U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager Inkoop

Manager Inkoop worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager Inkoop? Lees de functieomschrijving.

De Manager Inkoop werkt in teamverband om een inkoopstrategie op te zetten en overziet de implementatie van deze strategie. Hierbij is het belangrijk dat hij binnen een budget en bepaalde tijd kan werken.

Omdat de Manager Inkoop verantwoordelijk is voor het inkoopbeleid, is het cruciaal dat hij een scherp commercieel inzicht heeft en goed weet hoe het bedrijf en de markt werken. Zo kan hij het optimale uit de inkoopstrategie halen. Hij moet risico's durven nemen om zo de beste resultaten te kunnen behalen. Goede beslissingen betekenen meer winst, terwijl een Manager Inkoop bij slechte beslissingen met een onverkoopbare inventaris komt te zitten.

Zelfs als men enkel inkopen overziet binnen een eigen bedrijf, is het toch belangrijk om de goede keuzes te maken en voor de best mogelijke prijs inkopen te doen die gebruikt kunnen worden om extra winst te genereren.

Een Manager Inkoop heeft een grote verantwoordelijkheid en moet erg gedreven zijn om het te kunnen maken als succesvol Manager. Het is ook belangrijk dat hij deze gedrevenheid overg weet te brengen op zijn personeel.

De Manager Inkoop houdt zich bezig met het beheer van contacten, het managen van personeel en het onderzoeken van nieuwe mogelijkheden. Hij is strategisch en competitief en loyaal aan het bedrijf.

Mensen vonden ons op: Job Manager Inkoop, Baan Manager Inkoop, Manager Inkoop Worden, Functie-eisen Manager Inkoop, Verantwoordelijkheden Manager Inkoop, Functieprofiel Manager Inkoop, Wat doet een Manager Inkoop, Werken als Manager Inkoop.

Manager Inkoop worden: Opleiding tot manager Inkoop

Een Manager Inkoop werkt op HBO of WO niveau, waarbij het handig kan zijn om een diploma in de richting van Financiën of Management te hebben. Er is echter geen specifieke opleiding die men voor inkoopmanagement kan volgen, waardoor de meeste kennis wordt opgedaan in de prakijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Inkoop, Manager Inkoop Worden, Opleidingsniveau Manager Inkoop, Scholing Manager Inkoop, Studie Manager Inkoop, Bijscholing Manager Inkoop, Omscholing Manager Inkoop.

Organisaties waar een manager Inkoop doorgaans werkzaam is

Een Manager Inkoop kan bij elke organisatie terecht waarbij inkopen een grote rol speelt. Dit kan in een groothandel zijn, maar ook bij de overheid, waar men bijvoorbeeld op grote schaal kantoorartikelen nodig heeft. De Manager Inkoop zal voornamelijk aan de telefoon of onderweg zijn om met leveranciers te kunnen spreken.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Inkoop, Manager Inkoop Worden, Opleidingsniveau Manager Inkoop, Scholing Manager Inkoop, Studie Manager Inkoop, Bijscholing Manager Inkoop, Omscholing Manager Inkoop.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager Inkoop

Als Manager Inkoop kan men rekenen op een salaris dat tussen de €3800 en €5400 valt, afhankelijk van ervaring en werksituatie. Hierbij kan men verder ook rekenen op aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een auto van de zaak en/of een goede pensioenregeling.
 

Mensen vonden ons op: Salaris Manager Inkoop, Loon Manager Inkoop, Wat verdien je als Manager Inkoop, Salarisschaal Manager Inkoop, Salarisindicatie Manager Inkoop, Bonus Manager Inkoop, CAO Manager Inkoop, Brutoloon Manager Inkoop, Nettoloon Manager Inkoop, Vakantiedagen Manager Inkoop, Pensioen Manager Inkoop.

Competenties, skills & vaardigheden manager inkoop

 • Analytisch
 • Samenwerken
 • Omgaan met details
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Leiderschap
 • Resultaatgericht werken
Mensen vonden ons op: Kennis Manager Inkoop, Vaardigheden Manager Inkoop, Attitude Manager Inkoop, Kwalificaties Manager Inkoop, Competentieprofiel Manager Inkoop.

Boeken voor het beroep manager inkoop

Wil je meer weten over het beroep manager inkoop? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager inkoop bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager inkoop te komen.

OEE voor operators en managers | Bert Teeuwen

op zoek naar de verborgen machinecapaciteit met Overall Equipment Effectiveness - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789081503624 | 176 pagina's

OEE voor operators en managers 1e druk is een boek van Bert Teeuwen uitgegeven bij Yokoten. ISBN 9789081503624 OEE (Overall Equipment Effectiveness) is een krachtig instrument om de prestatie van machines te berekenen. Meer nog is het een instrument om de...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager Inkoop, Manager Inkoop ebooks, boek Manager Inkoop.

Persoonstypen manager Inkoop

Als Manager Inkoop ben je erop gericht om steeds een optimale inkoopstrategie te implementeren, waarbij je er goed op let dat iedereen zijn werk goed doet en dat alles op de goede tijd en plek afgeleverd wordt. Hierbij stelt de Manager Inkoop hoge eisen aan zichzelf en anderen (Perfectionist). Verder is het belangrijk dat je een goed instinct bezit wat betreft het inkopen en zo aan de behoeften van je klanten of collega's kan voldoen (Succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager Inkoop, Karakter Manager Inkoop.

Netwerk manager Inkoop

De Manager Inkoop moet met vele verschillende partijen overweg kunnen om zijn werk succesvol te kunnen doen. Hij moet veel in contact zijn met de leveranciers, tenzij hij inkopers in dienst heeft die alle directe contacten regelen, in welk geval hij nog steeds met de belangrijkste leveranciers moet communiceren.

Afhankelijk van de precieze functie-inhoud bespreekt een Manager Inkoop zij strategie met een leidinggevende, die goedkeuring moet geven. Als hij verder ondersteunend personeel heeft dient daar ook mee gesproken te worden.

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager Inkoop, Medewerkers Manager Inkoop.

Is het beroep manager Inkoop iets voor jou?

Zou je graag manager Inkoop willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager Inkoop bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager Inkoop, beroepskeuzetest Manager Inkoop, beroep Manager Inkoop kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager Inkoop

Om als Manager Inkoop aan het werk te komen heb je relevante werkervaring nodig, waardoor je vaak makkelijk naar nieuw werk door kan groeien. Verder is de arbeidsmarkt over het algemeen ook gunstig, waardoor de kans om aan het werk te komen goed is.

Doorgroeien vanuit een positie als Manager Inkoop is moeilijker, omdat je goed moet kunnen netwerken om bijvoorbeeld hoofd inkoop te worden. Met voldoende ervaring kan je bij een groter bedrijf terecht komen, of zelfs directeur van een bedrijf worden.

Arbeidsmarktperspectief score manager Inkoop

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager Inkoop. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager Inkoop, Promotie mogelijkheden Manager Inkoop, Carriere Manager Inkoop.

Solliciteren op de functie manager Inkoop

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager Inkoop dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager Inkoop belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager Inkoop. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager Inkoop, CV Manager Inkoop, sollicitatie Manager Inkoop.

Interviews met manager Inkoop

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager Inkoop

Vacatures manager inkoop

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Inkoop? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Inkoop. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Manager Inkoop werkt in teamverband om een inkoopstrategie op te zetten en overziet de implementatie van deze strategie. Hierbij is het belangrijk dat hij binnen een budget en bepaalde tijd kan werken. Omdat de Manager Inkoop verantwoordelijk is voor het inkoopbeleid, is het cruciaal dat hij een scherp commercieel inzicht heeft en goed weet hoe het bedrijf en de markt werken.

Beoordeling Manager Inkoop

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager Inkoop' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager Inkoop

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep