U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager Sportcentrum

Manager Sportcentrum worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager Sportcentrum? Lees de functieomschrijving.

Als Sportcentrummanager ben je verantwoordelijk voor het draaiende houden van een sportcentrum. Dat wil niet zo zeer zeggen de dagelijkse werkzaamheden op de werkvloer, maar meer op het gebied van bedrijfsvoering en organisatie.

Een Manager Sportcentrum houdt zich bezig met financiën, personeel en aansturing, marketing en alles wat er verder komt kijken bij het runnen van een bedrijf. Voor sommige taken zul je personeel aannemen zodat jij je meer op andere zaken kunt storten. Zo kun je bijvoorbeeld de administratie uitbesteden of iemand aannemen die meer weet van marketing.

Afhankelijk van hoe groot de sportschool is heb je een diversiteit aan medewerkers onder je en mogelijk heb je een bestuur waarmee je de belangrijke keuzes overlegt.

Mensen vonden ons op: Job Manager Sportcentrum, Baan Manager Sportcentrum, Manager Sportcentrum Worden, Functie-eisen Manager Sportcentrum, Verantwoordelijkheden Manager Sportcentrum, Functieprofiel Manager Sportcentrum, Wat doet een Manager Sportcentrum, Werken als Manager Sportcentrum.

Manager Sportcentrum worden: Opleiding tot manager Sportcentrum

De opleiding die je moet volgen als je Sportcentrummanager wilt worden is op HBO niveau. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een studie als Manager Sport, Fitness en Leisure dan wel Commerciële Sporteconomie of Sport, Management en Ondernemen.

Deze opleidingen bereiden de student voor op een functie in het middenkader of hoger kader van de sportwereld.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Sportcentrum, Manager Sportcentrum Worden, Opleidingsniveau Manager Sportcentrum, Scholing Manager Sportcentrum, Studie Manager Sportcentrum, Bijscholing Manager Sportcentrum, Omscholing Manager Sportcentrum.

Organisaties waar een manager Sportcentrum doorgaans werkzaam is

Een sportcentrum levert een dienst met als doel winst te maken. Je bent dus in principe als Sportcentrummanager onderdeel van de profit sector. Sommige sportscholen zijn echter in handen van de overheid. In zo'n geval is het twijfelachtig omdat het sportcentrum er is om winst te maken, maar de eigenaar valt onder de non-profit.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Sportcentrum, Manager Sportcentrum Worden, Opleidingsniveau Manager Sportcentrum, Scholing Manager Sportcentrum, Studie Manager Sportcentrum, Bijscholing Manager Sportcentrum, Omscholing Manager Sportcentrum.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager Sportcentrum

Als Sportcentrummanager verdien je bruto per maand een bedrag tussen de €6000 en €9500.

Soms heb je in deze functie ook een auto van de zaak, een laptop, en een beloning naar prestatie.

Mensen vonden ons op: Salaris Manager Sportcentrum, Loon Manager Sportcentrum, Wat verdien je als Manager Sportcentrum, Salarisschaal Manager Sportcentrum, Salarisindicatie Manager Sportcentrum, Bonus Manager Sportcentrum, CAO Manager Sportcentrum, Brutoloon Manager Sportcentrum, Nettoloon Manager Sportcentrum, Vakantiedagen Manager Sportcentrum, Pensioen Manager Sportcentrum.

Competenties, skills & vaardigheden manager sportcentrum

 • Resultaatgerichtheid
 • Leiderschap
 • Financieel bewustzijn
 • Plannen en organiseren
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Manager Sportcentrum, Vaardigheden Manager Sportcentrum, Attitude Manager Sportcentrum, Kwalificaties Manager Sportcentrum, Competentieprofiel Manager Sportcentrum.

Boeken voor het beroep manager sportcentrum

Wil je meer weten over het beroep manager sportcentrum? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager sportcentrum bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager sportcentrum te komen.

Doorbreek de cirkel | Arend Ardon

hoe managers onbewust verandering blokkeren - Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789047003960 | 123 pagina's

Doorbreek de cirkel 1e druk is een boek van Arend Ardon uitgegeven bij Business Contact. ISBN 9789047003960 In 'Doorbreek de cirkel' beschrijft Arend Ardon dat de meeste managers tegenwoordig veel kennis hebben over verandermanagement, maar het toch in de...

The Making of a Manager | Julie Zhuo

What to Do When Everyone Looks to You - Engels | Paperback | 9780753552896 | 288 pagina's

No idea what you're doing? No problem. Good managers are made, not born. Top tech executive Julie Zhuo remembers the moment when she was asked to lead a team. She felt like she'd won the golden ticket, until reality came crashing in. She was just 25 and h...

Vakantieboek voor professionals en managers 2019 | . (Red.)

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789047012528 | 160 pagina's

Het "Vakantieboek voor professionals en managers' bevat tools voor persoonlijke ontwikkeling, samenvattingen van actuele managementboeken, quotes en oefeningen voor inspiratie en creativiteit. Vakantie is het uitgelezen moment om los te komen van de waan ...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager Sportcentrum, Manager Sportcentrum ebooks, boek Manager Sportcentrum.

Persoonstypen manager Sportcentrum

Als Sportcentrummanager heb je leiding over verschillende personeelsleden. Dat betekent dat het goed is als je van nature overwicht hebt en leiderschapskwaliteiten. Loyaal zijn richting medewerkers en een sfeer kunnen creëren waarin de mensen zich bij jou en in het bedrijf prettig voelen is erg belangrijk (Baas).

Wanneer je leiding geeft aan een personeel binnen een eigen bedrijf, zoals een Sportcentrummanager, moet je betrouwbaar zijn voor de mensen en bedrijven waarmee je samenwerkt. Een ordelijke instelling is daarnaast van belang omdat het plannen en regelen in jouw handen ligt (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager Sportcentrum, Karakter Manager Sportcentrum.

Netwerk manager Sportcentrum

Een Sportcentrummanager heeft niet alleen te maken met de medewerkers waaraan leiding wordt gegeven, maar ook het bestuur. Wanneer dit bestuur ook leiding heeft over andere sportscholen is het mogelijk dat je tevens te maken krijgt met andere Managers van Sportcentra.

Verder zul je mogelijk te maken krijgen met leveranciers van benodigdheden en de media voor je marketinguitingen.

Je zult minder te maken krijgen met de klanten zelf, maar ze maken wel een belangrijk onderdeel uit van de organisatie waar een Sportcentrummanager leiding aan geeft.

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager Sportcentrum, Medewerkers Manager Sportcentrum.

Is het beroep manager Sportcentrum iets voor jou?

Zou je graag manager Sportcentrum willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager Sportcentrum bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager Sportcentrum, beroepskeuzetest Manager Sportcentrum, beroep Manager Sportcentrum kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager Sportcentrum

Er is een diversiteit aan vacatures te vinden voor managers in de soprtwereld. Van sportlabels tot storemanagers tot Manager Sportcentrum. Een baan in de richting van de gevolgde studie zal dus wel lukken, maar of je ook daadwerkelijk leiding kunt gaan geven in een sportschool of sportcentrum is moeilijker te overzien. Een optie is in een andere functie te starten en door te groeien naar Sportcentrummanager.

Als Manager Sportcentrum sta je al hoog op de ladder. Toch heb je nog niet het plafond bereikt. Je kunt zelf nog groeien door het uitbreiden van het sportcentrum of door overstappen naar grotere centra of andere marktsegmenten. Een andere mogelijkheid is over te stappen naar het bestuur van een keten van sportcentra.

Arbeidsmarktperspectief score manager Sportcentrum

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager Sportcentrum. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Redelijk
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager Sportcentrum, Promotie mogelijkheden Manager Sportcentrum, Carriere Manager Sportcentrum.

Solliciteren op de functie manager Sportcentrum

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager Sportcentrum dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager Sportcentrum belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager Sportcentrum. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager Sportcentrum, CV Manager Sportcentrum, sollicitatie Manager Sportcentrum.

Interviews met manager Sportcentrum

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager Sportcentrum

Vacatures manager sportcentrum

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Sportcentrum? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Sportcentrum. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Als Sportcentrummanager ben je verantwoordelijk voor het draaiende houden van een sportcentrum. Dat wil niet zo zeer zeggen de dagelijkse werkzaamheden op de werkvloer, maar meer op het gebied van bedrijfsvoering en organisatie. Een Manager Sportcentrum houdt zich bezig met financiën, personeel en aansturing, marketing en alles wat er verder komt kijken bij het runnen van een bedrijf.

Beoordeling Manager Sportcentrum

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager Sportcentrum' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager Sportcentrum

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep