U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager Marketing

Manager Marketing worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager Marketing? Lees de functieomschrijving.

 

 

De manager Marketing geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Marketing.  Deze mensen werken allemaal voor de Marketing afdeling van een bedrijf. De manager Marketing zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Marketing in en lost deze problemen aan. De manager Marketing is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Marketing mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Marketing ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Marketing krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Marketing zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Marketing de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Marketing.  De manager Marketing is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Marketing zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Marketing moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Marketing het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Marketing hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Marketing naar de directeur van de Marketing. 

Mensen vonden ons op: Job Manager Marketing, Baan Manager Marketing, Manager Marketing Worden, Functie-eisen Manager Marketing, Verantwoordelijkheden Manager Marketing, Functieprofiel Manager Marketing, Wat doet een Manager Marketing, Werken als Manager Marketing.

Manager Marketing worden: Opleiding tot manager Marketing

 

Om manager Marketing te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Marketing de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Marketing. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Marketing zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden.

 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Marketing, Manager Marketing Worden, Opleidingsniveau Manager Marketing, Scholing Manager Marketing, Studie Manager Marketing, Bijscholing Manager Marketing, Omscholing Manager Marketing.

Organisaties waar een manager Marketing doorgaans werkzaam is

 

De manager Marketing zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Marketing, Manager Marketing Worden, Opleidingsniveau Manager Marketing, Scholing Manager Marketing, Studie Manager Marketing, Bijscholing Manager Marketing, Omscholing Manager Marketing.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager Marketing

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Marketing   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Marketing  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Marketing   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Marketing   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Marketing   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Manager Marketing, Loon Manager Marketing, Wat verdien je als Manager Marketing, Salarisschaal Manager Marketing, Salarisindicatie Manager Marketing, Bonus Manager Marketing, CAO Manager Marketing, Brutoloon Manager Marketing, Nettoloon Manager Marketing, Vakantiedagen Manager Marketing, Pensioen Manager Marketing.

Competenties, skills & vaardigheden manager marketing

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Anticiperen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Manager Marketing, Vaardigheden Manager Marketing, Attitude Manager Marketing, Kwalificaties Manager Marketing, Competentieprofiel Manager Marketing.

Boeken voor het beroep manager marketing

Wil je meer weten over het beroep manager marketing? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager marketing bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager marketing te komen.

The Product Book | Product School

How to Become a Great Product Manager - Engels | Paperback | 9780998973814 | 316 pagina's

...

De Conversation Manager | Steven van Belleghem

de kracht van de hedendaagse consument / het einde van de traditionele adverteerder - Nederlands | Druk: 14 | Paperback | 9789081516389 | 224 pagina's

De Conversation Manager 14e druk is een boek van Steven van Belleghem uitgegeven bij van Duuren Management. ISBN 9789081516389 De bestseller van Steven Van Belleghem in een volledig vernieuwde editie De voorbije jaren is het internet geëvolueerd van een s...

Waardering Door Klanten | J-P.R. Thomassen

Klantmanagement Als Fundament Voor Totale Kwaliteit - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789014089720 | 301 pagina's

Klantgerichtheid, klanttevredenheid, klantentrouw, klantenwaarde. De klant wordt steeds meer erkend als één van de belangrijkste succesfactoren van de onderneming. Zeer tevreden klanten zijn immers terugkomende klanten! Nu is de theorie rondom klanttevred...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager Marketing, Manager Marketing ebooks, boek Manager Marketing.

Persoonstypen manager Marketing

 

De manager Marketing  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Marketing  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Marketing  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Marketing  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager Marketing, Karakter Manager Marketing.

Netwerk manager Marketing

 

De manager Marketing  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Marketing  komen met vragen die de manager Marketing  moet beantwoorden of problemen die de manager Marketing   moet oplossen. Tevens heeft de manager Marketing  veel te maken met klanten. De manager Marketing  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Marketing   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Marketing   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager Marketing, Medewerkers Manager Marketing.

Is het beroep manager Marketing iets voor jou?

Zou je graag manager Marketing willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager Marketing bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager Marketing, beroepskeuzetest Manager Marketing, beroep Manager Marketing kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager Marketing

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Marketing   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Marketing  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Marketing   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Marketing   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Marketing  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Marketing   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Marketing  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Marketing   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Marketing   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score manager Marketing

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager Marketing. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager Marketing, Promotie mogelijkheden Manager Marketing, Carriere Manager Marketing.

Solliciteren op de functie manager Marketing

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager Marketing dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager Marketing belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager Marketing. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager Marketing, CV Manager Marketing, sollicitatie Manager Marketing.

Interviews met manager Marketing

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager Marketing

Vacatures manager marketing

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Marketing? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Marketing. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.     De manager Marketing geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Marketing.  Deze mensen werken allemaal voor de Marketing afdeling van een bedrijf. De manager Marketing zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk.

Beoordeling Manager Marketing

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager Marketing' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager Marketing

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep