U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager communicatie

Manager communicatie worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager communicatie? Lees de functieomschrijving.

 

De manager Communicatie geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Communicatie.  Deze mensen werken allemaal voor een afdeling van het bedrijf die de Communicatie waarneemt en onderhoudt. De manager Communicatie zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk. Ook als er problemen zijn op de werkvloer springt de manager Communicatie in en lost deze problemen aan. De manager Communicatie is daarbij verantwoordelijk voor het team zelf. De manager Communicatie mag mensen aannemen en ontslaan. Wel moet de manager Communicatie ten alle tijden verantwoording afleggen aan de directeur van het bedrijf. Maar de manager Communicatie krijgt wel veel eigen verantwoordelijkheden waaronder het aansturen van het personeel. Ook houdt de manager Communicatie zich bezig met het klanten bestand. Dit houdt in dat de manager Communicatie de band met de klanten moet behouden. Dit kan betekenen dat er vragen beantwoord moeten worden van de klant maar ook het contact met nieuwe klanten valt onder de verantwoordelijkheid van de manager Communicatie.  De manager Communicatie is ook verantwoordelijk voor een bepaalde begroting die meestal per jaar wordt bekeken. Hier hoort een budget bij waar de manager Communicatie zorg voor draagt. Tevens moeten er bepaalde doelen gehaald worden om de begroting aan het einde van het werkjaar kloppend te krijgen. De manager Communicatie moet hier zeer veel aandacht aan besteden en hier heel nauwkeurig mee omgaan. Als de manager Communicatie het gevoel heeft dat er bepaalde zaken mis gaan in deze begroting, zal de manager Communicatie hier meteen op moeten anticiperen. Ook hiervoor geldt dat er ten alle tijden verantwoordelijkheid moet worden afgedragen door de manager Communicatie naar de directeur van de Communicatie. 

Mensen vonden ons op: Job Manager communicatie, Baan Manager communicatie, Manager communicatie Worden, Functie-eisen Manager communicatie, Verantwoordelijkheden Manager communicatie, Functieprofiel Manager communicatie, Wat doet een Manager communicatie, Werken als Manager communicatie.

Manager communicatie worden: Opleiding tot manager communicatie

 

Om manager Communicatie te worden is het vooral belangrijk dat iemand het leiding geven in zich heeft. Als dit niet het geval is, dan maakt iemand sowieso geen kans om een baan als manager te krijgen.  Verder is er een aantal opleidingen wat goed aansluit bij een functie als manager. Zo zou de manager Communicatie de opleiding HEAO kunnen doen. Dit is een HBO opleiding die staat voor ‘Hoger Economisch en Administratief Onderwijs’. Als manager heb je namelijk vrijwel altijd te maken met een begroting  waar een economische en administratieve opleiding goed voor opleidt. Echter, het leidinggevende zelf, kun je niet leren maar moet tot een van de eigenschappen behoren van de manager Communicatie. Verder is het vaak zo dat een toekomstig manager al werkzaam is in een bepaalde sector voordat hij/zij daar manager wordt. Het is zaak dat de directeur opmerkt dat iemand het in zich heeft en dan is het handig dat diegene ook kennis heeft van de branche waar hij/zij in gaat managen.  De manager Communicatie zou dan dus een opleiding genoten moeten hebben die te maken heeft met het werk in de zorg om vervolgens manager te worden. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager communicatie, Manager communicatie Worden, Opleidingsniveau Manager communicatie, Scholing Manager communicatie, Studie Manager communicatie, Bijscholing Manager communicatie, Omscholing Manager communicatie.

Organisaties waar een manager communicatie doorgaans werkzaam is

 

De manager Communicatie zal werken voor zowel profit als non profit organisaties.  In beide soorten organisaties zijn manage functies voor deze sector. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager communicatie, Manager communicatie Worden, Opleidingsniveau Manager communicatie, Scholing Manager communicatie, Studie Manager communicatie, Bijscholing Manager communicatie, Omscholing Manager communicatie.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager communicatie

 

Het salaris hangt heel erg af van enerzijds het budget waar de manager Communicatie   verantwoordelijk voor is en anderzijds het aantal mensen waar de manager Communicatie  leiding aan geeft.  Ook heeft het te maken met het bedrijf waar de manager Communicatie   voor werkt. Is dit een profit instelling dan zal het salaris hoger liggen dan bij een non profit instelling. Maar in het begin zal het salaris liggen rond de E 3500. Als de manager Communicatie   groeit in haar/zijn functie en meer budget moet bewaken of meer mensen moet aansturen, zal dit salaris mee groeien en zal de manager Communicatie   uiteindelijk rond de E 6000 kunnen verdienen. 

Mensen vonden ons op: Salaris Manager communicatie, Loon Manager communicatie, Wat verdien je als Manager communicatie, Salarisschaal Manager communicatie, Salarisindicatie Manager communicatie, Bonus Manager communicatie, CAO Manager communicatie, Brutoloon Manager communicatie, Nettoloon Manager communicatie, Vakantiedagen Manager communicatie, Pensioen Manager communicatie.

Competenties, skills & vaardigheden manager communicatie

 • Motiveren
 • Plannen en organiseren
 • Conflicten beheersen
 • Besluitvaardigheid
Mensen vonden ons op: Kennis Manager communicatie, Vaardigheden Manager communicatie, Attitude Manager communicatie, Kwalificaties Manager communicatie, Competentieprofiel Manager communicatie.

Boeken voor het beroep manager communicatie

Wil je meer weten over het beroep manager communicatie? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager communicatie bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager communicatie te komen.

Stukken beter schrijven | Johannes de Geus

Gids Voor Managers En Medewerkers - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789058714299 | 224 pagina's

Stukken beter schrijven 1e druk is een boek van Natasja Loomans uitgegeven bij Uitgeverij Thema. ISBN 9789058714299 Brieven, mails, offertes, of bloggen, twitter of Linkedin; veel mensen vinden schrijven moeilijk. En dat is jammer want door de moderne med...

One for the Road | Mark Workman

How to Be a Music Tour Manager - Engels | Druk: 1 | Paperback | 9780615726113 | 354 pagina's

One for the Road: How to Be a Music Tour Manager is the first and only book on music tour management. As the music business continues to go through many dramatic changes, music groups are quickly discovering that in order to build and sustain a successful...

PM-reeks - Effectieve communicatie voor managers en leidinggevenden | H.T. van der Molen

Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789024416745 | 116 pagina's

PM-reeks - Effectieve communicatie voor managers en leidinggevenden 1e druk is een boek van H.T. van der Molen uitgegeven bij Uitgeverij Boom/Nelissen. ISBN 9789024416745 Aan de hand van dit boek leert u gespreksvaardigheden te ontwikkelen om het function...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager communicatie, Manager communicatie ebooks, boek Manager communicatie.

Persoonstypen manager communicatie

 

De manager Communicatie  moet een goede waarnemer zijn. Hij/zij moet op kunnen merken wanneer iemand in het team niet goed functioneert om hier meteen op te kunnen anticiperen. Ook moet de manager Communicatie  goed kunnen zien wanneer de begroting niet gehaald gaat worden of het bedrijf over het budget heen gaat. Ook dit heeft te maken met goed kunnen waarnemen. Daarbij moet de manager Communicatie  een goede leidinggevende zijn om mensen aan te kunnen sturen zowel in wat ze doen als in hoe ze het doen. De manager Communicatie  moet dit charisma uitstralen op de werkvloer zodat iedereen hem/haar serieus neemt. Alleen zo zal hij/zij goed kunnen functioneren als leidinggevende en zullen mensen naar hem/haar luisteren

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager communicatie, Karakter Manager communicatie.

Netwerk manager communicatie

 

De manager Communicatie  heeft veel te maken met het personeel waar hij/zij leiding aan geeft. De hele dag zullen er mensen uit het team naar de manager Communicatie  komen met vragen die de manager Communicatie  moet beantwoorden of problemen die de manager Communicatie   moet oplossen. Tevens heeft de manager Communicatie  veel te maken met klanten. De manager Communicatie  behoudt de relaties met de klanten en heeft het eerste contact moment met nieuwe klanten. Zowel via de mail als met zakelijke afspraken is dit contact er en de manager Communicatie   zal hier veel tijd en aandacht in moeten stoppen. Tot slot is er veel contact met de directeur van de afdeling. De manager Communicatie   moet namelijk ten alle tijden verantwoording afleggen aan hem of haar dus er zullen veel contactmomenten zijn. 

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager communicatie, Medewerkers Manager communicatie.

Is het beroep manager communicatie iets voor jou?

Zou je graag manager communicatie willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager communicatie bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager communicatie, beroepskeuzetest Manager communicatie, beroep Manager communicatie kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager communicatie

 

Het arbeidsperspectief voor de manager Communicatie   is redelijk goed. Er zijn veel bedrijven in deze sector en alle bedrijven hebben behoefte aan goede managers. Als de manager Communicatie  al bekend is of werkzaam is in de sector en beschikt over de juiste kwaliteiten is het vrij makkelijk om door te stromen naar een management functie. Als de manager Communicatie   eenmaal werkzaam is als manager, en het gaat allemaal goed dan zal de manager Communicatie   meer verantwoordelijkheid krijgen. Dit vertaalt zich in het hogere budget waar de manager Communicatie  over moet waken en in het aantal mensen dat de manager Communicatie   leiding geeft. Ook vertaalt dit zich in het salaris wat zal stijgen. Als de manager Communicatie  de hoogste functie heeft bekleed als manager en het bedrijf heeft behoefte aan een nieuwe directeur dan zal de manager Communicatie   hiervoor in aanmerking kunnen komen. Echter, de manager Communicatie   maakt alleen een kans als hij/zij voldoende ervaring heeft opgebouwd in de sector en zich voldoende heeft bewezen. 

Arbeidsmarktperspectief score manager communicatie

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager communicatie. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager communicatie, Promotie mogelijkheden Manager communicatie, Carriere Manager communicatie.

Solliciteren op de functie manager communicatie

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager communicatie dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager communicatie belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager communicatie. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager communicatie, CV Manager communicatie, sollicitatie Manager communicatie.

Interviews met manager communicatie

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager communicatie

Vacatures manager communicatie

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager communicatie? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager communicatie. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   De manager Communicatie geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de Communicatie.  Deze mensen werken allemaal voor een afdeling van het bedrijf die de Communicatie waarneemt en onderhoudt. De manager Communicatie zorgt ervoor dat de mensen die onder hem/haar werken goed begeleid worden en stuurt ze aan in hun werk.

Beoordeling Manager communicatie

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager communicatie' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager communicatie

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep