development worden: Opleiding tot manager Development

 

Om manager Development te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Development de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Development. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Development zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Development, Manager Development Worden, Opleidingsniveau Manager Development, Scholing Manager Development, Studie Manager Development, Bijscholing Manager Development, Omscholing Manager Development.

Organisaties waar een manager Development doorgaans werkzaam is

 

De manager Development zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Development, Manager Development Worden, Opleidingsniveau Manager Development, Scholing Manager Development, Studie Manager Development, Bijscholing Manager Development, Omscholing Manager Development.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager Development

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Development   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Development  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Development   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Development   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Development   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Manager Development, Loon Manager Development, Wat verdien je als Manager Development, Salarisschaal Manager Development, Salarisindicatie Manager Development, Bonus Manager Development, CAO Manager Development, Brutoloon Manager Development, Nettoloon Manager Development, Vakantiedagen Manager Development, Pensioen Manager Development.

Competenties, skills & vaardigheden manager development

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Manager Development, Vaardigheden Manager Development, Attitude Manager Development, Kwalificaties Manager Development, Competentieprofiel Manager Development.

Boeken voor het beroep manager development

Wil je meer weten over het beroep manager development? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager development bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager development te komen.

What's Your MBA IQ? | Devi Vallabhaneni

A Manager's Career Development Tool - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780470439579 | 384 pagina's

What's your MBA IQ? A combination of what you know and how much you've applied this knowledge on the job, your MBA IQ is what defines your management knowledge in today's business climate. It's what keeps you at the top of your profession, an expert in yo...

Heritage as an asset for inner city development | Jean-Paul Corten

an urban managers' guide book - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9789462081161 | 184 pagina's

Erfgoed speelt een steeds nadrukkelijker rol in de ontwikkeling van de hedendaagse stad. Het blijkt een belangrijke vestigingsfactor voor een nieuwe generatie stadsbewoners, voor opkomende bedrijven in de dienstverlening en creatieve industrie en ook voor...

Service Desk and Incident Manager | Peter Wheatcroft

Careers in IT service management - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781780172330 | 144 pagina's

The role of a service desk manager is to provide the single point of contact between an IT organisation and its users. A major part of this role is to ensure that incidents are dealt with effectively and normal service is restored as quickly as possible. ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager Development, Manager Development ebooks, boek Manager Development.

Persoonstypen manager Development

 

De manager Development  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Development  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Development  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Development  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager Development, Karakter Manager Development.

Netwerk manager Development

 

De manager Development  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Development  komen met vragen die de manager Development  moet beantwoorden of problemen die de manager Development   moet oplossen. Tevens heeft de manager Development  veel te maken met klanten. De manager Development  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Development   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Development   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager Development, Medewerkers Manager Development.

Is het beroep manager Development iets voor jou?

Zou je graag manager Development willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager Development bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager Development, beroepskeuzetest Manager Development, beroep Manager Development kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager Development

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Development   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Development  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Development   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Development   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Development  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Development   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Development  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Development   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Development   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score manager Development

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager Development. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager Development, Promotie mogelijkheden Manager Development, Carriere Manager Development.

Solliciteren op de functie manager Development

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager Development dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager Development belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager Development. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager Development, CV Manager Development, sollicitatie Manager Development.

Interviews met manager Development

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager Development

Vacatures manager development

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Development? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Development. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De manager Development geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Development.  Deze mensen werken allemaal voor de afdeling van het bedrijf dat zorg draagt voor de development oftewel de ontwikkeling van het bedrijf. De manager Development zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk.

Beoordeling Manager Development

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager Development' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager Development

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep