U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager Finance

Manager Finance worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager Finance? Lees de functieomschrijving.

 

De manager Finance geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Finance.  Deze mensen werken allemaal voor de financiële afdeling van het bedrijf. De manager Finance zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Finance in en lost deze problemen aan. De manager Finance is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Finance mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Finance ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Finance krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Finance zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Finance de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Finance.  De manager Finance is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Finance zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Finance moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Finance het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Finance hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Finance naar de directeur van de Finance. 

Mensen vonden ons op: Job Manager Finance, Baan Manager Finance, Manager Finance Worden, Functie-eisen Manager Finance, Verantwoordelijkheden Manager Finance, Functieprofiel Manager Finance, Wat doet een Manager Finance, Werken als Manager Finance.

Manager Finance worden: Opleiding tot manager Finance

 

Om manager Finance te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Finance de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Finance. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Finance zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Finance, Manager Finance Worden, Opleidingsniveau Manager Finance, Scholing Manager Finance, Studie Manager Finance, Bijscholing Manager Finance, Omscholing Manager Finance.

Organisaties waar een manager Finance doorgaans werkzaam is

 

De manager Finance zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Finance, Manager Finance Worden, Opleidingsniveau Manager Finance, Scholing Manager Finance, Studie Manager Finance, Bijscholing Manager Finance, Omscholing Manager Finance.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager Finance

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Finance   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Finance  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Finance   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Finance   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Finance   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Manager Finance, Loon Manager Finance, Wat verdien je als Manager Finance, Salarisschaal Manager Finance, Salarisindicatie Manager Finance, Bonus Manager Finance, CAO Manager Finance, Brutoloon Manager Finance, Nettoloon Manager Finance, Vakantiedagen Manager Finance, Pensioen Manager Finance.

Competenties, skills & vaardigheden manager finance

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Manager Finance, Vaardigheden Manager Finance, Attitude Manager Finance, Kwalificaties Manager Finance, Competentieprofiel Manager Finance.

Boeken voor het beroep manager finance

Wil je meer weten over het beroep manager finance? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager finance bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager finance te komen.

20 Minute Manager Finance Basics | Harvard Business Review

Decode the Jargon Navigate Key Statements Gauge Performance - Engels | Druk: 1 | Losbladig | 9781625270856 | 144 pagina's

Intimidated by corporate finance? The numbers (and the jargon) can feel overwhelming--but you have to understand them to manage effectively. Finance Basics explains the fundamentals simply and quickly, introducing you to key terms and concepts such as: Ho...

HBR Guide to Finance Basics for Managers (HBR Guide Series) | Harvard Business Review

Engels | Druk: 1 | Losbladig | 9781422187302 | 192 pagina's

DON'T LET YOUR FEAR OF FINANCE GET IN THE WAY OF YOUR SUCCESSCan you prepare a breakeven analysis? Do you know the difference between an income statement and a balance sheet? Or understand why a business that's profitable can still go belly-up? Has your g...

Finance for Non-Financial Managers in a Week | Roger Mason

Understand Finance In Seven Simple Steps - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9781473607842 | 128 pagina's

Finance For Non-Financial Managers In A Week is a simple and straightforward training course in finance, giving you everything you need to know in just seven short chapters. From the profit statement and the balance sheet through to costing and budgets, i...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager Finance, Manager Finance ebooks, boek Manager Finance.

Persoonstypen manager Finance

 

De manager Finance  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Finance  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Finance  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Finance  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager Finance, Karakter Manager Finance.

Netwerk manager Finance

 

De manager Finance  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Finance  komen met vragen die de manager Finance  moet beantwoorden of problemen die de manager Finance   moet oplossen. Tevens heeft de manager Finance  veel te maken met klanten. De manager Finance  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Finance   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Finance   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager Finance, Medewerkers Manager Finance.

Is het beroep manager Finance iets voor jou?

Zou je graag manager Finance willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager Finance bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager Finance, beroepskeuzetest Manager Finance, beroep Manager Finance kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager Finance

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Finance   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Finance  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Finance   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Finance   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Finance  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Finance   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Finance  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Finance   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Finance   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score manager Finance

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager Finance. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager Finance, Promotie mogelijkheden Manager Finance, Carriere Manager Finance.

Solliciteren op de functie manager Finance

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager Finance dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager Finance belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager Finance. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager Finance, CV Manager Finance, sollicitatie Manager Finance.

Interviews met manager Finance

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager Finance

Vacatures manager finance

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Finance? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Finance. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De manager Finance geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Finance.  Deze mensen werken allemaal voor de financiële afdeling van het bedrijf. De manager Finance zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk.

Beoordeling Manager Finance

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager Finance' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager Finance

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep