U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager Ict

Manager Ict worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager Ict? Lees de functieomschrijving.

 

De manager Ict geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Ict.  Deze mensen werken allemaal voor de Ict afdeling avn een bedrijf. De manager Ict zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Ict in en lost deze problemen aan. De manager Ict is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Ict mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Ict ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Ict krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Ict zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Ict de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Ict.  De manager Ict is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Ict zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Ict moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Ict het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Ict hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Ict naar de directeur van de Ict. 

Mensen vonden ons op: Job Manager Ict, Baan Manager Ict, Manager Ict Worden, Functie-eisen Manager Ict, Verantwoordelijkheden Manager Ict, Functieprofiel Manager Ict, Wat doet een Manager Ict, Werken als Manager Ict.

Manager Ict worden: Opleiding tot manager Ict

 

Om manager Ict te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Ict de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Ict. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Ict zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Ict, Manager Ict Worden, Opleidingsniveau Manager Ict, Scholing Manager Ict, Studie Manager Ict, Bijscholing Manager Ict, Omscholing Manager Ict.

Organisaties waar een manager Ict doorgaans werkzaam is

 

De manager Ict zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Ict, Manager Ict Worden, Opleidingsniveau Manager Ict, Scholing Manager Ict, Studie Manager Ict, Bijscholing Manager Ict, Omscholing Manager Ict.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager Ict

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Ict   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Ict  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Ict   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Ict   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Ict   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Manager Ict, Loon Manager Ict, Wat verdien je als Manager Ict, Salarisschaal Manager Ict, Salarisindicatie Manager Ict, Bonus Manager Ict, CAO Manager Ict, Brutoloon Manager Ict, Nettoloon Manager Ict, Vakantiedagen Manager Ict, Pensioen Manager Ict.

Competenties, skills & vaardigheden manager ict

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Manager Ict, Vaardigheden Manager Ict, Attitude Manager Ict, Kwalificaties Manager Ict, Competentieprofiel Manager Ict.

Boeken voor het beroep manager ict

Wil je meer weten over het beroep manager ict? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager ict bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager ict te komen.

ICT-THEMA'S VOOR MANAGERS I MANAGEMENT EN INFORMATIE | J.A. Oosterhaven

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789014055640 | 157 pagina's

Informatie- en communicatietechnoogie zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Bij de zoveelste nieuwe ontwikkeling weten we niet of we te maken hebben met een hype of modegrill of dat het om een echte vernieuwing gaat. Wie kon enkele jaren geleden be...

ICT-THEMA'S VOOR MANAGERS II MANAGEMENT EN INFORMATIE | J.A. Oosterhaven

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789014057736 | 179 pagina's

Informatie- en communicatietechnologie zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Bij de zoveelste nieuwe ontwikkeling weten we niet of we te maken hebben met een hype of modegril of dat het om een echte vernieuwing gaat. Wie kon enkele jaren geleden be...

(u) XML: INTEGRATIE EN STANDAARDISATIE | M. de Haas

wat elke manager moet weten over XML - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789044005288 | 187 pagina's

Webservices, dot.net, ebXML, total business integration! Als er over één ICT onderwerp de laatste tijd veel wordt geschreven en gesproken is het wel over XML (eXtensible Markup Language). In dit boek wordt een overzicht gegeven van de uitgangspunten die t...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager Ict, Manager Ict ebooks, boek Manager Ict.

Persoonstypen manager Ict

 

De manager Ict  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Ict  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Ict  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Ict  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager Ict, Karakter Manager Ict.

Netwerk manager Ict

 

De manager Ict  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Ict  komen met vragen die de manager Ict  moet beantwoorden of problemen die de manager Ict   moet oplossen. Tevens heeft de manager Ict  veel te maken met klanten. De manager Ict  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Ict   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Ict   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager Ict, Medewerkers Manager Ict.

Is het beroep manager Ict iets voor jou?

Zou je graag manager Ict willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager Ict bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager Ict, beroepskeuzetest Manager Ict, beroep Manager Ict kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager Ict

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Ict   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Ict  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Ict   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Ict   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Ict  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Ict   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Ict  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Ict   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Ict   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score manager Ict

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager Ict. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager Ict, Promotie mogelijkheden Manager Ict, Carriere Manager Ict.

Solliciteren op de functie manager Ict

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager Ict dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager Ict belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager Ict. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager Ict, CV Manager Ict, sollicitatie Manager Ict.

Interviews met manager Ict

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager Ict

Vacatures manager ict

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Ict? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Ict. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De manager Ict geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Ict.  Deze mensen werken allemaal voor de Ict afdeling avn een bedrijf. De manager Ict zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk.

Beoordeling Manager Ict

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager Ict' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager Ict

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep