U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager Duurzaamheid

Manager Duurzaamheid worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager Duurzaamheid? Lees de functieomschrijving.

 

De manager Duurzaamheid geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Duurzaamheid.  Deze mensen werken allemaal voor de afdeling van het bedrijf dat zorg draagt voor de Duurzaamheid van het bedrijf of van de handel van het bedrijf. De manager Duurzaamheid zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Duurzaamheid in en lost deze problemen aan. De manager Duurzaamheid is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Duurzaamheid mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Duurzaamheid ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Duurzaamheid krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Duurzaamheid zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Duurzaamheid de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Duurzaamheid.  De manager Duurzaamheid is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Duurzaamheid zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Duurzaamheid moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Duurzaamheid het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Duurzaamheid hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Duurzaamheid naar de directeur van de Duurzaamheid. 

Mensen vonden ons op: Job Manager Duurzaamheid, Baan Manager Duurzaamheid, Manager Duurzaamheid Worden, Functie-eisen Manager Duurzaamheid, Verantwoordelijkheden Manager Duurzaamheid, Functieprofiel Manager Duurzaamheid, Wat doet een Manager Duurzaamheid, Werken als Manager Duurzaamheid.

Manager Duurzaamheid worden: Opleiding tot manager Duurzaamheid

 

Om manager Duurzaamheid te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Duurzaamheid de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Duurzaamheid. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Duurzaamheid zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden.

 

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Duurzaamheid, Manager Duurzaamheid Worden, Opleidingsniveau Manager Duurzaamheid, Scholing Manager Duurzaamheid, Studie Manager Duurzaamheid, Bijscholing Manager Duurzaamheid, Omscholing Manager Duurzaamheid.

Organisaties waar een manager Duurzaamheid doorgaans werkzaam is

 

De manager Duurzaamheid zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Duurzaamheid, Manager Duurzaamheid Worden, Opleidingsniveau Manager Duurzaamheid, Scholing Manager Duurzaamheid, Studie Manager Duurzaamheid, Bijscholing Manager Duurzaamheid, Omscholing Manager Duurzaamheid.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager Duurzaamheid

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Duurzaamheid   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Duurzaamheid  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Duurzaamheid   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Duurzaamheid   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Duurzaamheid   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Manager Duurzaamheid, Loon Manager Duurzaamheid, Wat verdien je als Manager Duurzaamheid, Salarisschaal Manager Duurzaamheid, Salarisindicatie Manager Duurzaamheid, Bonus Manager Duurzaamheid, CAO Manager Duurzaamheid, Brutoloon Manager Duurzaamheid, Nettoloon Manager Duurzaamheid, Vakantiedagen Manager Duurzaamheid, Pensioen Manager Duurzaamheid.

Competenties, skills & vaardigheden manager duurzaamheid

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Manager Duurzaamheid, Vaardigheden Manager Duurzaamheid, Attitude Manager Duurzaamheid, Kwalificaties Manager Duurzaamheid, Competentieprofiel Manager Duurzaamheid.

Boeken voor het beroep manager duurzaamheid

Wil je meer weten over het beroep manager duurzaamheid? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager duurzaamheid bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager duurzaamheid te komen.

The Little Book of Going Green | Harriet Dyer

An Introduction to Climate Change and How We Can Reduce Our Carbon Footprint - Engels | Paperback | 9781786854919 | 128 pagina's

The Little Book of Going Green aims to shed light on the ways humans are harming the environment, from pollution and deforestation to industrial production and farming methods. Filled with facts, theories and tips on how we can do our bit for the planet, ...

Verlangen naar minder | Jelle Derckx

Een reis naar een bewust en duurzaam leven - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024582167 | 224 pagina's

Verlangen naar minder is een boek vol persoonlijke verhalen en down-to-earth tools voor een bewust en duurzaam leven. In Verlangen naar minder neemt Jelle Derckx de lezer mee op een zoektocht naar een bewust en duurzaam leven; hij geeft in dit persoonlijk...

Dit is een Goede Gids | Marieke Eyskoot

voor een duurzame lifestyle - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789022579855 | 336 pagina's

Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle. Zo simpel is het. Zou je best wat duurzamer willen leven, maar weet je niet hoe? En kun je er eigenlijk niet veel tijd, geld of gedoe in steken? Dan is dit wat voor jou. Dit moderne handboek staat vol pra...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager Duurzaamheid, Manager Duurzaamheid ebooks, boek Manager Duurzaamheid.

Persoonstypen manager Duurzaamheid

 

De manager Duurzaamheid  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Duurzaamheid  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Duurzaamheid  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Duurzaamheid  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren.

 

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager Duurzaamheid, Karakter Manager Duurzaamheid.

Netwerk manager Duurzaamheid

 

De manager Duurzaamheid  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Duurzaamheid  komen met vragen die de manager Duurzaamheid  moet beantwoorden of problemen die de manager Duurzaamheid   moet oplossen. Tevens heeft de manager Duurzaamheid  veel te maken met klanten. De manager Duurzaamheid  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Duurzaamheid   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Duurzaamheid   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager Duurzaamheid, Medewerkers Manager Duurzaamheid.

Is het beroep manager Duurzaamheid iets voor jou?

Zou je graag manager Duurzaamheid willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager Duurzaamheid bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager Duurzaamheid, beroepskeuzetest Manager Duurzaamheid, beroep Manager Duurzaamheid kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager Duurzaamheid

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Duurzaamheid   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Duurzaamheid  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Duurzaamheid   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Duurzaamheid   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Duurzaamheid  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Duurzaamheid   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Duurzaamheid  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Duurzaamheid   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Duurzaamheid   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score manager Duurzaamheid

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager Duurzaamheid. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager Duurzaamheid, Promotie mogelijkheden Manager Duurzaamheid, Carriere Manager Duurzaamheid.

Solliciteren op de functie manager Duurzaamheid

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager Duurzaamheid dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager Duurzaamheid belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager Duurzaamheid. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager Duurzaamheid, CV Manager Duurzaamheid, sollicitatie Manager Duurzaamheid.

Interviews met manager Duurzaamheid

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager Duurzaamheid

Vacatures manager duurzaamheid

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Duurzaamheid? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Duurzaamheid. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De manager Duurzaamheid geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Duurzaamheid.  Deze mensen werken allemaal voor de afdeling van het bedrijf dat zorg draagt voor de Duurzaamheid van het bedrijf of van de handel van het bedrijf. De manager Duurzaamheid zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk.

Beoordeling Manager Duurzaamheid

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager Duurzaamheid' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager Duurzaamheid

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep